MECLİSTE ÇAY KAVGASI

Meclise sunulan önergeler, ilgili komisyonlara iletilirken, AK Partili Necip Güler’in verdiği önerge Yakup Odabaşı ve Güler arasından gerginliğe sebep oldu.

MECLİSTE ÇAY KAVGASI
 Gölbaşı Belediye Meclisi Eylül ayı I. Olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Meclise sunulan önergeler, ilgili komisyonlara iletilirken, AK Partili Necip Güler’in verdiği önerge Yakup Odabaşı ve Güler arasından gerginliğe sebep oldu.

Necip Güler önergesinde, kahvehanelerde 50 krş olan çay fiyatlarının Atatürk Sahil Parkı Çay Bahçesi’nde 1 TL’den satılıyor olmasını pahalı bulduğunu önergesinde ifade ederken, Odabaşı’nın yanıtları ile ortam bir anda gerildi.

ODABAŞI, “KAHVE KÜLTÜRÜMÜZ YOK”

Odabaşı böyle bir önergeye nasıl cevap vereceğini bilemediğini belirtirken, “Kendi ağzınızla söylüyorsunuz, bir kahve biri ise Sahil Parkı. Bizim kahve kültürümüz yok. Fiyata bakarken bardak büyüklüğüne de bakılmalı. Çay niye 1 lira diyorsunuz, verecek cevap bulamıyorum. Kim içiyorsa bedelini de ödeyecek, orada çalışan emek veren insanlar da var” dedi.

EKSİK ÖNERGE İDDİASI

Necip Güler, Odabaşı’nın önergeyi eksik okuduğunu iddia ederek, “Önergeyi eksik okursanız verecek cevapta bulamazsınız. Belediye çay işletiyor. İhale de Bellasta. Bellas belediyenin şirketi ise belediye çalıştırıyorsa fiyatı da ucuz olmalı. İhalenin kime verildiğini de Gölbaşı biliyor. ” diye konuştu.

“SEÇİLMİŞ İNSANSINIZ SEVİYELİ OLUN”

Güler’in ardından Başkan Odabaşı, Güler’e ithafen, “İyi, Bellas belediyenin şirketi diye çayı bedava versin. Tartışmak bile istemiyorum, böyle bir konunun mecliste görüşülmesini de ayıplıyorum. Eğer Bellas dışında bilen var da cevabını vermiyorsa namerttir. O zaman ispatlarsın, her konuşmanla çamura batıyorsun. Siz okumuş, seçilmiş insansınız, seviyeli olun. Çay Bahçesi zaten zarar ediyor ve ben özelleşmesini bile isterim, kalite parayla olur beyler!

50 kuruşluk bir çayı için bakalım, abdest suyu gibidir. Bellas ticari bir kuruluştur, kiraya da verebilir. Herkes çay içsin, belediyenin de şirketi zarar etsin, peki içmeyenin suçu ne? Bizde her şey açık, şeffaf ve merttir. Sadece laf olsun, siyasi olsun dersen, dinlemez geçerim” şeklinde konuştu.

CHP’DEN RAPORA RED OYU

Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda Gölbaşı Şelalesi ile TEK Sosyal Tesisleri arasında kalan parkın isimlendirilmesi önergesi hakkında söz alan CHP’li Ercan Şimşek, komisyonda alınan kararının meclise yazılıp gelen karardan farklı olduğunu belirterek, “Biz raporda geçen ilgili parka geçtiğimiz yıl şehit olan Yalçın Dizdaroğlu’nun ismini verilmesi konusunda, Büyükşehir Belediyesi TOKİ’de böyle bir çalışma yaptığını göz önüne aldık ve Çevre ve İsimlendirme Komisyonu olarak parka bu ismin verilmemesi konusunda karar aldık. Komisyon üyelerine haber verilmeden neden değişti. Biz bu nedenle rapora CHP olarak ret oyu veriyoruz” dedi.


RED VERİRSENİZ SİZİN VİCDANİ MUHASEBENİZ
Şimşek’e sözlü yanıt veren Başkan Odabaşı, “Bölücü terör örgütü ile girmiş olduğu çatışmada şehit olan Yalçın Dizdaroğlu’nu rahmetle anıyoruz. Biz süreç içerisinde ailesinin de elimizden geldiğince yanında olduk. Aile ve Özel Harekat Daire Başkanlığı isimlendirme konusunda yardımcı olur musunuz diye bir talepleri oldu. Arkadaşlarla istişare ettiğimizle nasıl bir isim bulabiliriz derken şelalenin arkasında olan parkın, hem ailenin hem de Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın talebine uygun olduğu kanısına vardık. Aileyi de bizzat aradım memnun oldular, Meclis ömür boyu yaşatacak, ne desem az diyerek memnuniyetlerini ilettiler. Bizler sizlerin fikirlerine de açığız. Ancak ret verirseniz o vicdani muhasebeniz. Ben Yakup Odabaşı olarak onay vereceğim ve Gölbaşı’na da yakışacağını düşünüyorum. Aksini söyleyene de bir şey diyemem” dedi.


ŞEHİDİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAZ
Odabaşı’nın sözleri üzerine 
CHP’li Yusuf Aksakal, “Şehidin üzerinden siyaset yapılmaz. Biz yalnızca raporun komisyonda görüşüldüğü gibi gelmediğini belirttik” şeklinde konuştu.

Rapor,CHP grubunun ret oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER