“Mikrobik grip öldürücüdür”

Gölbaşı Belediyesi’nin Zübeyde Hanım Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya ilgi büyük oldu.

“Mikrobik grip öldürücüdür”

Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlediği bilgilendirme seminerlerinin ilkinde Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rengin Erdal, grip gerçeği ve korunma yolları konusunda geniş açıklamalarda bulundu. Gribin asla ihmale gelmemesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Rengin Erdal “Mikrobik gribin öldürücü olduğunu unutmayalım” dedi

Gölbaşı Belediyesi ve Başkent Rotary Klübü’nün işbirliği ile ilçede sağlıktan eğitime çeşitli konularda yapılacak bilgilendirici toplantıların ilkinin konusu grip hastalığından korunma yolları oldu. “Ev-Ka projesi” başlığı altında düzenlenen toplantıda Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rengin Erdal, “Grip gerçeği ve korunma” konusunda bilgi verdi.

Gölbaşı Belediyesi’nin Zübeyde Hanım Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya ilgi büyük oldu. Gribin asla ihmale gelmemesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Rengin Erdal “Mikrobik gribin öldürücü olduğunu unutmayalım” dedi

Bilgilendirme toplantılarının ilkinin açılışında konuşan Başkent Rotary Kulübü Derneği Başkanı Cengiz Turgay, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’na bilgilendirme amaçlı düzenlenen toplantılar için teşekkür etti. Başkan Turgay, “Ev-Ka projemizin bu ilk seminerinde bizlere bu imkanı sağlayan Başkanımız Yakup Odabaşı’na ve Gölbaşı Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Seminer sonunda katılımcılara birer sertifika vereceğiz” dedi. Turgay, Ev-Ka projesinin ev kadınlarını toplum içinde daha güçlü, daha özel, ekonomiye ve ailesine katkıyı artırmayı amaçlayan bir proje olduğuna dikkat çekti.

“GRİP İHMALE GELMEZ”

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Rengin Erdal, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi toplantı salonunu dolduran Gölbaşılı kadınlara grip konusunda 45 dakikalılık süren bir seminerde geniş bilgi verdi. Prof. Dr. Erdal, seminer sonunda katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.

Gribin kış hastalığı olduğunu ve her 4 kişiden birinin yakalandığını söyleyen Prof. Dr. Rengin Erdal, şunları söyledi:

“Grip öksürük, göz yaşarması ve halsizlik belirtileri ile ortaya çıkar. Grip iki çeşittir ve asla ihmale gelmez. Birincisi soğuk algınlığı, ikincisi de yatağa çakan türüdür. Gribin mutlaka önemsenmesi ve antibiyotik tedavisinin ihmal edilmemesi gerekir. Domuz gribi, kuş gribi gibi mikrobik vakalarda da mutlaka doktora gidilmesi şart. Mikrobik gribin öldürücü olduğunu da asla unutmamamız gerekir.”

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2012, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER