Milletin sabrını zorlama

MHP’nin Gölbaşı’nda açtığı seçim bürosunun açılışı büyük bir coşkuyla yapıldı. Bayram havasında geçen açılışta konuşma yapan MHP Milletvekili Koray Aydın, 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak Başbakanı sert bir dille eleştirdi.

Milletin sabrını zorlama

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin Gölbaşı’nda açtığı seçim bürosunun açılışı bayram havasında gerçekleşti. Gölbaşı Şafak Mahallesi’nde açılan seçim bürosunun açılış törenine katılan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 17 Aralık süreciyle başlayan yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. Yapılanların demokrasiye sığmadığını ve Başbakan’ın millete hesap vermesi gerektiğini söyleyen Koray Aydın, 17 Aralık ve sonrasında yaşananlarla ilgili olarak şunları söyledi; 

“17 ARALIK’TA YENİ BİR DÖNEM BAŞLAMIŞTIR” 

“17 Aralık’ta yaşanan olaylar zinciri Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır. Düşünün bir sabah uyandığımızda bakanların evlerine yapılan polis baskınlarını ve aramalarda çıkan paraları, kasaları gördük. Evlerin içerisinde kasalar, paralar, para makinaları, ayak kabı kutularının içine yerleştirilmiş milyon dolarların ve daha birçok olayın yaşandığı bir zincirleme bir olayı yaşadı Türkiye. Demokrasinin temel işleyişine göre, hesap verebilirlik üzerine olması gereken işin başında olanın bu olayların önünü açıp soruşturmaları başlatması gerekirdi. 

“BAŞBAKAN TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ BIRAKMADI” 

Başbakan birdenbire celallendi. Onun,  olayların hak ve hakkaniyet üzerinden yürütülen soruşturmalarla ülkede yaşayan fertlerin yüreklerini ferahlatması gerekiyordu. Ama o ne yaptı. Hesap vereceği yerde celallendi. Değil hesap vermek, bu işi yapan hakim ve savcıları tarumar etti. Taş üstünde taş bırakmadı. Binlerce polisi yerinden etti. Bu işin üstünü kapatmaya, örtmeye yönelik inanılmaz bir çaba içine girdi. Ama ne olduğunu, niye böyle yaptığını 25 Aralık’ta öğrendik. Meğerse 25 Aralık’ta başbakanın oğlu da dahil olduğu bir soruşturma için bir seneden beri mahkeme kararıyla yapılan takiplerde suçüstü yakalanmış. Başbakanın oğlunun da içinde olduğu büyük bir kirliliğin ve yolsuzluk operasyonun olacağını öğrenince niye böyle celallendi, niye böyle olayları kapatma gayreti içine girdiğini öğrendik. 

“MİLLETİN SABRINI ZORLAMA” 

Sonradan çıkan ses kayıtlarından görüyoruz ki Başbakan da oğlu gibi olayların içinde. 17 Aralık sabahı oğluyla paraları eritmesi için konuşuyor. ‘Bizim eve de gelebilirler, ne varsa sıfırla’ diyor. İhaleler için müteahhitlerle konuşuluyor. Kayıtlar için montaj diyorsun. Madem montaj, bunu anlamak çok kolay. Hemen git TUBİTAK’a başvur. 2 saat içinde versin sana sonuçları. Sen suçüstü yakalandın; kanundan kaçma. Sen bunu yaptın mı yapmadın mı? Çık hesap ver, ispatla. İnsanın azcık yüzü kızarır. Milleti sindiririm, benim dediğim olur derse olmaz. Kafamızın kafası atarsa Ülkücüler olarak ona öyle bir ders veririz ki. Bu milletin sabrını zorlamamalı. Bu kadar büyük bir hadisenin olduğu yerden bir şey olamamış gibi davranamazsın. Milletin karşısına çık ve hesap ver.”

Gölbaşı’na yaşatılan değişimler ve verilen hizmetlerden dolayı Yakup Odabaşı’na teşekkür eden Koray Aydın, konuşmasının son kısmında Mevlüt Karakaya’nın bu seçimlerde Ankara için flaş aday olduğunu belirterek, “Mevlüt Karakaya, Ankara’nın yeni yüzü yeni gücüdür” dedi.  

“30 MART AYARIN VERİLECEĞİ BİR GÜNDÜR” 

Mevlüt Karakaya da konuşmasından dolayı Koray Aydın’a teşekkür edip, “30 Mart, bu yapılanların hesabının sorulacağı, ayarın verileceği bir gündür. Artık vicdan diyoruz. MHP üzerinde oynanan oyunlarını Alo Fatih ile öğrendik. Bu seçimin galibi Milliyetçi Hareket Partisi ve bu bölgenin çocuğu Mevlüt Karakaya olacaktır. Çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğinin inşa edilmesinde hepimizin emeği olsun. 30 Mart akşamı, inşallah Gölbaşı’nı da Ankara’yı da beraber alacağız” dedi. 

ODABAŞI: DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR 

Miting havasında gerçekleşen seçim bürosunun açılışında konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı ve MHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı da, “Bu zamana kadar omuz omuza vererek hizmetler verdiğimiz Gölbaşımıza yeni hizmetler sunmak için yine omuz omuza, yürek yüreğe olmalıyız. Birliğimizi bozmak isteyenler aldanırlar. Gölbaşı için birçok şey yaptık. Ama daha yapacak çok işimiz var” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından büyük bir coşkuyla açılan seçim bürosunun açılış kurdelesini, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Belediye Başkanı ve MHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı ve MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy birlikte kesti. Açılışa ayrıca Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkanı Melih Molla, belediye meclis üyeleri, belediye meclis üyesi adayları, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda Gölbaşılı vatandaş katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER