Devletimiz ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yanında

Ankara Gölbaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, ilçe merkezi ve köylerde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardımlarına devam ediyor.

Devletimiz ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yanında

Ankara Gölbaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, ilçe merkezi ve köylerde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardımlarına devam ediyor. Bu sene de yılın ilk günlerinden başlayarak, şu ana kadar yüzlerce ailenin kapısı çalındı.

Vakıf yetkilileri; devletimizin kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ettiğini, vakfımıza dosya açtıran aileler ile ilçe merkezi ve köylerdeki muhtaç aileleri belirleyip hızlı bir şekilde onlara yardımcı olmaya ve sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını belirtti.  Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle kömür dağıtımlarına devam ettiklerini bu yılda şu ana kadar 600 aileye kömür dağıtıldığını, hâlihazırda ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtımının devam ettiğini söyledi.

Kaymakam Şevket CİNBİR, vakıf olarak yeni eğitim öğretim yılı başında ilçemizdeki okullarda eğitim gören öğrencilerimiz arasında inceleme yaptırdıklarını belirtti. Yapılan incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 517 öğrenciye kıyafet, kırtasiye gibi eğitim ihtiyaçlarını gidermeleri için, İlk ve ortaokul öğrencilerine 100’er tl, lise öğrencilerine de 150’şer tl olmak üzere toplam 55400 tl yardım yaptıklarını belirtti.

2013 yılı içerisinde Gölbaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından

Eğitim materyali yardımları         667 öğrenciye   112900 tl

Aile Yardımı                            298  aileye        189450 tl

Gıda yardımı                           658 aileye         152250 tl

Barınma yardımı                        64 aileye         36080 tl

Yakacak yardımı                      603 aileye         603 ton kömür  yardımı  yapılmıştır.

Ayrıca

 286 aileye                                       aylık   40 tl             şartlı eğitim ve sağlık yardımı

 147  bayana                                    aylık 250 tl             dul maaşı

23  aileye                                        aylık 250 tl              muhtaç asker aile yardımı,

307 kişiye                              aylık ortama 267 tl ile 400 tl        engelli aylığı                               

330 kişiye                                      aylık  134 tl                     yaşlı aylığı   maaşı  ödenmektedir.

Yoksul ve yardıma muhtaç olan vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyaçlarını gidermeye yönelik yardımlara devam ettiklerini belirten Kaymakam Şevket CİNBİR “Devletimiz kimsesizlerin kimsesidir. Bizler,   devletin şefkatini hissettiremediği bir vatandaşımızı bırakmama sorumluluğunun gereği olarak sosyal yardım hizmetlerine önem vermek durumundayız. Gölbaşı ilçesinde yakacak, barınma, gıda ihtiyacı olan vatandaşlarımız ile eğitimlerini sürdürebilmeleri için desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimizin tespiti önem taşıyor. Bu tespitlerin sağlıklı biçimde yapılabilmesi için vakfımız personeli titizlikle çalışmaktadır. Bütün vatandaşlarımızdan bizimle işbirliği yapmalarını istiyoruz. Herkes komşusundan haberdar olursa ulaşamadığımız insan kalmaz diye düşünüyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 19:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER