Gölbaşı'nda işsiz kalmayacak

Gölbaşı Belediyesi işsizlik sorununa çözüm bulmak için “Kariyer Merkezi”ni hayata geçirdi. İş arayanlar ile işverenleri buluşturan merkezin sorumlusu Melih Molla, hayata geçen projenin detaylarını Ankara Masası’na anlattı.

Gölbaşı'nda işsiz kalmayacak

Gölbaşı Belediyesi, işsizlik problemini çözmek için harekete geçti. Bu kapsamda Yunus Emre Kültür Merkezi’nde “Kariyer Merkezi” kuruldu. Atılan adımla iş arayanlar ile işverenlerin arasında köprü kurulması hedefleniyor. Konuyla ilgili Ankara Masası’na konuşan Gölbaşı Belediyesi Kariyer Merkezi sorumlusu Melih Molla, “Çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Gölbaşı'nda geniş bir alana hakimiz. 1 buçuk ayda çok güzel sonuçlar elde ettik.” ifadelerini kullandı.

İŞGEM projesinin bir adımı olarak "Kariyer Merkezi"

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in seçim beyannamesinde bulunan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesinin bir adımı olarak “Kariyer Merkezi”ni hayata geçirmekten mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Molla, “Belediye Başkanımız bizim hep yanımızda oldu. Bu kendisinin de çok istediği bir projeydi. Genel bir işsizlik sorunu var. Biz de iş arayan insanları işverenlerle buluşturan bir birim hayata geçirdik. Gölbaşı’nda birçok fabrika ve özel şirketler bulunuyor. Buraların kapılarını çaldığımız zaman onların da işçi talepleri olduğunu gördük. Biz de bunlarla, bize başvuru yapanlar arasında bir köprü görevi görüyoruz ve güzel sonuçlar alıyoruz. İnsanları iş sahibi yapmak bizi çok mutlu ediyor, hayır duası alıyoruz.” şeklinde konuştu.

"Kariyer Merkezi"ne başvuru süreci

Başvuru sürecini ve merkezin işleyiş biçimini anlatan Molla, “Gölbaşı Belediye binamıza gelen vatandaşlarımızı oradaki görevli arkadaşlarımız bizim bulunmuş olduğumuz Yunus Emre Kültür Merkezi'ne yönlendiriyor. Biz gelenlerin iş başvuru taleplerini alıyoruz. Kendilerinden aldığımız meslek, yaş gibi bilgilerin doğrultusunda işverenlerden gelen taleplerle karşılaştırmalarını yapıyoruz. Yönlendirdiğimiz arkadaşlarımızla işverenler kendi aralarında anlaşıyor.” ifadelerini kullandı. 

"25 kişi işe başladı"

Henüz bir buçuk aylık birim olan Kariyer Merkezi’nin aracı olmasıyla 25 kişinin işe başladığını söyleyen Molla şu şekilde devam etti: “150 kişiden iş başvurusunu aldık. Her geleni kayıt altına alıyoruz. Bazıları üniversite mezunu, bazıları ise teknik özellikleri olan kişiler. Yaklaşık 70 kişiyi işverenlerle buluşturduk. Yaklaşık 25 kişi ise işe başladı. Bir buçuk ayda güzel bir başarı olduğunu düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda daha da başarılı olacak. Bizler insanların evlerine ekmek götürmesine vesile oluyoruz. Bunun için çok mutluyuz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER