Hırsızlık çetesine büyük darbe

Çok sayıda sabıka kayıtları bulunan ve örgüt liderliğini Ömür K.’nın (19) yaptığı çete emniyet ekiplerinin başarılı operasyonları sonucunda kıskıvrak yakalandı.

Hırsızlık çetesine büyük darbe
Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü,  suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle bir araya gelen, Gölbaşı ve Ankara’da asayişe müessir birçok eylem gerçekleştiren şahıslara yönelik istihbari çalışmaları sonuç verdi. Operasyonla 9 kişiden oluşan ve çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı  tespit edilen çete çökertti.
Çok sayıda sabıka kayıtları bulunan ve örgüt liderliğini Ömür K.’nın (19) yaptığı çete emniyet ekiplerinin başarılı operasyonları sonucunda kıskıvrak yakalandı.
Çete Lideri Ömür. K. A. Bozkurt (20) 28 Şubat günü Gölbaşı’nda, İ. Aladağ (23) 29 Şubat tarihinde Maltepe GMK Bulvarı üzerinde olaylarda kullandıkları kiralık oto ve oto içerisinde 1 adet 9 mm çaplı Gölbaşı’nda meydana gelen işyerinde çalındığı öğrenilen kuru sıkı tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı.
MOBESE ELE VERDİ
Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ankara genelinde diğer emniyet Müdürlükleri de irtibata geçerek çetenin peşinde düştü. Çete, MOBESE kameraları sonucu yakayı ele verirken, çalışmalar çerçevesinde olaylarla bağlantılı S. Akbaş (17) ve Y.E. Karahan (18) 1 Mart gecesi Dikmen’de, G. Özkan (24) ise 3 Mart günü Gölbaşı’nda yakalandı.
Oto kiralama şirketlerinden kiraladıkları otolarında yapılan aramalar sonucu çok sayıda ruhsatsız silah, olaylarda kullandıkları aletler ve çeşitli malzemelerde ele geçirildi.
Aramlar sonucunda;
2 adet tabanca,
1 adet kurusıkı tabanca,
14 adet değişik çaplarda dolu fişek,
30 adet değişik çaplarda dolu kurusıkı fişeği,
7 adet av fişeği,
3 adet değişik araçlara ait anahtar,
6 adet değişik ebatlarda tornavida,
2 adet demir testeresi,
1 adet demir kesme spirali,
1 adet sustalı bıçak,
1 adet kargaburun,
1 adet başa geçmeli özel yapım fener ele geçirildi
 
Yine aynı aramalarda Gölbaşı’nda gerçekleştirdikleri evden, işyerinden, otodan hırsızlık olaylarından elde edilen
2 adet LCD Televizyon,
1 adet uydu alıcısı,
2 adet DVD Player,
1 adet Oto Teybi,
3 adet oto hoparlörü,
1 adet anfi,
2 adet bilgisayar kasası,
2 adet LCD Bilgisayar Monitörü,
1 adet Oto içi Subbufor,
Anfi, Hoparlör,
1 adet akü,
2 adet bilgisayar klavyesi,
3 adet bilgisayar Mouse,
2 adet hesap makinesi,
1 adet kart okuyucu ve
1 adet ütü de operasyon sırasında ele geçirilerek müştekilerine teslim edildi.
Bu malzemelerden Oto içi Subbufor, Anfi ve Hoparlör 31.05.2010 tarihinde, demir kesme spirali, bilgisayar kasası ile LCD Monitörü 22.02.2012 tarihinde, LCD Televizyon 25.02.2012 tarihinde Gölbaşı’nda meydana gelen hırsızlık olaylarından çalındığı tespit edildi.
Yapılan operasyon kapsamında şahıslar tarafından değişik tarihlerde Gölbaşı Merkez’de gerçekleştirilen (8) işyerinden hırsızlık, (2) evden hırsızlık, (2) otodan hırsızlık, (2) mala zarar verme, (1) oto hırsızlığı, (1) tehdit ve (1) 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet olayları ile Çankaya ve Etimesgut ilçelerinde gerçekleştirilmiş olan (5) işyeri hırsızlık olayı aydınlatıldı.
Gölbaşı Emniyeti’nin sürdürdüğü operasyon sonucunda yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Çalınan malzemeleri satın aldığı tespit edilen 3 kişinin ise hafta içerisinde adli işlemleri yapıldı. Olaya karıştığı tespit edilen ve kimliği belirlenen bir kişi ise Emniyet ekipleri tarafından aranıyor.
ÖNCE ÇALDI SONRA TEHDİT ETTİ
Hırsızlık olayına karışan zanlıların çalmış oldukları otomobilleri tekrar sahiplerine para karşılığında verme teklifinde bulundukları öğrenildi. Zanlılar çaldıkları otoların sahiplerine ulaşıp otomobillerini geri verebileceklerini ancak bunun karşılığında da belli miktarda para alacaklarını söyleyerek, polise haber vermeleri durumunda ise ölümle tehdit ettikleri de edinilen bilgiler arasında.

Çalınan malzemeler tıkla izle
www.golbasinethaber.com/hirsizlikta-calinan-malzemeler-video,24.html

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2012, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER