HELALLİK İSTEDİLER

Seçimler öncesinde son meclis toplantısı yapıldı.

HELALLİK İSTEDİLER
  Gölbaşı Belediye Meclisi seçimler öncesi son meclis toplantısını yaptı. Gündemdeki maddelerin görüşüldüğü meclis toplantısında Başkan Yakup Odabaşı bir konuşma yaparak 5 yıllık görevleri süresince Belediye meclisinde hizmet veren Meclis üyelerine teşekkür etti.

Odabaşı yaptığı konuşmada, “2009 Nisan ayında bu meclise geldik. Gölbaşı için önemli kararlar aldık. Gölbaşı için önemli hizmetlerin gerçekleştiği bir dönem oldu.

KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜRLER

Hepimiz seçildik, farklı partilerden gelmemiz doğal, ortak amacımız Gölbaşı’na hizmet etmek. Bugün olduğu gibi oy birliği ile kararlar almaya özen gösterdik. Zaman zaman ufak tefek konuşma ve şakalaşmalar da oldu. Ama şu da bir gerçektir ki, onur kırıcı hiçbir davranış sergilenmemiştir. Arkadaşlarımızın meclis dışında da dostluk ve kardeşlik içerisinde olduklarına şahit oldum. Buradan 5 yıldır oyları ile katkı sunup, hizmet edenlere canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

HAKKINIZI HELAL EDİN

Sahada saygı ve sevginin unutulmayacağına inandığını da belirten Odabaşı, “Seçime giren tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Fatih Bey ve Ercan Bey’i de tebrik ederim. İnşallah kazanan Gölbaşı olsun. Tarafımdan kalp kırıcı bir davranış olduysa özür dilerim. Güzel bir dönem geçirdik, bütün arkadaşlarımı kutluyorum” diye konuştu.

Seçime giremeyenlere de ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Odabaşı, “Seçime giremeyenler ise burada önemli kararlar alıp, tecrübe kazandık. Bu tecrübe ile dışarıda da katkılar sağlayacaklarını düşünüyorum. İnşallah kazanan Gölbaşı olur, kazanan bizler oluruz” dedi.

Başkan Odabaşı’nın olumlu konuşmasının ardından söz alan CHP Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Adayı Ercan Şimşek ise eleştirisel bir konuşma yaptı. Şimşek Belediye Meclisi’nin sınıfta kaldığını belirtirken, Odabaşı yönetimini de eleştiri yağmuruna tuttu.

“5 YIL SADECE TULUMTAŞ İMARI İLE UĞRAŞMIŞSAK…”

Konuşmasının başında ‘Tarihten ders alma zamanıdır” diyen Ercan Şimşek, “5 yılı geride bıraktık, 5 yıldır bu salonda toplandık. Şimdi tarihten ders alma zamanıdır. İlçemiz güzel ve zengin bir belediyeye sahip olmasına rağmen; ortadan ikiye bölünmüşlük ne yazık ki bu salonda çözülemedi. Kanalizasyon dışarı akıp, Karşıyaka Mahallesi ve bir çok mahalle de halen ulaşım sorunu yaşanıyorsa, 2000 villa bu sebeple satılmış ve Gölbaşı boşalıyorsa, belediye tüm zenginliğine rağmen sorunlara karşılık Büyükşehir ve ASKİ’yi vatandaşa adres olarak gösteriyorsa, mezarlık ve cephe yenilemelerinde andezit kullanmamışsak, ilçemize koca bir beton yığını şelale yapılmışsa, evsizler hala evsiz, işsizler hala işsizse, merkezde yeni imar açamamışsak, 5 yıl boyunca sadece Tulumtaş imarı ile uğraşmışsak, Mogan’ı temizlemek ve kurtarmak için dere ıslahını sağlayamamış bir çözüm bulamamışsak, Ankara’dan, Büyükşehir’den gelen imarla ilgili hiçbir kararı geri çevirememişsek, 1 yıl bile bekletememişsek, Gölbaşı’nın adını yumurta kabuğu oyma sanatı ile duyuran Hamit Hayran’a sponsor olamamışsak, nasıl deriz ki? hakkını verebildik…Gölbaşı Belediye Meclisi olarak Gölbaşı’nın kalkınmasında sınıfta kaldık” diye konuştu.

ODABAŞI’NA HİTAP ETTİ “TARİHE GEÇTİNİZ”

Şimşek konuşmasının devamında ise Odabaşı’na hitap ederek, “CHP olarak verdiğimiz olumsuz kararı olumlu gösterip, önergelerimizi mecliste okumayarak, ‘Mecliste siyaset yapmayın’ diyerek tarihe geçtiniz. 3 hilali halkın parkına diken, hiçbir belediye başkanının yapmadığını yapan 8. belediye başkanısınız ve yine kimsenin yapmadığını yapıp, siyasi büyüklerin ismini halkın parkına verdiniz.  

“GÖZDAĞI VERDİNİZ”

İşinize gelmediğinde kalkıp gazeteciye ‘Doğru dürüst fotoğraf çek’ dediniz. Kendi meclis üyeniz, oy vermediniz diye 20-30 gençle meclis salonuna gelerek, gözdağı verdiniz. Bu meclisin başkanı olarak demokratik davranışta sınıfta kaldınız. Bu meclis Gölbaşı’na 5 yıl kaybettirdi” dedi.

Şimşek'in konuşmasının ardından Başkan Odabaşı ise meclis salonuna yöneldi ve "Talihiniz" dedi. Odabaşı, "Bu sözlere cevap verecek değilim. Ercan Bey basında yer alır, vatandaşa bir mesaj verebilir miyim? diye farklı şeyler söyleyebilir. Sahadayız, vatandaş söyleyeceğini söylüyor, görüşünü belirtiyor. 30 Mart'ta da son sözü söyleyecek. Herkes kendine yakışanı söyler. Keşke bu talihsiz sözü söylemeseydi. Bu Ercan Bey'in seviyesidir" dedi.
CHP'li Ercan Şimşek ise, "Talihsiz ama gerçek. Meclis seviyesini belirledi" şeklinde yanıt verdi. 

DURUAY’DAN TEŞEKKÜR

Programlarının yoğunluğu nedeniyle son meclis toplantısına katılamayan AK Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Duruay da bir önceki meclis toplantısında teşekkür konuşmasını yaparak, “5 yıldır burada birlikte görev yapıyoruz. Zaman zaman kırıcı olmuş olabiliriz. Bu manada kalbini kırdığım arkadaşlarım varsa özür diliyorum. Ben arkadaşlarıma hakkımı helal ediyorum. Yeni seçilecek arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Belediyede çalışan arkadaşlara da teşekkür ediyorum. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 20:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER