Ercan Şimşek’e uluslararası ilgi

Danimarka’nın önde gelen gazetelerinden Politiken Gazetesi Ankara’nın ve Gölbaşı’nın seçim nabzını ölçmek için Ercan Şimşek’le söyleşi yaptı

Ercan Şimşek’e uluslararası ilgi
 Türkiye’de 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri yakından takip eden dünya basını, seçimin nabzını ölçmek için CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ercan Şimşek’i ziyaret ediyor. Danimarka’nın önde gelen gazetelerinden Politiken Gazetesi de Gölbaşı’nda sadece Ercan Şimşek’le söyleşi yaptı. Şimşek, Gölbaşı’nı dünyaya tanıtacaklarını söyledi. 

Danimarka’nın önde gelen gazetelerinden Politiken Gazetesi Türkiye muhabiri Martin Selsoe Sorensen gazetesi için yaptığı çalışma kapsamında Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ercan Şimşek’i ziyaret etti. Ercan Şimşek’inDanimarka Büyükelçiliği tarafından önerildiğini ve  görüşmede yapılacak yerel seçimlerin nabzını ölçmeye çalıştıklarını belirten Martin Selsoe Sorensen, Ercan Şimşek’e seçimle ilgili sorular sordu. Gazeteci Sorensen’ın  Gölbaşı’nın seçim sonuçları hakkında sorduğu soruya cevap veren Ercan Şimşek, ‘’Biz seçim çalışmalarında günde yaklaşık 300-400 kişiyle görüşüyoruz. En iyi anketi biz kendimiz yapıyoruz. Projelerimizi ve kendimizi halka çok iyi anlattık. Ve bu seçimi fark atarak alacağız’’ dedi.

Seçim çalışmalarında hangi politikaları ön plana çıkarıyorsunuz sorusuna da cevap veren Şimşek, ‘’Gölbaşı sağlıklı kentleşemediği için birçok sorunu var. Kent meydanımız yok. Yol sorunumuz var. Köylerin çok ciddi sorunları var. Kanalizasyon sorunları var. Hala asbestli borulardan insanlar su içiyor. Çiftçimizin sorunları var. İşsizlik sorunu var. İnsanların konut problemi var.’’ dedi. 

Odabaşı hiçbir sözünü tutmadı 

Mevcut Belediye Başkanı’nın çalışmaları yeterince iyi olmadığına dair çok fazla şikayet olduğunu belirten gazeteci Martin Selsoe Sorensen’ın siz iktidara gelirseniz farkınız ne olacak sorusuna cevap veren Belediye Başkan adayı Ercan Şimşek,  ‘’Şimdi önceki belediye başkanı geldiğinden beri hiçbir sözünü tutmadı. Halkımız artık bunlara inanmıyor. Geçen seçimde yapacağını vaat ettiği hiçbir projeyi yapmadı. Şimdi aynı vaatleri veriyor. İnsanları kandırarak yeniden kazanmak istiyorlar. Biz çok ciddi çalışmalar yaptık. Halkımıza kendimiz anlattık’’ dedi.

Mevcut AKP iktidarın ortaya çıkan yolsuzlukların halkın üzerindeki etkisini ne olduğunu soran gazeteci Martin Selsoe Sorensen’ın sorusuna cevap veren Şimşek, ‘’Bu yolsuzluklar halkın üzerinde çok büyük etki yaptı. Helal ve dini söylemlerle iktidara gelenlerin yolsuzluk yaptığının ortaya çıkması çok önemlidir.’’ dedi. 

Türkiye tarihinin en önemli yolsuzluğudur 

Diğer partilerin daha ortaya çıkmayan çok fazla yolsuzlukları olduğunu ifade eden Ercan Şimşek, ‘’Biz halkımızın gerçekleri gördüğünü biliyoruz. Bu yolsuzluklar Türkiye tarihinde ortaya çıkmış en önemli olaydır. Türkiye’nin kaderini değiştirecek kadar önemlidir. Genel seçimlerde bunun etkisi daha fazla ortaya çıkacaktır. Biz şimdi bir yerel seçim çalışması yapıyoruz. O yüzden kendi yapacaklarımızı ön plana daha çok çıkarıyoruz.’’ diye konuştu. 

Gölbaşı’nı Ankara’nın dışına attılar 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kapıların durumuna değinen Martin Selsoe Sorensen ‘’Bu kapılarla ilgili olarak ne düşünüyorsunuz’’ diye sordu. Başkan adayı Ercan Şimşek, ‘’ Bu kapılar daha önce planlandığı gibi yapılmadı. Alelacele seçmene iş yapıyoruz mantığıyla ve projesine uygun yapılmadı. Örneğin Konya yolu üzerine yapılan kapıyla Gölbaşı Ankara’nın dışına atılmış oldu. Simgesel olarak bizi Ankara’nın dışında görüyorlar. Buraya yapılan yatırımlarda da bu politikaları ön plana çıkıyor. Bu kapı Gölbaşı’nı kapsayacak şekilde yapılmalıydı. Ve daha önce projelendirildiği gibi Ankara’nın dokusuna uygun kültürümüzü yansıtacak şekilde yapılmalıydı. Buraları ziyaret yerleri olmalıydı. ‘’ dedi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER