Dar gelirli ev sahibi olacak

Belediye Başkan Adayı Ercan Şimşek katıldığı KON TV televizyon programında, MHP adayı Odabaşı’nın Gölbaşı’na hizmet etmediğini rant ve beton belediyeciliği yaptığını söyledi

Dar gelirli ev sahibi olacak
 Belediye Başkan Adayı Ercan Şimşek katıldığı KON TV televizyon programında, MHP adayı Odabaşı’nın Gölbaşı’na hizmet etmediğini rant ve beton belediyeciliği yaptığını söyledi

Odabaşı, Gölbaşı’nın kalbine hançer sapladı

CHP Gölbaşı Belediye Başka Adayı Ercan Şimşek, KON TV televizyonun ‘’Ankara Konuşuyor ‘’ programına katıldı. Canlı yayında konuşan Şimşek, Gölbaşı’nın geleceği ile ilgili önemli projelerini açıkladı. Şimşek kendisine sorulan sorulara cevap verirken MHP Adayı Odabaşı ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Odabaşı’nın rant ve beton belediyeciliği yaptığını ve belediye imkanlarıyla seçim çalışması yaptığını ifade ederek,  ‘’Yakup Odabaşı Gölbaşının kalbine hançer sapladı.’’  dedi.  Ercan Şimşek ayrıca Odabaşı’nın belediyenin parasıyla seçim çalışması yaptığını ve ajanda ve yemek verdiğini belirtti. Ercan Şimşek’le yapılan söyleşi söyle:

Neden belediye başkanlığına aday oldunuz?

Ercan Şimşek:    Gölbaşı’nda doğdum Gölbaşı’nda büyüdüm. Gölbaşını iyi tanıyorum ve sorunlarını çok iyi biliyorum. 5 yıldır meclis üyesiyim ve kentimizin iyi yönetilmediğini gördüm. Daha iyi bir yaşam için daha güzel bir Gölbaşı için yapabileceklerimiz ve potansiyelimizi bildiğim için aday olmaya karar verdim.

Ercan Şimşek’in gözünden bize Gölbaşı’nı anlatır mısınız?

Ercan Şimşek:  Gölbaşı 1,3 milyon metre kare bir alana sahip. Dışarıdan bakıldığında Gölbaşı Ankara’nın dışında sanılır. Oysa  Çankaya’ya 6 km mesafe vardır.  Ahlatlı belden bakarsanız çok güzel bir coğrafyaya sahiptir.  2 tane cennet gibi gölümüz vardır. Etrafımız ormanlarla çevrilidir. Ankara’nın hatta Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biridir. Kendi kendine yetme potansiyeli vardır. Turizm bölgesidir. Üretim potansiyeli çok yüksektir. Andezit taşımız vardır. Doğru kullanılmadığı ve tanıtımı iyi yapılmadığı için yok olma tehlikesi yaşamaktadır. 

Üniversite kentidir. Halen 15000 bin civarında öğrenciyi barındırmaktadır. Yakın bir gelecekte bu sayı 30 bine çıkacaktır. Yamaç paraşütü yapılabilmektedir. Yanı başımızda bulunan Beynam Ormanları Gölbaşı’na değer katmaktadır. Nüfus artış hızı bakımından önemli bir potansiyele sahiptir. Biz tüm bu değerlerimizin yanlış yönetimler tarafından heba edildiğini görmekteyiz. Bunun için de aday olmaya karar verdik.

Gölbaşı çok kötü yönetiliyor

-Bir belediye başkan adayı olarak şimdiye kadar Gölbaşı’na yapılan hizmetleri nasıl buluyorsunuz?

Ercan Şimşek:  Gölbaşımız çok büyük ve çok güzel bir coğrafyaya sahip. Belediyemizde Ankara’nın birçok ilçesinden hatta Türkiye’nin birçok ilinden fazla ekonomik ve insan kaynağına sahip. Yani zengin bir Gölbaşı ve zengin bir belediye bütçesi var. Ama ne yazık ki tüm zenginlikler  mevcut belediye tarafından yeterince sevk ve idare edilmiyor. Yüzlerce araçlık makine parkı ve yıllık yüz milyon Türk Lirası bütçeye rağmen halen kasaba belediyesi mantığıyla yönetiliyor. Bu yüzden de gelişip kentleşemiyor.

 

Peki siz belediye başkanı olursanız nasıl bir yönetim anlayışınız olacak?

Ercan Şimşek:   Belediye demek hizmet demek. Evinizin kapısından dışarı çıktığınız anda belediyenin hizmetleriyle karşı karşıya kalırsınız.  Temel ihtiyaçlarınız yol, su, kanalizasyon, çöp sorunlarınız, ulaşım sorunlarınız hep belediye tarafından karşılanmak zorundadır. Ancak sadece bu değildir. İnsanlarımızın ev sorunları var, iş sorunları var. Sosyal ihtiyaçlarınız var. Bunlarında belediye tarafından yapılması gerekmektedir. Daha önce de belirttiğim gibi belediyemizin bütçesi mevcut. Doğru kullanıldığında evsizlere ev, işsizlere iş ve sosyal imkânları arttırmamız gerekiyor.  Gölbaşı’nın güzelliklerini doğru kullanıp Ankara’nın cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Kasaba olmaktan çıkmamız gerekiyor.  Biz bu amaçla birçok proje yaptık. Hepsi ayakları yere san ve mümkün projeler. Biz gördük ki Gölbaşı halkının en temel ihtiyaçları bile karşılanmıyor. İnsanlarımız halen asbestli borulardan gelen suları içiyor. Kanalizasyonumuzun dışarı aktığı yerler var. Ulaşım sorunumuz bile Büyükşehir ve Gölbaşı belediyesi tarafından karşılanmıyor. Halen birçok köyümüzün ulaşım sorunları var. Ben bu sorunların çözülememesinden dolayı utanç duyuyorum. Bu sorunların şimdiye kadar yapılamamış olması çok büyük bir ayıptır.  Gölbaşı bu anlamda talihsiz bir süreç yaşıyor. Biz gelirsek bu temel sorunlarımızı çözüp Gölbaşı’nı çağdaş bir kent haline getireceğiz.

-Siz seçilirseniz Gölbaşı’na ne gibi projeler yapacaksınız?

Ercan Şimşek:  Gölbaşı’nın çok büyük potansiyeli var. Ancak mevcut yönetim bunu görmüyor ve bu konuda bir vizyonu da yok. Öncelikle imar sorunumuz var. Şuanda imara açık alanlar iki yıl sonra tükenecek. Büyüyen nüfusu karşılayacak bir imar planımız yok. Gelir gelmez önceliğimiz bu olacak. Gölbaşı’nın merkezden yataylamasına büyüyeceği bir imar planına kavuşturacağız. Köylerin imar sorunlarını bitireceğiz.  Gölbaşı’nın merkezi kaderine terk edilmiş durumda. Gölbaşı’nın kalbine hançer sapladılar. Gölbaşı çağdaş bir kent meydanına kavuşmadı. Konya yolu’nu alta alacağız ve kentimizi birleştirip bütünleştireceğiz.  Yolun alta alınmasıyla birlikte ortaya çıkan alanla eski belediye binasının arazisini birleştirerek bir kent meydanı yapacağız. Böylelikle sosyal ve ekonomik olarak ikiye bölünmüşlük ortadan kalkacak.

Sayın Yakup Odabaşı 2009 seçimlerinde seçim propagandası olarak yol sorununu çözeceğini vaat etti. Ancak gelir gelmez Gölbaşı Belediyesi’nin yetkisinde olan bu yol sorununu Büyükşehir’e devretti.  Yetkiyi devretti ve sorundan kaçtı. Basiretsiz davrandı. Böylece Gölbaşı’nın sorunlarına çözüm değil bahane göstereceğini anladık.

Kazandığımız taktirde yapacağımız kent meydanıyla bütünleşeceğiz. Meydan da anfi tiyatro, satış yerleri, sergi alanları olacak. Kentin iki yakasının bir araya gelmesiyle yıllık 24 bin Türk Lirası daha esnafımızın cebine girecek.

Dar gelirli ev sahibi olacak

 Sosyal  Konut projemiz var. Gölbaşı’nda son 15 yıl içinde evsizleri ev sahibi yapmak ve işsizlere iş vermek adına tek bir çivi bile çakılmadı.  Üretim adına hiçbir çalışma yapılmamıştır. Yıllık 100 milyon TL bütçemiz var. Bu para Gölbaşı’nın kaynaklarından geliyor.  Son yapılan imar çalışmasından sonra belediye ait onlarca arsa ortaya çıktı. Ancak bu ardaları sadece gereksiz işler için satıp kullandılar. İçi boş kültür evleri ve beton yığını parklar yapıldı. Kötü kullanmaya ilişkin bir örnek vereyim. İki gölü ve doğal güzellikleri çok olan bir ilçeye 3 milyon TL harcayıp bir şelale yaptılar. Bunun da aylık elektrik masrafı 90 bin TL Oraya harcanan parayı bulmak için 300 konut yapılacak arsaları sattılar. Bu arsaları satmasalar üzerine 300 aileyi ev sahibi yapacak konutlar üretilirdi. 2+1 daireler yapılabilirdi. Arsa ve diğer giderlerini belediye karşılaması durumunda evsiz insanlar 65 bin kredi çekerek ev sahibi olabilirlerdi. Bunu da 10 yılda geri öderlerdi. Bu sadece bir bir örnek. Biz binlerce insanı bu şekilde ev sahibi yapmayı planlıyoruz.

-Kazanırsanız eğer Belediye işçilerinin sendika sorunlarını çözecek misiniz?

Ercan Şimşek:  Tüm emekçilerin ve işçilerin sorunlarını biliyoruz. Sendika hakkı en insani haklardan biridir. Bakın sadece bu değil, belediyelerde taşeronlaşma yöntemi var. Burdaki insanlarımızın sorunlarını çözmek için her çabayı göstereceğiz.

-Karagedikli bir izleyicimiz Karagedik için projelerinizi soruyor. Karagedik için ne gibi çalışmalarınız olacak ?

Ercan Şimşek:  Karagedik nüfusu çok yüksek bir yer. Daha önce belediye idi ancak şimdi o hakkı elinden alındıktan sonra 2 mahalleye bölündü. Birçok hakları da ellerinden alındı.  Oraya Belediye Hizmet Birimi kuracağız. PTT’si kaldırıldı, yeniden açılması için uğraşacağız. Karagediklilerin yıllardır çözülemeyen tapu sorunlarını  halledeceğiz.  Karagedik’ten Konya yoluna çıkış var. Sürekli kazalar olup can kaybı yaşıyoruz. Karayolları ile iletişime geçip orayı düzenleyeceğiz.  Kanalizasyonlarını tamamlayacağız.  Et Entegre projemizi Ahiboz ile Karagedik arasına yapıp üretimi arttıracağız. İşsiz insanlarımıza iş sağlayacağız.  Karagedik’te de sosyal konutlar yapacağız. Arsa ve projelerini sağlayarak kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacağız.

Bir izleyicimiz de Konya yolu üzerindeki köylerin sorunlarını çözmek için çalışmalarınızı soruyor. Bu konuda ne yapacaksınız?

Ercan Şimşek : Sadece Konya yolu üzerinde değil Haymana yolu üzerinde bulunan köylerimiz de aynı sıkıntıları yaşıyor.  Gölbaşı Belediyesi’nin gelirlerinin büyük bir bölümü buradan sağlanıyor. Ancak oralara hizmet neredeyse hiç gitmiyor.  Biz öncelikle köylerimizdeki imar sorunlarını çözeceğiz. Buralardaki en büyük sorunlardan biri de ulaşım. Bu yollar üzerinde bulunan 2000 villa satılmak zorunda kaldı. İnsanlarımız ulaşım alt yapı sorunları yüzünden buralardan kaçıyor. Belediye tarafından alacağımız servisleri buralara tahsis edeceğiz. Buralarda üretimi tarım ve hayvancılığı teşvik edeceğiz. Kredi imkanları sunacağız.

Gökçek ve Odabaşı imar rantı kardeşi

-Bir izleyicimiz de Yakup Odabaşı ve Melih Gökçek’in tüm imar projelerini birlikte hazırlayıp özellikle Tulumtaş’a çok kat izni vererek haksızlık yaptığını soruyor. Bu doğru mu?

Ercan Şimşek : İzleyicimize teşekkür ediyorum.  Gökçek ve Odabaşı’nın birbirlerinden fakları yok. Gölbaşı seçmeni geçen dönem AKP kazanmasın diye MHP’e oy verdi. Yakup Odabaşı kazandıktan sonra baktık ki, birbirlerinden farkları yok. Olay imar rantı oldumu kol kola girdiler. Gölbaşı belediyesi Koparan’da köylüden aldığı ucuz arazileri Büyükşehir’e tahsisi etti. Sonra plan notları ile oynayıp buralara çok katlı izni verdiler. Tulumtaş’ta durum aynı. Büyükşehir Belediyesi’nden gelen tüm kararlar Gölbaşı Belediyesi’nde beklemeden onaylandı. El ele verip rantı paylaştılar. Sonra köylerdeki imar sorunu çözmediler.  Buradan halkımıza sesleniyorum. Gölbaşı üzerinde oynanan tüm oyunları belgeleriyle ispat edebiliriz. Gelsinler gösterelim. Kime oy verdiklerini ve haklarının nasıl gasp edildiğini gösterelim kendilerine.

Odabaşı belediye parasıyla seçime gidiyor

-Yine bir izleyicimiz MHP Adayı Yakup Odabaşı’nın belediye bütçesinden seçim çalışması yaptığını söylüyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ercan Şimşek:   Sayın Odabaşı 2009 ‘da seçimi kazandığında rozetini çıkaracağını ve herkese eşit davranacağını beyan etmişti.  Haktan adaletten ve dürüst olmaktan bahseden sayın Odabaşı, belediyenin imkanlarıyla ajandalar, kalemler, aynalar, taraklar dağıtıyor. Belediyenin bütçesiyle yapılan ve yüz binlerce liraya mal olan totemlere kendi fotoğraflarını astırıyor. Halkın parasıyla kahvaltı ve yemekler veriyor. Bir iş yapmadığı için reklam yapıyor. Bakın geçen bir basın toplantısı yaptık. Geçen seçimde vaat ederek seçim aldığı projelerden hiçbirini yapmadığını ortaya koyduk. Şimdi çıkıp aynı vaatlerle yine seçime giriyor. Dürüstlük bu mu?

Halkımıza  buradan sesleniyorum . Kime oy verdiklerini iyi bilsinler. Eğer kazanırsak dürüst ve adil bir şekilde belediyeyi yöneteceğiz. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER