İSMİNİ VEREMEDİK AMA RUHUNA FATİHA OKUDUK

Eylül ayı belediye meclis toplantısına “Neşet Ertaş” damgasını vurdu.

İSMİNİ VEREMEDİK AMA RUHUNA FATİHA OKUDUK
 Eylül ayı belediye meclis toplantısına “Neşet Ertaş” damgasını vurdu. Çevre, Sağlık ve İsimlendirme Komisyon’un Şafak Mahallesinde yapımı devam eden kültür merkezine verilecek isimle ilgili önergesinin, komisyona iadesi meclisi gerdi. Başkan Odabaşı ve CHP’li Ercan Şimşek arasında sert tartışmalara yaşanırken, Kırşehirli meclis üyesi Ali Atsız zor anlar yaşadı.

 

Rapor hakkında söz alan CHP’li Ercan Şimşek, komisyondan kültür merkezine “Neşet Ertaş” ismi verilmesi kararının çıktığını ancak, komisyon raporunun baskıyla tekrar değiştirildiğini ifade ederek şu sözleri söyledi:

NEŞET BABA’NIN KEMİKLERİNİ SIZLATTIK

“Komisyon raporu değişince sevincim tersine döndü. Üstadın adını ortaya attık, sonrada Kemiklerini sızlattık, keşke hiç ortaya atmaz olsaydık ona mı yanam? Demokrasinin bu kadar yara almasına mı yanam? Veya bireysel olarak şahsi karar verme iradesinin parçalandığına mı yanam? Oradaki 4 meclis üyesinin hiç yok sayıldığına mı yanam?

O MECLİS ÜYESİNİ KENDİ VİCDANIYLA BAŞBAŞA BIRAKIYORUZ

Daha önemlisi bir meclis üyesi arkadaşımızın hassasiyetle, kendi seçmeninin nabzını tutarak almış olduğu bir kararı, kendi siyasi yol arkadaşları tarafından kamuoyu önünde zor bırakılmıştır. Bu bizi üzdü. O arkadaşımızı kendi vicdanıyla baş başa bırakıyoruz.

ODABAŞI SİNİRLENDİ: KAPATIN MİKROFONU!

Ercan Şimşek’in sözleri üzerine sinirlenen Odabaşı “Kapatın mikrofonu süre dolu. Siz edebiyat yapıyorsunuz. Siz farklı konulara giriyorsunuz. Burayı ben yönetiyorum, keyfiyet yok.” dedi. Kısa süren tartışmadan sonra konuşmasına devam eden Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:

ŞEREFİNİZİ KURTARIN

Atatürk Sahil Parkı’na astığınız 3 hilalle, Şahin Tepesi’ne koyduğunuz Alpaslan Türkeş ismiyle ve tekneye koyduğunuz Göktürk’le bunun arasında nasıl bir organik bağ kurdunuz? Bu meclisin ve çalışan komisyonların kurumsal şerefini kurtarmak ve kendi bireysel kararlarınızın özgürlüğünü kurtarmak sizin elinizde!

 O’NUN YERİNDE OLMAK İSTEMEZDİK

MHP’li Ali Atsız’a kinayeli olarak gönderme yapan Duruay “Ali Atsız zor durumda kaldı. Bir tarafta siyasi baskı, bir tarafta hemşeri baskısı… Allah O’nun yardımcısı olsun. O’nun yerinde olmak istemezdik.” Dedi.

ALLAH YARDIMCISI OLSUN

Konuşmasında Neşet Ertaş isminin bir kültür merkezine verilmesinden gurur duyacaklarını ifade eden Duruay “Biz komisyonda verilen kararın arkasındayız. Neşet Ertaş isminin verileceğini öğrenince sevindik. Kültür merkezine yine siyasi bir isim verilecek diye endişeleniyorduk. Ama maalesef komisyondaki arkadaşların öz iradesine ipotek konuldu.

Ali Atsız zor durumda kaldı. Bir tarafta siyasi baskı, bir tarafta hemşeri baskısı… Allah O’nun yardımcısı olsun. O’nun yerinde olmak istemezdik. Ama meclisin alacağa karara da saygılıyız.

NEŞET ERTAŞ’I SİYASETE ALET ETMEYİN

Komisyon kararlarının öneri niteliğinde olduğuna dikkat çeken Odabaşı “Neşet Ertaş gibi Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu ender sanatçılardan birinin siyasete alet edilmesi, onun üzerinden siyaset yapılması ve onun üzerinden prim elde etmenin hiç doğru olmadığını ifade etmek isterim.” Dedi.

Odabaşı sözlerini şöyle sürdürdü;

Gölbaşı Belediyesi bu büyük üstada vermiş olduğu değeri icraatlarıyla ispatladı. Onun adına konser verdik, onu andık. Onun için bunun Kırşehirli hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm Gölbaşı biliyor. Ben onların takdirini de biliyorum. Bir karar alınmıştır. Ve burada konuştuğumuz bu konunun bir sonraki ay yeniden tartışılmasıdır.

NEŞET ERTAŞ’IN RUHUNA FATİHA OKUYALIM

Ama olayı bu kadar büyütüp “Aman Neşet Ertaş’a sanki birileri saygısızlık yapıyor gibi getirmenin bir anlamı yok. Son karar meclisimizindir. Sizden rica ediyorum meclis bitiminde rahmetlinin ruhuna bir Fatiha okuyalım.

Gölbaşı Son Gaste

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2013, 15:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
HURŞİT TUNA
HURŞİT TUNA - 11 yıl Önce

ali atsız ne hallere düştün vay haline.siyaset senin neyine.tosladığın kırkı geçti

SIRADAKİ HABER