AMATEM’de mutlu son

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, 29 yıldır uyuşturucu ve alkol bağımlılarının tedavi gördüğü Gölbaşı AMATEM’i kapatma kararı alınmıştı. Hasta ve yakınlarının tepkileri sonrası Rektörlük yeni yapılan bina tamamlanana kadar kararı geri çekti.

AMATEM’de mutlu son
Hakkında kapatılma kararı verilen Gazi Üniversitesi’nin Gölbaşı’ndaki Alkol Bağımlılık Ünitesi Psikiyatri Kliniği (AMATEM)'e müjdeli haber geldi. 

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kapatma kararı verilen klinik, İvedik’te Gazi Üniversitesi’ne tahsis edilen yeni AMATEM binası tamamlandıktan sonra kapatılacak.

ÖNCE TEMİZLİK SONRA TADİLAT

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, yeni yapılacak AMATEM için tahsis edilen binanın beklediklerinden daha bakımlı bir mekan olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: 
“Numune Hastanesi, depo olarak kullandığı binayı yüzde 90 olarak boşaltmış durumda. Yapılacak temizlik işlemlerinin ardından binayı AMATEM için uygun duruma getireceğiz.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Yapılacak tamiratların ardından 150 yataklı, havuz ve spor salonuna sahip, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı AMATEM’i hizmete açılacak. Bina beklediğimizden çok daha iyi durumda olduğu için yapılacak tamiratlar 2 Eylül’e kadar bitirilip hasta kabulune başlanacak. Bu süre zarfında da Gölbaşı AMATEM açık tutulacağından hasta yatışı devam edecek, hastalarımız mağdur olmayacaktır.

AMATEM’LERE ÖNCÜ

Gazi Üniversitesi AMATEM Sorumlusu Prof. Dr. Zehra Arıkan, İvedik’te yeni yapılacak olan AMATEM’in bağımlılık ve rehabilitasyon konusunda Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı merkezi olacağını kaydederek, “AMATEM’lere öncü olacak bir yer yapılıyor. Tedaviden sonra bağımlılıktan uzak tutacak rehabilitasyon programları da uygulanabilecek. Hasta ve hasta yakınlarının katılımıyla uygulanan Minnesota Programı’nı da daha geniş çaplı uygulanabilecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2013, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER