AK PARTİ BU DÖNEM GÖLBAŞI’NDA DEVRİM YAPACAK

Gölbaşı Net Haber Gazetesi ekibini Ak Parti Ankara İl Başkanlığı’nda ki makamında ağırlayan Çağatay, gazetemize açıklamalarda bulunarak gündeme dair sorularımızı yanıtladı.

AK PARTİ BU DÖNEM GÖLBAŞI’NDA DEVRİM YAPACAK
DOĞAN ÇAĞATAY İLE ÇOK ÖZEL…

AK PARTİ BU DÖNEM GÖLBAŞI’NDA DEVRİM YAPACAK

Aday adaylarına mesaj:

KİMSEYE VERİLMİŞ BİR SÖZ YOK….

 

AK Parti Anlara İl Başkan Yardımcısı Doğan Çağatay Gölbaşı Net Haber’e konuştu. Gölbaşı Net Haber Gazetesi ekibini Ak Parti Ankara İl Başkanlığı’nda ki makamında ağırlayan Çağatay, gazetemize açıklamalarda bulunarak gündeme dair sorularımızı yanıtladı.

 

40 yıldır Gölbaşı’nda ikamet ettiğini dile getiren Çağatay, Gölbaşı’nın kendisi için vazgeçilmez bir ilçe olduğunu söyledi. Ortaokul ve lise eğitimini Gölbaşı’nda tamamlayan Doğan Çağatay, ‘Gölbaşı’nın en kötü dönemlerini en iyi bilenlerindeyim’ diyerek, “1973 yılında Gölbaşı’na geldik. Gölbaşı’nda o zaman çok kalabalık bir kasaba değildi. Bir taraftan okuduk bir taraftan da ticaretle uğraştık. Gölbaşı’nın bize emeği çok. Bizim de Gölbaşı’na borcumuz var” dedi.

Evli ve 4 çocuk babası olan Çağatay,  2001’de AK Parti’nin kurulması ile siyasete atıldığını ve 2009 yılından sonra da il yönetiminde yönetim kurulu üyesi olarak seçildiğini belirtti.

 

Ak Parti Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Doğan Çağatay ile yaptığımız röportajın ayrıntıları…

 

Ziya Özkan: Sayın Çağatay Ak Parti’nin 3 dönemdir iktidarda olmasının temelinde sizce ne var?

Doğan Çağatay: Samimiyet var. İstikrar var. Başbakan’a olan güven sonsuz. Gelmiş geçmiş en iyi Başbakanlarımızdan bir tanesi. Ben bir ikincisini duymadım. 24 saatin 20 saati çalışan bir insan. Bunu Allah da kul da görüyor. 3 dönemdir Türkiye’de çok şey değişti. 2001 yılından sonra çok büyük devrimler oldu. Birçok alanda yapılmayan hizmetler AK Parti döneminde yapıldı. Bundan dolayı da 3 dönemdir iktidarda.

Z.Ö: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘Bu dönem Gölbaşı’nı istiyorum’ dedi. Başbakanın bu isteği yerel seçimlerde karşılık bulur mu?

D.Ç: Türkiye için Başkent ne kadar önemli ise Ankara için de Gölbaşı o kadar önemli. Bu ülkenin Başbakanı her yerin güzel olmasını istiyor. Birçok yerde modernleşme çalışmaları yapılırken bu Gölbaşı’nda neden olmasın? Gölbaşı’nda bu dönem lokal çalışmalar var. Proje anlamında gerçek bir şey yok. İnşallah önümüzdeki dönem geçmiş yılların eksikliğini gidermek için seçimleri kazanacağız. Gölbaşı ile ilgili muhteşem projelerimiz var. Ankaralılar artık Gölbaşı’nda yüzmeye başlayacak. Gölbaşını biz Başkente yakışır bir dünya şehri yapmalıyız.

 

Z.Ö: AK Parti Ankara İl Başkanlığı olarak ne gibi çalışmalarınız var?

D.Ç: Bizim çalışkan bir İl Başkanımız var. Ortaya koyulan hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Engellilerle ilgili ‘Tekerlekli sandalyesi olmayan kalmasın’ adı ile bir projemiz vardı. Bununla ilgili çalışmalar yaptık ve başarılı da olduk. Engelliler evde kalmasın diye spor şölenleri düzenledik. Yaşlılar koordinasyon merkezimiz var. Onları birçok yere götürdük. Yerel yönetimlerle alakalı projeler üretiyoruz. Biz yolumuza koşarak devam ediyoruz.


Z.Ö: Gölbaşı Belediyesi’nin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

D.Ç: Herkesin kaldırabileceği bir güç sınırı var. Gölbaşı Belediyesi de yapabildiklerini yapıyor. Ama bizim hedefimiz daha yüksek. Gölbaşı’nda yapılmış bir şey yok. Aynı parkı bir daha yapıyor. Yapılanların ne kadarının Gölbaşı’na faydası var. Önümüzdeki dönem gelecek ekiplerimizi göreceksiniz. Çalışma dediğin böyle olur diyecekler. Bir tekne almış. Bir tekneyle biz belediyecilik yapıyoruz denilmez. Biz Gölbaşı halkının layık olduğu çalışmaları yapacağız.

Z.Ö: AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

D.Ç: Osman arkadaşımız genç ve çalışkan bir kardeşimiz. Herkesin eksikliği olabilir. Onun da eksiklikleri olabilir. Başarılı olmaya çalışıyor. Bu başarı hemen 1-2 yılda olacak bir şey değil. Kısa süreye rağmen iyi çalışmalar yaptı. Merkezdeki siyasetle yereldeki siyaset çok farklı. Gölbaşı kocaman köy görünümde bir şehir. Herkes birbirini tanıyor. Bazı sıkıntılar olacak elbette. Osman Gölbaşılı bir arkadaşımız. Gelecekte de başarılı olacaktır.

 

Z.Ö: Bir önceki İlçe Başkanı Ramazan Şimşek görevde olduğu süre içerisinde başarılı bir yönetim anlayışı sergilemişti. Ancak daha sonra Osman Karaaslan göreve getirildi. Bu süreçte neler oldu. Şimşek’e il de görev verileceği konusunda ki sözler de karşılık bulmadı. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

D.Ç: Hiçbir makam kimseye baki değildir.  5 sene Başbakanı Gölbaşı’nda Ramazan Şimşek temsil etti. 5 sene bitti. Denildi ki senin yerine de Osman Karaaslan devam etsin. Bunda gocunacak bir şey yok. Önümüzdeki dönemde Ramazan Şimşek’in nerede olacağına dair kimsenin bir fikri var mı?  Bizim çok adil bir il başkanımız var. İlerleyen zamanlarda hangi arkadaşımızın nerede olacağını bilemeyiz. Bu bir görev süreci. Bugün ben varım yarın bir başkası olur. Yadırgayacak bir şey yok. Şimşek’le de Karaaslan’la da aramızda bir problem yok.

Z.Ö: Gölbaşı’nda AK Parti içerisinde bir adaylık karmaşası var. Bu partiye zarar verir mi?

D.Ç: AK Parti kişilerin üstünde bir kimliktir. Herkesin yeri bu partide çok kolay doldurulabilir. Hepimiz, herkes bu konuda haddini bilecek. A şahsı ya da b şahsı aday olamaz mı olabilir. Önemli olan kim aday olursa onun etrafında birleşmek. Geçmiş dönemde gördük. İnsanlar ikiyüzlü insanları sevmiyorlar. Bizim partimiz de aday adayları olabilir. Bu partinin büyüklüğünden gelir.  Biz Gölbaşı’nda önümüzdeki dönemde gerçekten bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımızla nasıl kazanırız noktasında muazzam bir çalışma içerisindeyiz.

Aday adayı olacak arkadaşlarımız Aday olmuş gibi çalışmasınlar adaymış gibi de kimseye söz vermesinler. Yarın bir gün aday olamazlarsa ‘niye bana yalan söyledin’ derler. Gölbaşı’nda bazı aday adayları adaymış gibi çalışıyor. Diğer partiler içinde bu geçerli. Kimse adaymış gibi çalışmasın bir partili gibi çalışsın. Partinin icraatlarını, partiyi anlatsınlar. Bunu geçmiş dönemlerde yaşadık. Çıkıyor bir belediye başkan aday adayı sanki adaymış gibi ‘Ben şöyle yaparım, böyle yaparım seni şuraya getirim buraya getirim’ vaatleri veriyorlar. Bunu yapmasınlar. Bu konuda gerçekten biz bunu takip ediyoruz. Genel Merkez de İl’de bu durumla ilgili çalışma yapıyor. Bu hoş bir şey değil. Tenezzül etmesinler. Bu kabiliyetsizliktir. Bu vaatlerde bulunanlara da seçmenler kanmasın. Herkes şunu bilsin ki hiç kimseye verilmiş bir söz yok…

Z.Ö: Ak Parti’nin Gölbaşı’nda etkili olduğunu biliyoruz. Sizce yerel seçimlerde ortaya nasıl bir tablo çıkar?

D.Ç: Gölbaşı’nda insanlarımız AK Parti iktidarının başarısından faydalanmak istiyor. Önümüzde ki seçimlerde Gölbaşı’nda AK Parti’nin büyük devrimi olacak. Genciyle, yaşlısıyla, mimarı ile mühendisi ile güzel bir Gölbaşı olacak. Böyle bir başarıyı yakalayacağız.

Z.Ö: Gölbaşı halkının en büyük sıkıntısı nedir?

D.Ç: Gölbaşı halkını sahiplenmek lazım. İnsanların çok özel istekleri yok. Gölbaşı’nda bir tebessüm bile yeter. Şucu bucu, şuralı buralı ayrımı yapılmadan insanları kucaklamak lazım. Bu milleti bölmeye gerek yok. Tebessüme ihtiyaç var.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 18:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
gölbaşını seven
gölbaşını seven - 11 yıl Önce

mehmet hakman, bey ben ak partiye kuruluşundan itibaren üye olmuş ve gönülden bağlı, vede yerel seçimlerden sonra kaçmayan sizin tabirinizle yabancı,ama kendimi gönülden gölbaşılı hisseden arkadaşınızım.ozaman ben ve benim gibi hisseden,onbinlerce kişi ne yapmalı.artvin,bayburt,çorum,yozgat,kırşehir, karslı ve çankırılı hemşerilerim nereye oy vermeliler? hani hepimiz yabancıyız ya ! :)

SIRADAKİ HABER