Halk’ın simidine zam yok

Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, simide zam yapmadıklarını ifade ederek, “Gerçek üzüm pekmezinden ürettiğimiz Ankara Simidi’nden şu anda zarar etmiyoruz” dedi.

Halk’ın simidine zam yok
 

Dar gelirli vatandaşın sofrasında baş tacı olan simit, susam fiyatlarının artışı nedeniyle yapılan zamdan nasibini aldı. Ankaralılar da kamuoyunun gündeminde ilk sıraları meşgul eden simit zammını konuşurken, Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası ise simit fiyatlarında artışa gitmedi. Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen simitler 50 kuruştan satılmaya devam edilecek” dedi.

ŞEKERE BATIRIYORLAR
 
Simidi herkesin yiyebileceği bir fiyata sattıklarını dile getiren İlkbahar, “Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen, vatandaşlar arasından ‘kara simit’ olarak bilinen gerçek Ankara Simidi’nin üzüm pekmezine batırılarak yapılır ve kendine has rengini buradan alır” dedi ve şöyle devam etti: “Bazı üreticiler pekmezin yerine şekeri yakarak simidi ona batırıyor ve fiyatta artışa gidiyor. Gerçek üzüm pekmezinden üretilen ve 50 kuruşa sattığımız simitten zarar etmiyoruz.”


Hürriyet Ankara...

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER