Gölbaşı Belediyesi 2022 yılı Faaliyet Raporu ‘oy çokluğuyla’ onaylandı

Gölbaşı Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı son oturumu yapıldı.

Gölbaşı Belediyesi 2022 yılı Faaliyet Raporu ‘oy çokluğuyla’ onaylandı

Gölbaşı Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı son oturumu yapıldı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek başkanlığında gerçekleşen toplantıda 2022 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile onaylandı. CHP ve İYİ Parti rapora ret oyu verdi.

2022 yılına ait performansını belgeleyen Faaliyet Raporu’nun anlatıldığı Meclis Toplantısı’nda konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

 Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda göreve geldikleri 31 Mart 2019 tarihinden bu zaman dilimine kadar yürüttükleri çalışmaları anlatan Başkan Ramazan Şimşek yapılan projeler hakkında mecliste sunum yaptı.

Şimşek “Göreve geldiğimiz 31 Mart 2019 tarihinden bu zaman dilimine kadar sizlerden aldığımız destekle çağdaş ve yaşanabilir bir kente ulaşmanın çalışma gayretiyle mümkün olduğunun bilincindeyiz. İlçemizi 7 gün 24 saat talip olduğumuz görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. 2019 yılından bu yana toplamda 54 2022 yılı içerisinde ise 13 yeni projeyi Gölbaşı’na kazandırmanın onuru ve gururu içerisindeyiz

Tulumtaş Mağarası

İlçemizin doğal güzelliklerini ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. Tulumtaş mahallesinde bulunan ve oluşumu 5 milyon yıl öncesine dayanan Tulumtaş Mağarası’nı turizme kazandırmak için mağara içinde ve dışında güçlendirme ve restorasyon çalışmalarını tamamladık. 

Dağcılık- Buz Pateni Merkezi,

7’den 70’e herkesi spora yönlendirmek aynı zamanda sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak için spora önem veriyoruz;

Şafak Mahallesinde 1.385 m2 kapalı inşaat alanına sahip bünyesinde tırmanma duvarı, dağcılık alanı, buz pateni pistinin bulunduğu “Buz Pateni ve Dağcılık Kompleksi Tesisi Yapım Projesi” inşaatını tamamladık.

“Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi”

İlçemizde insanların yürüyüş yapabilecekleri ve bisiklete binebilecekleri kesintisiz 45 km uzunluğunda “Mogan Gölü Çevresi Rekreasyon ve Rehabilitasyon Projesi”nin 1. Etabı olan Mogan Gölü mevcut sahil yürüyüş yolunun Vilayetler Evi mevkiine kadar olan 1.815 metrelik bisiklet ve yürüyüş yolunu tamamladık. Projenin 2. Etabı olan 820 m’de çalışmalara başladık.

“3 adet engelli oyun alanını hizmete açtık”

Engelsiz bir Gölbaşı olma yolunda birçok adım atan Belediyemiz engelli vatandaşların sosyal hayata uyum sağlamaları ve yaşam standartlarını daha üst seviyelerde sürdürmeleri için Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi’nde bulunan “Uyum Parkı’nda, Şehir Parkı’nda ve Alparslan Türkeş Parkı’nda” Engeller Tarih Olsun, Umutlar Yaşam Bulsun hedefiyle 3 adet engelli oyun alanını hizmete açtık.

“E-Dershaneyi hizmete açtık”

İlçede ikamet eden 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak geliştirilen “Yapay Zekâ Destekli Lise ve Üniversiteye Hazırlık Sistemi” ile öğrencilere destek olmak için uzaktan erişim desteğine dayalı öğrencilerin android tablet/cep telefonlarından günün her saatinde kendi şifreleri ile ücretsiz ulaşabilecekleri “Yapay Zeka Destekli” 100’lerce sorunun ve cevaplarının yer aldığı soru bankasını öğrencilerimizin kullanımına sunduk.

“Gölbaşı’nın 5G’si” nin temelini attık”

Geleceğe yatırım yapıyoruz; Kültürüne, tarihine ve geçmişine sahip çıkan Gölbaşı Belediyesi geleceğine de yatırım yaparak akıllı belediyecilik çalışmaları kapsamında Türkiye’de ve dünyada ilkleri hayata geçirerek “Gölbaşı’nın 5G’si” ni  (Genç | Güvenli | Geri Dönüşüm | Gelişmiş | Gelecek) hizmete sunduk.

“Emekli Konağı”nı hayata geçirdik”

Yıllarca emek verip çalışma hayatını tamamlayan emeklilerin sosyal hayatını zenginleştirmek için;

İlçemizde yaşayan ve emekli olmuş büyüklerimizin daha rahat bir ortamda sosyalleşebilmeleri, birlikte zaman geçirmeleri için Prof. Dr Fuat Sezgin Aile Yaşam Merkezi içerisinde “Emekli Konağı”nı hayata geçirdik.

“Gölbek Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi”ni hizmete açtık

Can Dostlarımızı unutmadık onlara sahip çıkmak ve daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak için;

Dışarıda, başıboş ve yardıma muhtaç hayvanlarımızı korumak  gözetmek güvenli ve sevgi dolu bir ortam sunmak ve gerekli tedavilerini gerçekleştirmek amacıyla Gölbek Mahallesi’nde 50 dönüm arazi üzerinde “Gölbek Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi”ni hizmete açtık.

“Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi”ni faaliyete geçirdik

Doğayı ve doğal kaynakların korunması, israfın önlemesi ve kaynakların daha verimli kullanılması için;

Doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı azaltmak İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, meydana gelen atık miktarını azaltmak ve etkin bir toplama sistemini oluşturmak için “Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi”ni faaliyete geçirdik.

“MOBESE Kurulması Projesi”

İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini sağlamak daha güvenlikli hale getirmek için;  Mahalle'mizin giriş ve çıkışlarına “MOBESE Kurulması Projesi” Ocak 2021 yılında hayata geçirdik. 44 mahallemizin giriş-çıkışlarına 155 adet direk 657 adet kamera taktık.

“Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi’ni hayata geçirdik”

Trafik kazalarının sebep olduğu can ve mal kayıplarının önüne geçilebilmek, geleceğin bilinçli sürücü ve yayalarını yetiştirebilmek için okul öncesi, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin uygulamalı trafik eğitimi alabilecekleri Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi’ni hayata geçirdik.

“Muhtarlık Binaları”nın yapımını tamamladık”

İlçemizde ihtiyaç duyulan Ahiboz, Çeltek, Taşpınar, Karaoğlan ve Yavrucuk Mahallelerimizde 75 m² alana sahip “Muhtarlık Binaları”nın yapımını tamamladık. Gökçehöyük binasının inşaatı devam etmektedir.

“Konkasör Alanı ve Emisyon Tesisi” kurduk

Yurtbey (Gerder) yerleşkesinde bulunan 40.000 m2 alan içerisine kendi asfaltımızı üretmek için “Konkasör Alanı ve Emisyon Tesisi” kurduk. Tesiste taş ocaklarından çıkarılan kayalar taş kırma makinesiyle kırılarak imar ve kadastro yollarımızda kullanılmak üzere hazır hale getirilmekte. Emisyon tesisimizde de kullanıma hazır hale getirilen malzeme ile bitüm malzemesinden asfalt emisyonu üretilip, soğuk asfalt üretimi gerçekleştirilmektedir. Böylece üretilen soğuk asfalt ile belediye bütçesine ekonomik olarak büyük katkı sağlanmaktadır.

“Gölbaşı Merkez Meydanı Projesi”ni tamamladık

Konya Yolu Alt Geçidi üzerinde 7.250 m2 yeşil alan olmak üzere toplam 21.800 m2 üzerinde yapılması planlanan “Gölbaşı Merkez Meydanı Projesi”ni tamamladık. Proje çerçevesinde 24 Türk Boyunun isimleri ve boyların özet bilgileri, Türk minyatürleri ve semboller yer almaktadır. Böylece Gölbaşı İlçesinin iki yakası kesintisiz olarak birbirine bağlanmasını sağladık.

“Sokak Sağlıklaştırma Projesi”ni tamamladık

Seğmenler Mahallesi 927.Cadde, Bahçelievler Mahallesi 274. Cadde ve 278. Sokakta “Sokak Sağlıklaştırma Projesi”ni tamamladık. Buralarda kaldırımları engelli kardeşlerimizin erişimine uygun hale getirdik. Araç yollarını asfalt yerine küp taş döşeyerek estetik görünüme kavuşturduk. Ayrıca sokaklardaki aydınlatmaları dekoratif aydınlatmalar ile değiştirdik ve sayısını artırdık.

“Üniversiteliler Caddesi Projesi”ni tamamladık

İlçemizde öğrenim gören öğrencilerimizin ve İlçemizde yaşayan halkımızın sosyal hayatını zenginleştirici, keyifli ve verimli zaman geçirebilecekleri fiziki ve sosyal donatıların yer aldığı bir cazibe merkezi oluşturmak için “Üniversiteliler Caddesi Projesi”ni tamamladık.

“Tramvay Projesi”nin altyapı çalışmalarını başlattık

Üniversitelerin önünden başlayarak Cumhuriyet ve Cemal Gürsel Caddesi’nden dönecek olan ve tamamen belediyemizin bütçesi ile yapılan  “Tramvay Projesi”nin altyapı çalışmalarını başlattık.

“Polis Merkezi Amirliği Hizmet Binasının” yapımını tamamladık

Eymir Mahallesinde toplam 660 m2 kapalı alana sahip “Polis Merkezi Amirliği Hizmet Binasının” yapımını tamamladık.

“Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi”nin kurulumu için alan araştırması ve katalog çalışmasını tamamladık”

Gölbaşı ilçemizin somut olmayan kültürel mirasının derlenmesi, değerlerimizin-kültürümüzün kuşaktan kuşağa aktarılarak korunması ve kültür turizmi potansiyelinin artırılması amacıyla Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile başlattığımız “Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi”nin kurulumu için alan araştırması ve katalog çalışmasını tamamladık. Müze için görsel, işitsel ve yazılı arşivi oluşturduk. Müzenin açılışı için hazırlıklara başladık.

“Araç filomuzu güçlendirdik”

Gölbaşında yaşayan vatandaşa daha etkin ve hızlı bir şekilde hizmet vermek amacıyla araç filomuza güçlendirdik. Temizlik ve katı atık çöp toplama hizmetlerinin yanı sıra başka hizmetlerde de kullanmak amacıyla 123 yeni aracı satın alarak araç filomuza dahil ettik kiralama yöntemine son verdik.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER