AK PARTİ NALLIHAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI

AK Parti Nallıhan İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

AK PARTİ NALLIHAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI
AK Parti Nallıhan İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, AK Parti Ankara Milletvekillerinden Nurdan Şanlı ve Seyit Sertçelik, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Kılıçdaroğlu’nun fezlekeden kahramanlık çıkarmaya çalıştığını kaydederek, “Kılıçdaroğlu ağzına fezleke diye bir şey dolamış, bundan kahramanlık çıkarmaya çalışıyor. Kusura bakmasın, Başbakanımızın dediği gibi şapkadan tavşan çıkar ama fezlekeden kahraman çıkmaz.” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı ve parti kurmaylarının son günlerde yargı üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını hatırlatan Alparslan, “Yasama, Yürütme ve Yargı AK Parti döneminde kendi görevlerini bağımsız bir şekilde yapmaya başladılar. Oysa CHP iktidarları dönemlerinde yargı ve demokrasi üzerinden siyaset yapmayı adet haline getirmişlerdi. Bizi de öyle yapıyor sanıyorlar.” dedi. Alpaslan, bu konuda Anadolu’da anlatılan bir fıkra olduğunu söyleyip şunu anlattı: “Anadolu’da bir söylem vardır. CHP’nin iddiaları da aynen buna benziyor. İki kör kahvaltı yapıyorlarmış. Birisi diğerine zeytinleri neden çift çift yediğini sormuş. O da “Senin gözlerin benim gibi görmüyor, nereden biliyorsun zeytinleri çift çift yediğimi” demiş. O da, “Ben çift çift yiyorum, sende öyle yiyorsun sandım.” demiş. CHP’nin söylemleri de böyle bir şey olsa gerek.” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz da kongrede yaptığı konuşmada, 2B Arazilerle ilgili yasanın önümüzdeki günlerde çıkacağını kaydederek, “Orman vasfını kaybetmiş arazilerin tamamına 2B diyoruz. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilerdir. 473 bin hektarlık alanı kaplayan bu araziler üzerinde, su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanmış bulunan 400 bin civarında yapı yer almaktadır. Şimdi burada oturanlara gidin buraları ağaçlandıracağız deme şansımız yok. Üzerinde konutu olan sahiplenemiyor, devlet buralar benim orman yerim diyemiyor. O zaman ne yapılacak, bu sorun çözülecek. Siyaset sorun çözme sanatı değil mi? Biz de üzerindeki vatandaşlara buraları satacağız. Yapacağımız düzenlemenin esasında bu var. Önümüzdeki günlerde çalışmalar bitmek üzere. Yasal düzenleme yapılacak. Bu arazilerin satılması durumunda hazineye 20 ila 25 milyar dolar gelir getireceği tahmin ediliyor.” diye konuştu.
Kapusuz, KCK davasının üzerine sonuna kadar gideceklerini söyleyerek, "Biz KCK denilen PKK'ya da talimat veren, PKK'nın da üst kuruluşu olan bir örgütle mücadele ediyoruz. Bunlar belediye başkanı, partili, sivil vatandaş, iş adamı, işçi kılığında, zorbalık yapan, insanları tehdit eden, dağa çıkmalarını sağlayan, onlara imkan sağlayan, para toplayan, mahkeme kuran yeni bir devlet, ayrı bir yapılanma olmalarına, Türkiye'de bir şeyler yapmaya çalışan bu kesimlerin üzerine gidiyoruz, gitmeye devam edeceğiz. Çünkü bu milleti böldürtmek asla mümkün değildir, bu memleketin sahibi şehitlerdir, şehitlerimizin kanı ise birileri adına çiğnettirmemiz mümkün değildir." dedi.
Kongrenin sonunda AK Parti Nallıhan İlçe Başkanlığına Mehmet Mete yeniden seçildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2012, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER