Gölbaşı'nda darp ettiler

Dikmen'de kuyumculuk yapan N.A'yı kafasına vurup bayıltan zanlılar Gölbaşı'nda boş bir arazide de N.A'ya işkence ettiler. Ama Polisten kaçamadılar

Gölbaşı'nda darp ettiler
Başkent'te bir hastanede anestezi uzmanını, bir kuyumcuyu, bir işadamını ve arkadaş olan bir erkek ile bayanı kaçırıp gasp eden 5 kişilik çete çökertildi. Zanlıların, kurbanlarını dövüp tecavüz ettiği, değerli eşyalarını aldıktan sonra bağlayarak kaçtıkları belirlendi.

Bir hastanede anestezi uzmanı olarak çalışan Anıl E., 29 Ocak gecesi Yıldızevler Mahallesi'ndeki evine giren 4 kişi tarafından dövüldü. Zanlılar, cep telefonu ve bir miktar parasını da aldıkları Anıl E.'yi bağlayarak olay yerinden uzaklaştı. E.'nin çığlıklarını duyan komşuları polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmayla, şahısların kaçtığı otomobilin plakasını mobeseden tespit etti.

Soruşturma genişletilerek, çetenin Şanlıurfa ayağına ulaşıldı. İki aylık teknik ve fiziki takibin sonunda belirlenen adreslere Ankara ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Şüpheliler Mehmet D., Ahmet D., Mehmet Ç., İbrahim D. ile Mehmet Ç. gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda, gasp ettikleri kişilere ait boş senet, kredi kartları ve cep telefonları bulundu. Sorguları tamamlanan zanlılardan 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, bir zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu olayla ortaya çıkarılan çetenin, daha geçmiş aylarda benzeri suçları da işledikleri belirlendi.

Emniyetten alınan bilgiye göre zanlıların gerçekleştirdikleri olaylar şöyle sıralandı:

KUYUMCU ÇIRAĞINI BAĞLAYARAK BOŞ KULÜBEYE ATTILAR

Dikmen'de kuyumculuk yapan N.A.'yı gözlerine kestiren zanlılar, A.'yı yol üzerinde kafasına vurup bayılttı. Zanlılar daha sonra arabaya taşıdıkları A.'yı Gölbaşı'nda bulunan boş bir araziye götürdü. Burada kendine gelen kuyumcu çırağı "Neredeyim ben ne işim var burada" demesi üzerine çete elemanları "trafik kazası geçirdin" şeklinde karşılık verdiği öğrenildi. Kuyumcunun kendisini bırakmasını istemesi üzerine çete, N.A.'yı darp edip, silahla tehdit etti. Yapılan işkenceye dayanamayan N.A. cep telefonu ile kredi karlarını ve şifrelerini vermek zorunda kaldı. Cebindeki dükkanının anahtarını da alan çete elemanları, daha sonra N.A.'nın elini kolunu bağlayarak atıl durumdaki bir kulübeye bırakıp kaçtı. Anahtarla kuyumcuya girip soymaya çalışan çete elemanları, güvenlik alarmının çalması üzerine dükkanı soyamadan kaçtı.

GASP ÇETESİ 4 GÜN BOYUNCA TECAVÜZ ETTİ

Ankara'dan Gaziantep'e giden çete elemanları üçüncü olaylarını ise burada gerçekleştirdi. Çetenin hedefinde bu kez iki arkadaş vardı. Yolda yürüyen bir erkek ve bayan, bir anda zanlıların saldırısına uğradı. Silah zoruyla arabaya bindirilen çift, elleri bağlanıp gözleri bantlandıktan sonra Şanlıurfa'da bir adrese götürüldü. Zanlıların, dört gün boyunca burada tuttukları Serap G.'ye tecavüz ettiği öğrenildi. Gasp çetesinin daha sonra çifte zorla boş senet imzalatıp, çırılçıplak soyarak sokağa attıkları belirtildi.

Son işlerini ise Şanlıurfa'da gerçekleştiren gasp çetesi, bankadan para çeken bir iş adamının aracının camını kırdı. Otomobilde bulunan 110 bin lirayı alan zanlılar, hızla uzaklaştı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2012, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER