MURAT ALPARSLAN'DAN YEŞİLAY HAFTASI MESAJI

AK Parti İl Başkanı Murat Alparslan'dan Yeşilay Haftası Mesajı

MURAT ALPARSLAN'DAN YEŞİLAY HAFTASI MESAJI

İnsan olarak hayatımızda en önemli değer, sağlıktır. Hayatımıza düzenli bir şekilde devam edebilmek, çalışabilmek, topluma yararlı olabilmek için akıl ve beden sağlığına ihtiyacımız vardır. Dolayısıyla sağlığımızı bozacak her türlü ortamdan, maddeden, yiyecek ve içecekten uzak durmamız gerektiği gibi, yararlı olan gıda ve benzerini de dengeli bir şekilde almalıyız. 

Sağlığa zarar veren en önemli maddelerin başında da sigara, uyuşturucu ve alkollü maddeler gelmektedir. Esrar, afyon, kokain, LSD gibi uyuşturma özelliği olan maddelerin ve alkollü içkilerin tüketildiğinde insanı önce rahatlatıp, sonra baş dönmesiyle sarhoş ettiği uzmanlarca belirtilmektedir. İnsanın doğru düşünüp doğru karar vermesine engel olduğu, hareket kabiliyetlerini kısıtladığı ve ileri boyutlarda akıl sağlığına da zarar verdiği; kolay suç işlemesine ve araç kullandığında trafik kazalarına neden olduğu ortadadır. Ayrıca akciğer hastalıkları başta olmak üzere, kullananın kendisinin yanı sıra çevresindekilere ve ailesine de son derece zarar veren diğer maddeler ise sigara ve tütün mamülleridir. Bu tür maddelerin hepsi zamanla alışkanlık yapar ve fazla tüketildiğinde toplum huzuruna zarar verir. Aile düzenini bozar.

Ülkemizde uyuşturucu maddelerin yapımı, satışı, kullanılması, taşınması, bulundurulması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar suç işlemiş olur. Suç işleyenlere ağır hapis cezaları uygulanır. Uyuşturucu maddelerin bir bölümü ilaç yapımında kullanıldığı için bunların üretimine devlet belirli şartlarla izin verir.

AK Parti hükümeti olarak, dönemimizde topluma zarar veren her türlü olumsuzluğu gidermek için gerekli tedbirleri almaktayız.

Sigarayla mücadele etmek için, kapalı alanlarda tütün ve mamüllerinin kullanılmasına yasak getiren “Dumansız Hava Sahası” kampanyasını başlattık. Dünyada bu yasağı uygulayan 6. ülke olduk. Türkiye, 4207 sayılı kanun düzenlemesiyle 19 Mayıs 2008’den itibaren kapalı alanlarda temiz hava soluma hakkına, 19 Temmuz 2009 itibariyle de artık yüzde 100 Dumansız Hava Sahasına kavuştu. Kahvehaneler, kafeler, restorantlar ve eğlence mekanları dahil, halkın ortak kullandığı tüm kapalı alanlar sigara dumanından yüzde 100 arındırıldı.

Ülkemizde alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanmaya karşı olanlar 5 Mart 1920 tarihinde Hilâli Ahdar Derneği’ni kurmuşlardır. Daha sonra Yeşilay adını alan derneğin kuruluş tarihini içine alan 1 – 7 Mart arası ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır.

Yeşilay Derneği çeşitli faaliyetleriyle topluma, aileye, bireye zararlı olan içki ve uyuşturucuların kullanımını eğitim yoluyla engellemek için çaba göstermektedir.

Biz de Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara İl Başkanlığı olarak tüm milletimizin Yeşilay Haftası’nı kutluyor, toplum sağlığı için bu alanda emek veren herkese şükranlarımızı sunuyor çalışmalarında başarılar diliyoruz. Aziz milletimize sağlıklı ve hayırlı ömürler temenni ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2012, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER