CHP'den sağduyu çağrısı

CHP Belediye Başkan Dayı Ercan Şimşek ve İçe Başkanı Ümit Atak bir basın açıklaması yaparak AK Parti’li olduklarını iddia ettikleri bir grubun CHP’li gençlere karşı olumsuz bir tavır sergilendiklerini belirtti.

CHP'den sağduyu çağrısı

CHP Belediye Başkan Dayı Ercan Şimşek ve İçe Başkanı Ümit Atak bir basın açıklaması yaparak AK Parti’li olduklarını iddia ettikleri bir grubun CHP’li gençlere karşı olumsuz bir tavır sergilendiklerini belirtti. 

Şimşek seçim bürosunda yaptığı açıklamada “Toki Mahallemizde CHP’li arkadaşlarımız çalışma yaparken, 2 ve 3 araba arkadaşlarımızın arabasının önünü kesip onlara bir gazete dağıttıklarını ve bu gazeteyi dağıtmamaları gerektiğini sert bir şekilde söylemişler. Orada çalışma yapan kadın kollarımızdan ve gençlik kollarımızdan arkadaşlarımız var. Broşür götürmüşler. Aracı kullanan şoför yaklaşık 15-20 kişi tarafından zorla araçtan indirilmiş. Gazetenin ne olduğunu da bilmiyoruz. Bizim öyle bir çalışmamız da yok.  Arkadaşlarımız broşür ve cd dağıtıyorlardı. Bu olay bizim son derece moralimizi bozdu. Bu çalışmaların önümüzdeki 15 gün içerisinde daha sağlıklı devam etmesi için daha öncede kendi aramızda ilçe başkaları ve belediye başkan adayları ile yaptığımız görüşmelere ters bir davranış olduğu için bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettik.

Ben buradan AK Partili arkadaşların, daha sonra olay anında da daha sonra mı geldiğini bilmiyorum bir meclis üyesi adayının ve AK Parti Gençlik kolları başkanının orada olduğunu ve bizim aracımızın önünü kesip aracın içerisinin arandığını duydum. Önemli olan bu olayın ne şekilde kimler tarafından  yapıldığı değil, ama bu olayın bundan sonraki 15 gün içerisinde seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde hiç kimsenin burnunun kanamadan devam etmesi için belediye başkan adaylarını ilçe başkanlarını ve emniyeti bu konuda daha hassas ve duyarlı olmaya belediye başkan adaylarının ve ilçe başkanlarının da çalışma yapan çalışma arkadaşlarını bu olayı göz önünde bulunarak arkadaşlarını uyarıp, diğer partilerde çalışan kişilere bu şekilde müdahil olmamaları noktasında uyarmak istiyorum.. bu uyarıyı da kendilerine göndermek istiyorum.

Şimşek olay yerine polisin geldiğini ve yaşanan olayın bir kısmına şahit olduğunu belirtti ancak tutanak tutulmadığını da sözlerine ekledi.

Şimşek olayın ardından şikâyetçi olmadıklarını ancak arkadaşları ile birlikte bir değerlendirme yapacaklarını belirterek, “Bizim asıl amacımız birbirimizi şikâyet ederek değil, uyararak buna benzer şeylerin tekrar edilmemesi sağlamaktır.

Yaşanan olayın ardından CHP İlçe Başkanı Ümit Atak, AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan ile görüştüğünü ifade ederek, “kendisi ile görüştüm. Durumu öğrenip bana geri döneceğini söyledi. Yaklaşık 1.5 saati geçti ama hala dönmedi.

Herkesi sükûnete davet etmeyi daha uygun buldum diyen Şimşek, hukuki süreci ise avukat arkadaşlarının değerlendireceğini söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER