Ah bir de dilleri olsa

Dondurucu soğuklar yurt genelinde vatandaşlara zor anlar yaşatırken, en büyük sıkıntıyı ise sokak hayvanları yaşıyor. Açlıkla mücadele etmeye çalışan hayvanlar, yiyecek bulamama sıkıntısı yaşıyor.

Ah bir de dilleri olsa
HABERİN GALERİSİ
ah bir de dilleri olsa

ah bir de dilleri olsa

Dondurucu soğuklar Türkiye’yi etkisi altına aldı. Yurdun hemen hemen her bölgesinde sıcaklık normal şartların altına düştü. Gölbaşı’nda da etkili olan soğuk hava sonrasında hava sıcaklığı  -16 dereceyi buldu. Aniden bastıran kar Gölbaşı sokaklarını beyaza bürüdü. Son iki günde iyice düşen hava sıcaklığı sonucunda birçok ev ve iş yerlerinde sular dondu.
Dondurucu soğuklar yurt genelinde vatandaşlara zor anlar yaşatırken, en büyük sıkıntıyı ise sokak hayvanları yaşıyor. Açlıkla mücadele etmeye çalışan hayvanlar, yiyecek bulamama sıkıntısı yaşıyor.
TİR TİR TİTRİYORLAR
Mogan Gölü’nde karabatakların yardımına Gölbaşı Belediyesi yetişirken, Gölbaşı Hayvan Barınağı’nı da Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverlerin desteği ile ayakta duruyor.
Ancak, soğuk hava vatandaşlara olduğu kadar sokak hayvanlarına da zor anlar yaşatıyor. Sokakta kalan hayvanlar yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Sokakta kalan hayvanları barındırabilecek yeterli sayıda barınağın olmaması da yaşanan sıkıntının boyutunu daha da içinden çıkılmaz bir duruma getiriyor.
Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Geliştirme Eğitim ve Sağlık Vakfın ve Gölbaşı Belediyesi tarafından kurulan Gölbaşı Hayvan ve Rehabilitasyon Merkezi’nde barınmaya çalışan köpeklerin de hali içler acısı. Barınak olmasına rağmen son günlerin en sert kışının yaşandığı Ankara’da onlarda soğuk havadan nasibini aldı. Barınak görevlileri ellerindeki imkânlar dâhilinde köpeklerin açlık sıkıntısını gidermeye çalışsa da, dondurucu soğuğa çare bulmak pek de kolay olmuyor.
Köpek barınağında soğukla mücadele eden köpeklerin yürek sızlatan görüntüleri objektiflerimize böyle yansıyor. Soğuk havanın etkisinde kalan ve soğuktan tir tir titreyen köpekler güçlükle ayakta durmaya çalışıyor. Barınaklara gereken desteğin verilmemesi de koşulları daha da zorlaştırıyor.
ZOR ŞARTLARDA YAŞAM MÜCADELESİ
Birçok sokak hayvanı çöplüklerden yiyecek bulma savaşında. Buz tutan Mogan Gölü’nde de karabatakların hayatta kalma mücadelesi devam ediyor. Soğuk hava nedeniyle sazlık arasında kendilerine sıcak bir yer bulmaya çalışan karabatakların da imdadına Gölbaşı Belediyesi yetişiyor. Belediye görevlileri buz tutan göle ekmek atarak, karabatakların açlık sıkıntısını gidermeye çalışsa da çetin hava şartları sokak hayvanlarını ve kuşları zor durumda bırakıyor. 


Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2012, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER