Gürsel Demirci KENT KONSEYİ'ne girdi

Ankara Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu toplandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın çağrısı ile toplanan genel kurulda başkan ve yeni yönetim belirlendi.

Gürsel Demirci KENT KONSEYİ'ne girdi
 Ankara Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu toplandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın çağrısı ile toplanan genel kurulda başkan ve yeni yönetim belirlendi.

Toplam 264 delegeden 234'ünün katıldığı seçimde Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz oyların 233’ünü alarak Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu.

GÖL-DER Başkanı Gürsel Demirci de Ankara Kent Konseyi üyeliğine seçildi.

DEMİRCİ’DEN 9 MADDELİK ÖNERİ

Gürsel Demirci Gölbaşı’nın sorunlarını kent konseyinde gündeme getireceklerini ifade ederken, konseye 9 maddelik bir liste sundu.

Demirci Kent Konseyi bünyesinde turizm,tarım, hayvancılık, tanıtım, sanayi, sokak hayvanları, ulaşım, imar ve esnafla ilgili komisyonların kurulmasını önerdi.  

Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Genel Kurula katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,  Ankara Kent Konseyi’ni oluşturan Başkent’teki  kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, üniversiteler, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlara, “Sizler, Ankara için hiçbir beklentiye girmeden bu şehre adanmış hayatlarsınız. Bu bilinçle Ankara’nın hikâyesine atılacak imzalarsınız” sözleriyle seslendi.

Başkan Yavaş, Ankara Kent Konseyi'nin başkentin vicdanı, feraseti ve ortak aklını temsil edeceğini vurgulayarak, “Yönetim anlayışım gereği meşvereti önemsiyorum. Yerel demokrasinin güçlü bir enstrümanı olarak kent konseyinin, istişareyi merkeze alan ortak bir akıl mekanizması işlevi göreceğine inanıyorum”ifadelerini kullandı.

 Ankara Kent Konseyi Genel Kuruluna, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi parti temsilcileri, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası Başkan Vekili Mete Çağlayan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Kamu kurumları ile STK ve Belediye temsilcileri, Akademisyen ve Muhtarlar yoğun katılım sağladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2019, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER