Emsal arttı sesler yükseldi

Haziran ayı Meclisi II. Oturumuna açıklamaları ile gündeme oturan bir diğer isim ise CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek oldu.

Emsal arttı sesler yükseldi

HABER: MERVE ŞAHİN

Haziran ayı Meclisi II. Oturumuna açıklamaları ile gündeme oturan bir diğer isim ise CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek oldu.
Kızılcaşar Mahallesi 121 ada 11 nolu parsele ait imar planı değişikliği ile ilgili plan değişikliğinde gizlenen bir şeylerin var ise şeffafça açığa çıkarılmasını belirtirken, ‘Eğer planda bir değişiklik varda gizleniyorsa vebal atında kalırsınız’ diyerek MHP’li yönetimi eleştirdi.
GİZLİLİK MECLİS ÜYELERİNİ ALDATMAKTIR
Şimşek, “Bu raporda 121 ada 11 nolu parselin onaylı imar planına göre ilkokul alanı olarak belirlendiği, özel tesise dönüştürüldüğü değişimi komisyonca uygun görülmüştür.
Ancak birinci plan askıda. Askıda olan değişiklikte özel alan olarak belirtilmiş. Eğer burada başka bir değişim var da mesela emsalle ilgili kot artışı ile ilgili herhangi bir değişim varda bu rapora yazılmamışsa bu meclis üyelerini aldatmak olmuyor mu?
Komisyon arkadaşlarımı uyarmak istiyorum. Burada yetki meclisindir. Eğer değişiklik gizlenirse vebal altında kalırlar. Şeffafça bu açıklanmalı.
Askıda plan varken ikinci bir değişiklik nasıl gündeme geliyor? Hatırlarsanız Karagedik’le ilgili kararı geçirdik. O kararı da bu kararı da bir okuyun” dedi.
KOMİSYONDAKİLER DIŞARIDAN GELMEDİYA!
Şimşek’in açıklamalarına karşılık söz alan Kadir Yanık ise; “Ercan Bey sanki komisyon çok gizli çalışıyormuş gibi konuşuyor. Ancak komisyonda bulunanlar da meclis üyesi. Komisyondakiler dışardan gelmedi ya. Gizli, saklı yapılan bir şey yok” diye konuştu.
İMAR PLANINI İSTESEYDİ VERİRDİK
MHP’li yönetimden ısrarla sorularına cevap bekleyen Şimşek’e bir karşılıkta Naki Yükseker’den geldi. Yükseker, Şimşek’e ‘Tam imar planını isteseydi verirdik’ dedi.
Ayrıca Naki Yükseker, “İmar toplantıları herkese açıktır. Saklı gizli yapılan bir şey yok. İmar planı değişikliği ile ilgili 1990 yılında yapılan plan notu ile ilgili elimizde belge var. Askıda ki 1 emsali 1,50 yaptık. Bu alan özel okul alanıdır. Emsal teşkil eden alan varmı diye araştırıldı ve LÖSEV’in yeri bulundu. Burası bir eğitim alanıdır ve 1,50 olarak artırılmasını uygun gördük. Onayını da Büyükşehir Belediyesi verecek” şeklinde konuştu.
ARAŞTIRMADAN HERŞEYE EL KALDIRIYORUZ
İmar planı değişikliği ile ilgili raporlarda değişimin belirtilmemesini eleştiren Ercan Şimşek, “Açıklamalar buraya yazılmadığı için ilk konuşmamda varsayım olarak konuştum. LÖSEV’le ilgili kararlar almış olabiliriz. Alana şimdi de eğitim alanı deniliyor. Burası özel mülkiyet ve emsal artışı 1,50 yapılmış ama yazılmıyor. Kadir Yanık’ın önemli bir şey değil diyebilir ama böyle bir raporda 0.60’dan 1,50’a çıkarılıyor ama zahmet edilipte buraya yazılmıyor.

KİMİ KANDIRIYORSUNUZ?
Meclis Üyesi olarak yeterince araştırmayıp her şeye el kaldırıyoruz. Eğitim için emsal artışı 1 ve 1.20 olarak belirlenebilir. Komisyon neden 1,50 emsal kararı alıyor, ben buna evet oyu veremem. Eğitime karşı olduğumuz da asla söylenemez. Burası özel alan kimi ne ile kandırıyorsunuz. Amacınız basının karşısında bizleri zor durumda bırakmak. 1.50 neden buraya yazılmadı? Neden özel alan diye geçiyor?” diyerek MHP’li yönetimi sert bir dille eleştirdi.
Şimşek’e yanıt vermek üzere tekrar kürsüde söz alan Kadir Yanık, “Bu raporun onayını Büyükşehir verecek. Müracaat bizim aracılığımızla olacak. Bir şeyleri ima ediyorsunuz ama komisyona katılmak istediniz de giremezsiniz mi denildi? Burası 1990 yılında onaylanmış. Aşmakta sınırsız. Arkadaşlarımız araştırmalar sonucu alan etrafındaki özel mülklerden düşük tutmuş ve 1.50 yapmış. Planın kimseden gizlendiği yok” şeklinde konuştu.
Rapor CHP harici oy çokluğu ile kabul edilirken, Oyaca Mahallesi imar planına yapılan itirazların yer aldığı rapora da CHP’den red geldi.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2012, 20:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER