Öğretmenleri Yalnız bıraktık

En kutsal mesleklerden biri olan öğretmenlik mesleğinin temsilcileri 24 Kasım’da kendilerine adanan günü yapılan çeşitli törenlerle kutladılar.

Öğretmenleri Yalnız bıraktık
 En kutsal mesleklerden biri olan öğretmenlik mesleğinin temsilcileri 24 Kasım’da kendilerine adanan günü yapılan çeşitli törenlerle kutladılar.

Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezi’n de düzenlenen programa katılımın az olması dikkatlerden kaçmazken, öğrencilerin hazırladıkları program ise davetliler tarafından beğeni topladı.

ÖZ VERİ GEREKTİREN BİR MESLEK

Programda açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut yaptı. Öğretmenlik mesleğinin sabır ve özveri gerektirdiğini söyleyerek başladığı konuşmasında Karabulut, öğretmenlere bol bol nasihatte bulundu.

İdeal öğretmen olmanın birinci kuralının vazife duygusu olduğuna dikkat çekerek, çocuklara evde verilemeyecek disiplinin okulda verilmesini öğretmenin sağlayacağını söyleyen Milli Eğitim Müdürü, “öğretmen her şeyden önce düşünen ve öğrenciye düşünmeyi öğretendir” dedi.

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise sevgiyi ve saygıyı öğretmenler öğrenildiğini belirterek hayat boyunca öğretmenlerin unutulmadığını söyledi.

Kaymakam Raşit Zengin ise öğrenmenin Hz. Ali ile başladığını ve Mustafa Kemal Atatürk ile yeni bir şekil alarak bu günlere gelindiğini anlatan kısa bir yolculuk şeklindeki konuşmasında Çanakkale Savaşı’nda verilen kayıpların eğitime de büyük zararlar verdiğinin altını çizdi.

“Devletin geriye gitmesi mi ilimi geriye götürüyor yoksa eğitimin geri gitmesi mi devleti geri götürür” yorumunu yaparak Osmanlı Devleti’nin yükseliş ve gerileme dönemlerine atıfta bulunan Zengin, kaliteli ve akademik başarılı bireylerin yetiştirilmesinin önemine değindi.

Programda daha sonra emekli öğretmen Ziya Bayram öğretmenler adına konuşma yaparak mesleğine duyduğu aşkı dile getirdi ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlere bazı tavsiyelerde bulundu.

HABABAM SINIFI YİNE GÜLDÜRDÜ

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergilediler. Programın en çok beğenilen kısmı ise Türk Sinemasının unutulmaz filmlerinden biri olan ‘Hababam Sınıfı filminden gösterilen kesitler solonu kahkahaya boğdu.

Anadolu Lisesi Müzik öğretmenlerinden Neslihan Çakıcı’nın da seslendirdi şiir ise duygusal anlar yaşattı. 

HİZMETTE ŞEREF BELGELERİNİ ALDILAR

Programın sonunda emekli öğretmenlere hizmette şeref belgeleri verildi. Emekli öğretmenlere ‘Hizmette şeref belgelerini Gölbaşı kaymakamı Raşit Zengin ve Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı takdim etti.

KİMLER KATILDI

Kokteyl ile son bulan programa: Kaymakam Raşit Zengin, Garnizon Komutanı Yzb. Ercan Özçelik, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Hakim Salman Tan, AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Arslan, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, siyasiler ve öğretmenler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2012, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER