KUŞCAĞIZ AİLE YAŞAM MERKEZİ’Nİ BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇTI

Türkiye’nin en büyüğü Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bakanlar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri ve 15 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinin ardından törenle açıldı.

KUŞCAĞIZ AİLE YAŞAM MERKEZİ’Nİ BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇTI
 TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AİLE YAŞAM MERKEZİ

         Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Merkezin açılışında konuşan Başkan Gökçek 20 yıldır yürütülen sosyal politikalar ile sadece Türkiye’ye değil Dünya’ya örnek olduklarını söyledi.

“Keçiören seninle gurur duyuyor” sloganları arasında konuşmasını sürdüren ve Sosyal Belediyecilik anlayışında çok ciddi yol kat ettiklerini vurgulayan Başkan Gökçek,  şöyle devam etti:

 “Yurt dışından gelen misafirlerimiz Aile yaşam merkezlerimizi geziyor ve gerçekten beğeniyorlar. Örnek Proje olarak kabul edip ülkelerinde uyguluyorlar. Akyurt, Araplar, Çubuk, Etimesgut-Planet, Sincan, Pursaklar ve son olarak da Kazan’da hizmete açılan aile yaşam merkezlerimiz hergün binlerce üye ile dolup taşıyor.  Ankara’da bugün açacağımız Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi ile birlikte 8 ile Aile Yaşam Merkezimiz hizmete girmiş oluyor” dedi.

        Aile Yaşam Merkezlerinden faydalanan kişi sayısının 180 bin civarında olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, açılışı gerçekleştirilen Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi hakkında şu bilgileri verdi:

       “Merkezin yaklaşık 50 bin metrekare açık ve peyzaj alanı,  26 bin metrekare kapalı inşaat alanı ile 9 bin 450 metrekare teras alanları var. Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi kapladığı alan ve işlevleri açısından Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğini taşıyor.  İdari bölümünün yanında kafeterya, bowling, masa tenisi bilardo ve 3 ayrı sinema salonundan oluşan 1600 metrekarelik eğlence merkezi,  1500 metrekarelik ve 350 kişilik yemek salonu, bünyesinde kurs ve  spor odaları bulunuyor.  İnternet kafeden, güzellik salonuna, bilardodan çocuk odasına kadar  2 bin 700 metrekarelik Hanımlar Lokali bulunuyor.  Bay ve bayan ayrı ayrı yüzme havuzları,  3 bin 750 metrekarelik spor kompleksleri, masa tenisinden boksa kadar dört dörtlük 2 bin 600 metrekarelik alana sahip Gençlik Merkezi var.  400 metrekarelik Engelliler Merkezi, 150 metrekarelik Yaşlılar Lokali, 160 araçlık kapalı, 151 araçlık açık otoparkı mevcut.  İçerisinde amfi tiyatrodan yürüyüş yollarına kadar 49 bin 655 peyzaj alanı ile Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi her yaş ve kesimden Başkentlinin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayarak,  binlerce kişinin buluşma adresi olacak inşallah.”

    

-ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLANACAK

      Başkan Gökçek, Aile Yaşam Merkezi’ne gelmek isteyenlere Keçiören’in dört bir tarafından günün belirli  saatlerinde ücretsiz otobüs seferleri düzenleyeceklerinin müjdesini vererek sürdürdüğü konuşmasında şunları söyledi:

“Anneler, çocuklar, gençler, nineler geldiğiniz aynı otobüslerle evlerinize dönebileceksiniz. Buraya gelip,  faaliyetleriniz yapıp ve de dinleneceksiniz.  Kuşcağız Aile Yaşam Merkezimizin,  Keçiörenimize ve ülkemize hayırlı olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum.”

 

- “TÜRKİYE SON 10 YILDA ÇAĞ ATLADI”

           Merkezin açılışında 2003 yılından günümüze kadar Türkiye’deki gelişmelere değinen Başkan Gökçek, “Sayın Başbakanım 2003 yılından beri Başbakanımızsınız.  Türkiye bu 10 yılda sizin ve yol arkadaşlarınız sayesinde gerçekten çağ atladı. 70 cente muhtaç bir Türkiye IMF’ye borç verir bir ülke haline geldi” dedi.

Yapılan çalışmalar sonucunda hastanelerde kuyrukların bittiğini, duble yolların Türkiye’yi sardığını, ülkenin hızlı trenle tanıştığını ifade eden Başkan Gökçek, “Kendi topumuzu, kendi tankımızı, kendi helikopterimizi, kendi uçağımızı kendi füzemizi yapmaya başladık.  Milli gelir kişi başı 3 bin dolardan 11 bin dolara çıktı. Türkiye mazlum ülkelerin abisi oldu… Dün 70 cente muhtaç ülke sadece geçtiğimiz yıl mazlum Afrika ve Asya ülkelerine 2,5 milyar dolar yardım etti” diye konuştu. 

       

-“HALKTAN YÜZDE 45’LİK BİR TOKAT YEDİLER”

        Türkiye’nin büyümesini ve güçlenmesini beynelmilel güçlerin hazmedemediğini kaydeden Başkan Gökçekşunları kaydetti:

         “Yurt dışından beynelmilel güçler, uşakları, yerli baronlar, onların taşeronları, partiler ve paralelciler yani yedi düvel birleşti… Ve tek bir amaçları vardı,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Başbakanlıktan indirmekti. Gezi olayları bunun için düzenlendi. 17 ve 25 Aralık komploları bunun için düzenlendi.  Hepsinde tuzaklar bir bir kafalarında patladı. Son umutları yerel seçimlerdi.  Dediler ki ‘AK Parti yüzde 32’ alır’, halktan yüzde 45’lik bir tokat daha yediler.”

 

“EKMELETTİN BEY’İ TELEVİZYONLARDA BEN DE ANLATACAĞIM”

Beynelmilel güçlerin ve taşeronlarının  her seferinde milletten tokat yemelerine karşın uslanmadıklarını belirten Başkan Gökçek,  “Şimdi de adına çatı adayı diye bir isim takarak birleştiler. 27 yaşında Türkiye’ye ilk kez adım atan Ekmelettin Bey’e,  malum medya isim taktı. ‘Bozok Yaylası’nın bilge evladı’  Bozok Yaylası’nın bilge evladı, Bozok Yaylası’na ilk defa geçen hafta gitti.  Hayatında siyasetin  “s” sini bilmeyen Ekmel Bey, Türkiye’de siyasetin en üst makamına aday… Nasip olursa önümüzdeki günlerde Ekmel Bey’i televizyonlarda ben de size anlatacağım. Bu millet Cumhurbaşkanı olarak beynelmilel güçlerin taşeronlarına soyunanlara Allah’ın izniyle oy vermeyecek.  Bu millet kendi içinden çıkardığı, her yönüyle tanıdığı hizmet adamı, proje adamı, liderliği tartışılmaz kişiye oy verecek. Bu adres bu isim Recep Tayyip Erdoğan’dır. 10 Ağustos tarihi Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu tarih olacak İnşaallah ” diye konuşmasını tamamladı.

 

-BAŞBAKAN ERDOĞAN KONUŞMASINA DUA EDEREK BAŞLADI

İftar sofrasında on binlerce Başkentlinin sloganları eşliğinde kürsüye davet edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine, “Başı rahmet, ortası mafiret, sonu edebi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’in, böyle güzel bir akşamında, güzel bir mekanda sizleri en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum” diyerek başladı.

 Mübarek Ramazan ayının tüm Türkiye’ye ve İslam dünyasına hayırlar getirmesi temennileriyle konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan, “Bu mübarek ay içerisinde tuttuğunuz oruçların, yaptığınız hayır ve ibadetlerin Allah katında kabulünü niyaz ediyorum” dedi. 

 

-BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR

“Ayrıca bu akşam bizi böyle anlamlı bir sofrada buluşturan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine, Keçiören Belediye Başkanımız ve ekibine de çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına devam eden Başbakan Erdoğan, “Bugün, bu iftar buluşması vesilesiyle içinde bulunduğumuz çok değerli bir eseri de Ankara’ya, Keçiören’e kazandırıyoruz” diye konuştu. 

 

-SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nin tüm vatandaşlara hizmet üreten bir sosyal belediyecilik anlayışını gösterdiğini kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,“Bu hizmet anlayışı hem Ankara’da hem tüm Türkiye’de yaygınlaştı, yaygınlaşıyor. Bugün Keçiören’de Kuşcağız mahallesinde bugüne kadar inşa edilmiş en büyük Aile Yaşam Merkezi’ni açıyoruz.

Bu bina dikkat ederseniz, Selçuklu mimarisi ile inşa edilerek hem Keçiören’e hem Ankara’ya gerçekten çok farklı bir hava kattı. Yüzme havuzları, spor tesisleri, eğitim ve eğlence imkanlarıyla bu Aile Yaşam Merkezi bölgedeki kardeşlerimizin her türlü ihtiyaçlarını giderecek, eğitimlerine, boş vakitlerini değerlendirmelerine çok önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Merkez için Başkan Gökçek’i bir kez daha kutladığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Bu tür eserlere ihtiyacımız var. Bunların yaygınlaşması özellikle gençliğimizin, ailelerin kendilerine ait özgüvenini artıracaktır” diye konuştu. 

 

-KUŞCAĞIZ’DA YAŞANAN BÜYÜK DEĞİŞİM

          Sözlerine, “Buraya gelirken bana Kuşcağız’ın eski halini anlattılar. Bildiğiniz gibi daha birkaç yıl öncesine kadar tamamen gecekondulardan oluşuyordu. 1960 ve 70’lerde köylerinden göç eden binlerce vatandaşımız buralara derme çatma gecekondular inşa ettiler ve uzun yıllar buralarda çok büyük çileler çektiler” diyerek devam eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu bölge elektriği ve suyu seksenlerde Rahmetli Özal ile gördü. Merhum Özal’a kadar evlerde mum ışığıyla, lüks denilen lambalarla aydınlatma yapılıyordu. Evlere su, biraz aşağımızda bulanan mahallenin tek çeşmesinden taşınarak temin edilebiliyordu… Yol, asfalt, kanalizasyon yoktu. Burada yaşayan binlerce aile önce Merhum Özal zamanında insan yerine konuldular. Ardından da bizim belediyelerimiz döneminde hizmeti gördüler. Kuşcağız’da yaşanan çile inanın 10 yıllar boyunca Türkiye’nin her ilinde, ilçesinde, köyünde yaşandı. Burada yaşanan bu çilenin aynısını ben de doğup büyüdüğüm İstanbul Kasımpaşa’da yaşadım. Kömürün çilesini, susuzluğun çilesini, insan yerine koyulmamanın çilesini 10 yıllar boyunca çekmek zorunda kaldım. Şu anda baktığınızda farklı bir Kucağız ve Keçiören görüyorsunuz.”

 

-“KUZEY YILDIZI, GÜZELLER GÜZELİ YEŞYEŞİL BİR YAŞAM ALANI”

40 yıl boyunca derme çatma evlerinde terk edilmişlik hissi ile yaşayan insanların, artık lüks, sağlam ve sağlıklı dairelerinde yaşadıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Yollarıyla parklarıyla, Aile Yaşam Merkezleriyle her türlü imkandan istifade ediyorlar. Geçen ayın 11 Haziran’da Keçiören’de büyük bir açılışa katılacaktık. Ama Musul’da meydana gelen malum alıkoyma olayı nedeniyle o programı iptal etmek zorunda kaldım. Büyükşehir belediyemiz havalimanı yolunda Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanını tamamladı. Orada da tüm gecekondular yıkıldı. Son derece güzel binalar inşa edildi. TOKİ ile birlikte Büyükşehir Belediyemiz burada yeni bir yapılanmayla adeta yeni bir şehir inşa ediyorlar. Ve bir cazibe merkezi oluşuyor orada. 10 yıllar boyunca hem orada yaşayanlar hem de devlet için çok ciddi bir mahcubiyet vesilesi olan o kötü görüntü ortadan kaldırıldı ve güzeller güzeli, yemyeşil bir yaşam alanı inşa edildi” dedi. 

          12 yıl boyunca devlet ile milleti kucaklaştırma mücadelesi verdiklerini, tüm yatırımları bu amaçla yaptıklarını anlatarak sözlerine devam eden Başbakan Erdoğan, “İstedik ki devlet Hakkari’nin mezrasındaki insanı da, Ankara kuşcağız mahallesindeki gecekonduluyu da, İstanbul Sultanbeyli’deki yoksulu da görsün, fark etsin ve onun dertlerine çözüm üretsin” dedi.

“Bazıları diyor ki biz tarafsızız. Kardeşlerim biz tarafsız değiliz… Biz milletin tarafındayız. Muhalefet de devletin tarafında, aramızdaki fark bu” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan, 12 yıl boyunca Türkiye’de yapılan yatırımları, devlet ile milletin kucaklaşması yolunda atılan adımları ve verilen mücadeleyi anlattı.  

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sevgili kardeşlerim Tayyip Erdoğan milletin adayıdır, 77 milyonun adayıdır, Cumhur’un adayıdır. İnşallah seçimi kazanacak olursak, statüko kazanmış olmayacak, emin olun ki millet kazanmış olacak, Türkiye kazanmış olacak. 77 milyon kazanmış olacak” dedi.

 

-AİLE YAŞAM MERKEZİ İÇİN BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR

          İftara katılan on binlerce Başkentlinin sevgi sloganları eşliğinde konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Şu içinde bulunduğumuz Kuşcağız Mahallesinde Sünniler de Aleviler de vardı. Türkler de vardı, Kürtler de vardı. Diğer etnik kökenlere mensup vatandaşlarımız da vardı. Biz Kuşcağız’ın çehresini değiştirirken, burayı böyle modern bir semt haline dönüştürürken, hiçbir ayrım yapmadık. İşte şimdi bu modern mahallede Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Roman, Gürcü hep birlikte yaşıyor, aynı hizmeti alıyor, kardeşçe burada yaşıyorlar, yaşayacaklar. Yaratılanı yaratandan ötürü seven bir anlayışın temsilcileriyiz. Onun için biz tüm milletimize eşit mesafedeyiz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e bir kez daha teşekkür eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Böyle bir Ramazan sofrasında bizleri bir araya getirdiler ve güzel bir Aile Yaşam Merkezi’ni Kuşcağız’a kazandırdılar. Tüm meclis üyelerini, teknokrat, bürokrat kadrolarını, yüklenici firmayı huzurlarınızda tebrik ediyorum. Bu eser Keçiöeren’e hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Sözlerini kendisini dinleyen on binlerce vatandaştan bir isteği daha olduğunu söyleyerek sürdüren Başbakan Erdoğan, “Bir olun, diri olun, beraber olun, kardeş olun, hep birlikte Türkiye olun. Biliyorsunuz biz iftar sofralarına muhabbet sofrası deriz. Muhabbetiniz bol olsun, daim olsun inşallah. Kardeşliğimiz kardeşliğinizle daim olsun” diye konuştu. 

          Konuşmaların ardından eşi Emine Erdoğan, Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve katılımcılar ile birlikte Başbakan Erdoğan, “Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi, tüm Keçiörenlilere tüm Ankaralılara hayırlı olsun diyorum. Yavrularımıza burada güzel saatler, güzel tatiller geçirmelerini Allah’tan temenni ediyorum” diyerek açılış kurdelesini kesti.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER