Nazlıaka’dan Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan A.adayı Aylin Nazlıaka Gölbaşı CHP İlçe başkanlığını ziyaret etti.

Nazlıaka’dan Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan A.adayı Aylin Nazlıaka Gölbaşı CHP İlçe başkanlığını ziyaret etti. Yapılan ziyarette yerel seçimler öncelikli olarak basının soruları da cevaplandırıldı. CHP gözlüğünden Gölbaşı değerlendirilerek eksiklikler ve yapılması gereken hususlara değinildi.  Konuşmalarında ilk olarak Kurban bayramını kutlayan Nazlıaka, CHP olarak yerel seçimlere hazırlık yaptıklarını ve kısa bir zaman dilimi olduğunu vurgularken kurumsal çalışmalarıyla ve örgütlenme olarak  yerel seçimler için en fazla çalışan parti olduklarını ifade etti.

 

Seçim sürecinde nasıl yöntemler belirleyeceklerini aynı zamanda illerde ve ilçelerde nasıl yol kat edileceğine dair çalışmaların belirlendiğini, projelerin üretildiğini ve adaylar belirlendiği zaman projelerin açıklanacağını ifade etti.

 

YEREL SEÇİMLERDE İDDİALI VE SIKI ÇALIŞMALARIMIZ VAR

 

Nazlıaka yerel seçim çalışmalarında iddialı ve sıkı girişimler ile devam ettiklerini vurgulayarak ‘’Seçimlerde sadece yerel yönetimleri değil Türkiye’yi yöneten zihniyeti de değiştireceğimiz bir dönem olacak, artık önümüzde bir değişim dönemi var’’ dedi. Bu değişimin halk tarafından gerçekleştirilen gezi olayları nedeni ile tespit edildiğinin altını çizen Nazlıaka; ‘’ Halk dedi ki benim ne giyeceğime ne içeceğime, ne tip evlerde oturacağıma karışma dedi ve bu olaylar bir değişim isteği, özgürlükçü daha adil yönetilme isteği, mutlaka yerel seçimlere de yansıyacaktır’’ şeklinde konuşarak kendilerinin de bunu çok net bir şekilde gördüklerini ifade etti.

 

YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ

 

Dün itibari ile ODTÜ’ de bulunduklarını bildiren Nazlıaka ‘’Usulsüz ve hukuksuz bir uygulama gerçekleşti ODTÜ’nün işlevik tesislerine koruma imar planı henüz askıdan inmemişken Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanları oradaki ağaçları kesmek sureti ile müdahale etti. Buradan yol geçirme iradesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından zaten sık, sık beyan ediliyordu. Böyle bir niyet ve istek olduğunu dile getiriyorlardı. Ancak burada ki arazinin bir bölümü Tabiatları Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındığı için buradan yol geçirilemez durumdaydı. Ancak Büyükşehir Belediyesi bu süreçlerin hiçbiri gerçekleşmeden hatta nazır planı belediyede onaylanmadan bir yıl önce ihaleye çıktı. Buna yönelik olarak gerekli bütçenin ayrılmadığını gözlemledik ve olması gerekenler gerçekleşmeden inşaata başlandı . Adeta yangından mal kaçırır gibi dün gece ağaçların tümünü başka bir yere ekilmeyecek şekilde koparıp aldılar ve araziyi dümdüz bir hale getirdiler. Gece yarısı operasyonu ile arazinin ne hale dönüştüğünü sizlerde araştırarak görebilirsiniz’’dedi.

 

HIRSIZLAR VE AYNI ZAMANDA ARSIZLAR

 

Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu arazi çalışmasını değerlendiren Nazlıaka ‘’Gece karanlığında kimler böyle bir işlev gerçekleştirir? Hırsızlar ve aynı zamanda arsızlar’’ diyerek sözün tükendiği yerde olduklarını ve yapılanların kabul edilmeyecek durumda olduğunu vurguladı. ‘’Artık Ankara’yı derebeyi gibi yöneten zihniyetten Ankara halkı arınacaktır. Kendisi suçluların telaşı içerisindedir gidici olduğunun farkındadır gitmeden bir takım operasyonlar gerçekleştirmeye ve Ankara halkının varlıklarını bu aşamada hoyratça yok etmeye çalışmaktadır’’ dedi.

 

ANKARA ADETA SAHİPSİZ BIRAKILMAYA ÇALIŞILIYOR

 

Nazlıaka bu durum çerçevesi içerisinde gerekli olan yerlere ulaşamadığını, Ankara’nın adeta sahipsiz bırakılmaya çalışıldığını ve kendilerinin buna izin vermeyeceklerini belirterek hukuksuz bir olaya şahit edildiği neticesiyle ve buna bağlı olarak sunulan dilekçelerin sonuçlanmadığını vurguladı

 

ANKARA’YI ANKARALILARLA BERABER YÖNETECEĞİZ

 

Nazlıaka konuşmalarında Ankara’yı  Ankaralılarla beraber yöneteceklerini ifade edip ‘’Ankara’yı Ankaralılara rağmen yönetmeyeceğiz’’ şeklinde konuşarak yerel seçimlerde iddialı olduklarının altını bir kez daha çizdi. ‘’Yangından mal kaçırır gibi gece yarısı işler yapmayacağız, katılımcı bir yapıyla düzen oluşturacağız’’ diyerek devam etti..

 

GÖLBAŞI ÖNEMLİ BİR İLÇEMİZ

 

Nazlıaka Gölbaşı’nın önemli bir ilçe olduğunu aynı zamanda andezit taşı sevgi çiçeği gibi zenginliklerinin bulunduğuna değinerek buranın kaynaklar daha kullanışlı ve Gölbaşı’nın daha gelişen bir ilçe haline gelebilmesi için çalışılması gerektiğini bildirdi.

 

ODAKTA İNSAN YOK

 

Gölbaşı için yapılan projelerde insan odaklı çalışmaların olmadığını bildiren Nazlıaka yine zihniyet değişiminin olması gerektiğini vurgulayarak kendiler yaptıkları projelerde insan odaklı bir çerçeveyi oluşturduklarını bildirdi.

 
HALKA İNMEK YANLIŞ TABİR

 
Nazlıaka kendisine beklenti tarzında sorulan ve yapılması ön görülen hususlar hakkında konuşarak ‘’ Halka inmek yanlış bir tabir, halka inilmez halka çıkılır. Halka inmek demek kendinizi yukarda pozisyonlandırmak demektir. Biz böyle bir şeyi kabul etmiyoruz partimizin adı gibi halkın içinde kendimizi hissediyoruz’’ dedi. Konuşmalarına basının sorularına cevap vererek devam eden Nazlıaka Gölbaşı’nın sorunlarını değerlendirdi. Bir zihniyet problemi olduğunu, insan odaklı çalışmaların olmadığını ve Gölbaşı’nda büyük bir problem olarak gözlemlediği ve bunu da ‘’İş ve aş’’ olarak değerlendirip istihdam sorununun hakim olduğunu dile getirdi.

        
HALKA SORULMADAN PROJE ÜRETİLİYOR

 
Gölbaşı’nda sıkça gündeme gelen viyadük konusunu basının soru şeklinde yöneltmesinin ardından Gölbaşı CHP İlçe Başkanı Ümit Atak konuya açıklık getirmek amacıyla viyadük hakkında gelişen olayları aktararak, yapılan referandumun kime yapıldığı ne için yapıldığı ve Gölbaşı halkına sorulup sorulmadığı hususunda çalışmaların gerçekleşmediğini bildirdi. ‘’Halkın görüşü alınmadan proje üretiliyor’’ dedi. Aynı zamanda Atak, göle uçak indirme konusunda da konuşarak ‘’Ne kadar mantıklı gölde yaşayan kuşlar ve su içindeki çanlıların durumları tehlikeli olmasına rağmen Gölbaşı’na uçak indirmenin nasıl bir faydası olacağını henüz anlamış değilim’’ şeklinde konuştu.

 
Nazlıaka soruları cevaplandırarak ‘’Bizim tek bir odağımız var yerel seçimlerde mutlak başarıyı sağlamak’’ diyerek konuşmasına sürdürdü. Yapılan ziyaretin ardından Gölbaşı kahvehane ziyareti de gerçekleştiren Nazlıaka vatandaş’ın bayramını kutlayarak ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2013, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER