Hilal Kart'la esnaftan alışveriş imkanı

Gölbaşı Belediyesi, zor günler yaşayan geliri düşük ihtiyaç sahiplerine dağıttığı para yüklü 'Hilal Kart' hizmeti ile hem vatandaşın hem de küçük esnafın yüzünü güldürecek.

Hilal Kart'la esnaftan alışveriş imkanı

Gölbaşı Belediyesi’nin, ihtiyaç sahibi vatandaşların, tüm ev ihtiyaçlarını huzurlu ve rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için faaliyete geçirdiği Hilal Kart’tan binlerce ihtiyaç sahibi faydalanıyor. Sosyal belediyeciliğin önemli bir örneği olan Hilal Kart uygulamasında hayata geçirilen yeni düzenleme ile Hilal Kart sahipleri artık Gölbaşı’nda istedikleri yerel esnaftan temel gıda, temizlik ve giyim alışverişlerini yapabilecek. Hilal Kart’ın sosyal dayanışmanın çok önemli bir örneği olduğunu vurgulayan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek;

“Alışveriş Kısıtlamasını Ortadan Kaldırdık”

“İnanç ve geleneğimizin önemli düsturlarından birisi de ‘Sağ elin verdiğini, sol elin görmemesi’dir ve öyle bir sistem olmalı ki, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız yardımlardan faydalanırken incinmemeli, gönül rahatlığıyla ücretsiz alışverişlerini yapabilmeli. Gölbaşı Belediyesi olarak ‘Hilal Kart’ ve ‘Sosyal Market’te bunu yapıyorduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, ‘Sosyal Market’teki ücretsiz alışverişlerini ‘Hilal Kart’la rahatça yapabiliyorlardı. Bugünden itibaren, Vakıfbank ile yaptığımız protokolle yeni bir özellik kazanan Hilal Kart’ın sahibi vatandaşlarımız, Gölbaşı’nda istedikleri yerel esnafımızdan alışveriş yaparak evlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

“Hem Esnafımızı Hem de İhtiyaç Sahibi Vatandaşlarımızı Destekliyoruz”

Hilal Kart’a tanımlanacak miktarlarla vatandaşlarımız, temel gıda, temizlik ve giyim alışverişlerini zincir marketler yerine yerel esnaflarımızdan yapabilecek. Bu sayede hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz.

“Yardımlar Gerçek İhtiyaç Sahiplerine Gidiyor”

“İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak için belediyelerce yıllardır uygulanan ancak; amacına ulaşıp ulaşmadığı ile ilgili haklı tartışmalara neden olan ‘klasik hizmet anlayışına’ son vererek, yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine aktarıyor, onların da bu desteği dilediği şekilde kullanabilmesini sağlıyoruz.”

“Şehit-gazi yakınları ile dul, yetim ve öksüzler öncelikli olmak üzere belediyemiz tarafından tespit edilen ihtiyaç sahipleri, ‘Hilal Kart’larına yüklediğimiz tutarlarla Gölbaşı’nda bulunan esnaflarımızdan ihtiyaçlarını alma imkânına kavuşuyor.” şeklinde

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER