Erdoğan'ın Denizli İl Kongresi konuşması

Başbakan Erdoğan, partisinin Denizli İl Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan'ın Denizli İl Kongresi konuşması

AK Parti Denizli İl Kongresi'Nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 4+4+4 eğitim sistemini Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP'ye yüklendi: "Bunlar sözlerinde samimi değil, akşam başka sabah başka"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yöneticilerinin sözlerinde samimi olmadığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4+4+4 ile ilgili önce evet diyenlerin daha sonra Anayasa Mahkemesi'ne gittiğini, mahkemenin başvuruyu reddetmesinin ardından okulların tatil olduğu bugünde 'esastan görüşülmesi' için tekrar mahkemeye müracat ettiğini söyledi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ!..
Burada yaptığı konuşmada anamuhalefet partisi CHP'nin 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili tavrına değinen Erdoğan şunları söyledi:

BUNLAR SÖZLERİNDE SAMİMİ DEĞİLLER
"Şimdi enteresan bir gelişme, bakın bugün karneler alındı. 4+4+4 ile ilgili olarak anamuhalefet partisi önce; 'bizim de buna desteğimiz var ne demek, meslek okulları niçin mahrum olsun' derken bugün Anayasa Mahkemesi'nin usulden müracatı reddetmesine karşı bu defa esastan tekrar Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor, hemde bugün. Çok anlamlıdır bu. Bunlar sözlerinde samimi değil, akşam başka sabah başka. Dik durmak başka bir şey, işte biz bu yola çıktığımızdan beri dik durduk, mümkün olduğunca dikleşmedik ve dikleşmeyeceğiz. Ülkemiz için hangi çözüm olursa olsun biz sahibini sormayız çözüme bakarız ve o çözümlede yola devam ederiz."

Erdoğan konuşmasının ilk bölümünde şehitlerin dua beklediğini söyleyerek gençleri Fatiha okumaya davet etti.

Erdoğan'ın kongrede yaptığı konuşmasından ara başlıklar şöyle:

HADİ BAKALIM GENÇLER BİR FATİHA OKUYUN
"Gençler şunu hiç unutmayın, bizleri bir ve beraber kılan belli makamlarda oturmak değildir. Sizlerin aranızda olmak da bir ve beraber olmak değil midir? Biz Aşık Veysel gibi 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' demedik mi, yine gidiyoruz, gideceğiz gündüz gece. Dün Çanakkale Şehitliğimizin hemen yanında 80 trilyonluk yatırımıyla Çanakkale Destanı tatım merkezini açtık. Oraları ziyaret etmenizi, oralarda bir fatiha okumanızı sizlere tavsiye ediyorum. Çanakkale şehitlerimiz sizlerdten bir fatiha. Hadi buyrun bakalım önce fatihalarınızı bir okuyun."

ERDOĞAN FATİH'A OKUTTU


"BU TOPRAKLARDA FİTNE YEŞERMEZ"
Konuşmasında ağırlıklı olarak gençlere hitap eden Başbakan Erdoğan, özellikle yurdun dört bir tarafında bulunan şehitlikleri ziyaret etmesi tavsiyesinde bulundu: "Türkiye'nin dört bir yayına yayılmış Kudüs'te, Yemen'de, Medeni'de ta Avusturalya'daki şehitlerimiz sizlerden fatiha bekliyor. Gidin o şehitliklere, oralarda lütfen mezar taşlarını ve şahideleri okuyun. Onlar diridir, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Dumlupınar'da nasıl birbirimizle kardeş olduğumuzu göreceksiniz. O şehitlerde Diyarbakır'da Edirneli'nin Çanakkale'yle Ağrılı Mehmet'in nasıl al kanla yattıklarını göreceksiniz. Bu topraklarda fitne yeşermez. Fitne yeşertmeye çalışanlara aldanmayacağız. Her ne bahane olursa olsun, bizi birbirimizi düşürmeye çalışanlara asla fırsat tanımayacağız."

ANNELERİN YÜREĞİ HER TÜRLÜ ÇIKARIN ÜZERİNE
Şehitlerden sonra anne yüreğine vurgu yapan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şehitlerimiz her türlü siyasi çıkarın çok ama çok üzerindedir. Annelerin yüreği her türlü siyasi çıkarın üzerindedir, birliğimiz ve kardeşliğimiz her türlü siyasetin çok ama çok üzerindedir. Nereden gelirse gelsin fitneye, dedikoduya, fesada itibar etmeyeceğiz. Kardeşlerimize, birliğimize, dirliğimize kastedenleri aramıza yaklaştırmayacağız. Biz 75 milyonun emanetini taşıyoruz. Biz millet adına milletimizle birlikte o yetkiyi kullanıyoruz. Bundan sonra da milletimizle yürümeye devam edeceğiz. Biz Türkiye'yi büyütmeye ve yüceltmeye devam edeceğiz."

DENİZLİ'YE BÜYÜKŞEHİR OLMA MÜJDESİNİ VERDİ
Denizli'nin büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşacağının müjdesini eren Erdoğan,  "Sevgili yol arkadaşlarım bugün artık Denizli'de yeni bir sürece giriyoruz. İl kongrelerimizi tamamlıyor ve artık yerel seçimlerin hazırlıklarına başlıyoruz. Denizli'de her bir kardeşimin, yol arkadaşımın durmadan, duraklamadan, rehavete asla prim vermeden 14 Ağustos'taki heyecan ve coşkuyla çalışmasını rica ediyorum. Artık belde belediyeleri olmayacak sadece Denizli Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olacak. Büyükşehir bütün köylere varıncaya kadar oraya hizmet götürecek. Sizden Denizli Büyükşehir Belediyesi'ni istiyoruz. Ona göre çok çalışacağız. Yüzde 47'nin üzerinde bir oyla Denizli Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacağınızı biliyorum." dedi.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2012, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER