Sandığa Doğru

Ziya Özkan yazıyor...

Sandığa Doğru
 SANDIĞA DOĞRU

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere son bir ay kala mevcut belediye başkanı Yakup Odabaşı’nın yaklaşık 12 puan gerisinde olan Fatih Duruay hem meclis listesi hem de yaptığı çalışmalar ile çok kısa bir zaman içerisinde bu açığı kapattı. CHP’nin Adayı Ercan Şimşek ise sessiz ve derinden çalışmaları ile olası bir sürpriz sonuca Gölbaşı’nı hazırlıyor.

Gölbaşı sevdasını sadece sözde değil yaptığı her icraatta ön plana çıkaran Duruay 54 proje ile seçmenin karşısına çıkarken Odabaşı, proje konusunda seçmeni hayal kırıklığına uğrattı.

Yakup Odabaşı’nın 5 yıllık görev süreci boyunca akrabalarını işe aldığı, şaibeli bürokratlarla çalıştığı, yandaş firmaları kayırdığı gibi kamuoyunda sıcaklığını sürekli koruyan konuların dışında bir çok konuda da eleştiri oklarının hedefinde yer aldı.

Meclis listesinde tek adam imajı veren Odabaşı, Parti içerisinde küskünlüklerin yaşanmasına da neden oldu.

Odabaşı,
*2009 seçim beyannamesinde imarı çözeceğim dedi çözemedi.
*Kentsel dönüşümü aklına bile getirmedi.
*Organize sanayi için kılını kıpırdatmadı.
*Gölbaşı’na yatırımcı gelmesi için hiçbir adım atmadı, gelen yatırımcılara da hiç yardımcı olmadı.
*İç Anadolu’nun cazibe merkezi olabilecek Gölbaşı’nı turizmde ileriye taşıyamadı.
*Sağlık konusunda Gölbaşı’na hükümet tarafından yapılacak hastane için siyasi propaganda güderek arsa tahsisi yapmadı.
*Şimdilerde 1000 konut yapacağını seçim propagandası olarak kullanan Yakup Odabaşı, 2009’da seçmenin karşısına aynı proje ile çıkınca inandırıcılığını yitirdi.

5 sene boyunca başarılı bir meclis üyeliği sürdüren CHP Belediye Başkan adayı Ercan Şimşek ise CHP’nin dağılmış oylarını toplayarak Gölbaşı’nda birleştirici unsur oldu. Şimşek yaptığı kritik hamlelerle CHP’nin mevcut oy potansiyelini ciddi oranda arttırdı ve sandığa destekçilerin tam güveni ile gideceğe benziyor.

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Duruay’a baktığımızda 54 mahalleye 54 proje sloganıyla yola çıktığını görüyoruz. 3’lü iktidarın Gölbaşı’na vereceği büyük gücü şimdiden hissettiren Duruay kendi değimi ile vekâleti aldıktan sonra Gölbaşı’nın çok daha iyi noktalara geleceğindeki inandırıcılığını her geçen gün arttırıyor. En yakın rakibi mevcut Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın 20 gün öncesine kadar yaklaşık 12 puan gerisinde olması ve bu ciddi farkı kısa bir sürede kapatması Duruay'ı bu yarışın favori adayı haline getirdi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 05:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER