Konya Yolu'na Odabaşı neşteri

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ilçeyi ikiye bölünmüş bir yerleşim yeri görünümünden kurtaracak bir proje hazırlandığını ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sunulduğunu açıkladı.

Konya Yolu'na Odabaşı neşteri
 Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ilçeyi ikiye bölünmüş bir yerleşim yeri görünümünden kurtaracak bir proje hazırlandığını ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sunulduğunu açıkladı.

Ankara’nın güney giriş kapısı Gölbaşı’nı ikiye bölen Konya Yolu için en önemli neşter Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’ndan geldi. Başkan Odabaşı, ilçeyi ikiye bölünmüş bir yerleşim yeri görünümünden kurtaracak bir proje hazırlanarak Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sunulduğunu açıkladı. Sunulan projeye göre, Gölbaşı’nın bölünmüşlüğüne son verilecek.

Ankara-Konya karayolunun Gölbaşı sınırlarındaki bölümünün geleceğin marka kenti Gölbaşı’na yakışmadığını ifade eden Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, şunları söyledi:

“Kara yolu, kentimizi ikiye bölerek birbirinden uzak, kopuk ve parçalı bir yerleşim yeri görüntüsü oluşturuyor. Bu da Gölbaşılı hemşehrilerimizin şikayetlerine yol açıyor. Belediyemiz hizmetlerinin tam olarak ulaşmasına da engel teşkil eden bu durum, zaman ve yakıt tüketimi açısından da ciddi ekonomik kayıplara yol açmaktadır.

PROJE KARAYOLLARINA SUNULDU...

Bölünmüşlüğü ortadan kaldıracak proje bizde. Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan fizibilite çalışmaları sonucu en ekonomik ve en uygun düzenlemenin yapılacağı projemizi hazırladık. Bu projede İnönü Caddesi ile Karanfil Caddesi’ni Konya yolunun altından bağlayan bir alt geçit ile mevcut Belediye binasının önünden sinyalizasyonlu bir kavşak yaparak iki noktada karşıdan karşıya geçişler sağlanacaktır. Ayrıca yol ve çevre düzenlemesi yapılıp yol kenarlarında oturma alanlarının yanı sıra otoparklar oluşturulacaktır. Yürüyen merdivenli ve asansörlü modern alt ve üst geçitler ile yayaların karşıdan karşıya geçişleri güvenli bir şekilde sağlanmış olacaktır. Hazırladığımız proje, kolay uygulanabilirliği ve az maliyeti ile dikkat çekmektedir.”

Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı, Gölbaşı’nda bölünmüşlüğü ortadan kaldıracak projenin yetkililere sunulduğunu ve umutla verilecek cevabı beklediklerini de kaydetti.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER