“Ankara Evleri” Gölbaşı’nda canlanacak

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, hazırlanan proje sayesinde çevre ve görüntü kirliliğinin yok olacağını ayrıca ilçede Ankara Evlerini de yaşatmış olacaklarını bildirdi.

“Ankara Evleri” Gölbaşı’nda canlanacak
 Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, hazırlanan proje sayesinde çevre ve görüntü kirliliğinin yok olacağını ayrıca ilçede Ankara Evlerini de yaşatmış olacaklarını bildirdi.

Gölbaşı Belediyesi, Ankara’nın yöresel mimari dokusunu yaşatmak, kentsel dönüşüme destek vermek ve kaçak yapıyı önlemek için “Ankara Evleri” projesini hayata geçiriyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Belediyemizce hazırlanan Ankara Evleri projesini yapmak isteyen, vatandaşlarımızın teşvik edilmesi sonucunda hem çevre ve görüntü kirliliğini yok edeceğiz hem de Ankara Evlerini yaşatacağız. Projenin hayata geçmesi ile birlikte projeden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın 10.000 lira ile 25.000 lira arasında cebinden daha az para çıkacak, yani önemli bir kâr sağlayacaklar” dedi.

GÖLBAŞI’NA DEĞER KATACAK

Başkan Yakup Odabaşı, projeyle ilgili olarak bilgi verirken daha sonra şunları söyledi:

“Projeden faydalanmak isteyen vatandaşlardan, yol kotu hizmet ücretleri, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni hizmet ücretleri ve yol katılım ücretlerinde indirim yapılacak. Böylelikle vatandaş ruhsat aşamasında yaklaşık yüzde 90 oranında kâr edecek. Vatandaş 1.000 m2’lik köşebaşı bir arsaya 200 m2 tek tip Ankara evi projesi yapacak olursa ortalama 30.000 TL yerine 3000 TL gibi cüzi bir masraf ödeyecek.

Proje hayata geçtiğinde modern Ankara evleri Gölbaşı’nda yaşatılacak ve ilçemizin de güzel ve doğal dokusu bozulmamış olacak. Ankara evleri şüphesiz Gölbaşı’mıza da güzel bir çehre kazandıracak.”

22 ÖRNEK MİMARİ PROJE HAZIRLANDI

Başkan Odabaşı, Gölbaşı Belediyesi’nin proje kapsamında 50 metrekareden 350 metrekareye kadar tek ve iki katlı olmak üzere toplam yirmi iki adet mimari proje tasarladığını açıkladı.

Gölbaşı Belediyesi’nin uygulayacağı proje kapsamında, ilçede Ankara’nın yöresel mimari dokusunu yaşatmak, kentsel dönüşüme destek vermek, kaçak yapılaşmayı önlemek, fen ve sanat kurallarına uygun binaların inşa edilmesi sağlanacak.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2013, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER