Gölbaşı Gazeteciler Derneği'nden açıklama

Gölbaşı Gazeteciler Derneği ise yapılan protestonun derneklerine üye olan gazete ve gazetecilerin haklarının korunması olarak algılanması gerektiğini belirten yazılı açıklamada bulundu.

Gölbaşı Gazeteciler Derneği'nden açıklama
 Göl-Der Yönetiminin kahvaltılı basın toplantısı Gölbaşı Gazeteciler Derneği tarafından “Üye olmayan gazete ve gazetecilerin çağırıldığı” gerekçesi ile protesto edildi.

Göl-Der Başkanı İsa Ömercan, kahvaltılı basın toplantısını terk eden Gölbaşı Gazeteciler Derneği Üyeleri’nin bu hareketini ‘anlamsız’ bulduğunu, eski gazeteci-yeni gazeteci ayrımı yapmadıklarını belirtirken, yönetim kurulu üyeleri de protestoyu “Ötekileştirmek” olarak yorumladılar.

Gölbaşı Gazeteciler Derneği ise yapılan protestonun derneklerine üye olan gazete ve gazetecilerin haklarının korunması olarak algılanması gerektiğini belirten yazılı açıklamada bulundu.

Gölbaşı Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Tan imzası ile yayınlanan açıklama da; Tan, “Bir dilekçe ile gazete patronluğu olunan, eline fotoğraf makinesini alanın gazeteci sayıldığı bir toplumda yaşadığımız unutulmamalı. Bizler bu gidişe “Dur” demek için bir dernek çatısı altında toplandık. İnsanların her işi yapmaya haklarının olduğunun farkında olmakla beraber, işimize sahip çıkmak ve toplumda gazetecilere karşı oluşan kötü imajı düzeltmek için beraber olduk. O günün şartlarında Gölbaşı’nda yayınlanmakta olan tüm gazete ve gazetede çalışan arkadaşları derneğimize üye yaptık. Kurulacak yeni bir gazetenin derneğimize üye olabilmesi için de 2 yıl yayın hayatında bulunması gerektiği kararını aldık. Bu kararla her seçim dönemi yaşadığımız ‘Seçim gazeteleri’nin önüne geçmeyi amaçladık. Yalnızca seçim dönemi değil, gazeteciliği meslek edinmek amacında olan herkesin 2 yıl gazete çıkardığı takdirde Gölbaşı Gazeteciler Derneği’ne üye olabilme hakkı vardır. Bu süreç zarfında dernek olarak, yönetim kurulumuzun aldığı kararları uygulamak durumundayız. Göl-Der yönetiminin kahvaltılı basın toplantısında gerçekleştirilen protesto, alınan karar doğrultusundadır. Her şeyden önce şunun bilinmesini isteriz. Derneğimize üye olmayan ama Gölbaşı’nda gazete çıkaran ve çıkan gazetelerde çalışan arkadaşlarımızla herhangi bir sorunumuz yok, olamaz. Onlar bizim meslektaşlarımız, onları seviyoruz. Ama bu arkadaşlar seçim gazete ve gazetecileri olmadıklarını ispatlamalılar. 2 yıl gazete çıkardıktan sonra dilerlerse derneğimize üye olabilirler, kriterimiz bu…

Eski gazeteci-yeni gazeteci ayrımı yapmadıklarını, protestomuzun anlamsız olduğunu belirten sayın İsa Ömercan ve yapılan protestoyu ötekileştirmek olarak değerlendiren Göl-Der yönetim kurulu üyeleri, diledikleri gazetelerle çalışabilirler. Yapacakları Mogan Şiir Akşamları programında da yaptıkları açıklamalarından ötürü Gölbaşı Gazeteciler Derneği üyelerinden hiçbir basın mensubunu göremeyeceklerdir” diyerek, Gölbaşı Gazeteciler Derneği’nin almış oldukları yönetim kurulu kararlarından taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER