Gölbaşı Belediyesi Kara Geçit Vermedi

Gölbaşı Belediyesi Kara Geçit Vermedi

 Gölbaşı Belediyesi Kara Geçit Vermedi

Gölbaşı’nda gece saatlerinde aralıksız yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkilememesi için Gölbaşı Belediyesi karla mücadele ekipleri 24 saat çalışıyor.

 

   Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışının, hayatı olumsuz yönde etkilememesi için Gölbaşı Belediyesi karla mücadele ekipleri çalışmalarını 24 saat sürdürüyor.Gölbaşı’nda devam eden kar yağışı yüzünden ilçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 cm’yi buldu. Gölbaşı Belediyesi’ne ait kar temizleme araçları ise, ilçeye bağlı köy ve mahalle yollarında kar temizleme çalışmalarını  durmaksızın sürdürüyor. Kar temizleme araçları, greyderler ve karla mücadele araçları ile kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

 

 Gölbaşı genelinde yapılan karla mücadele çalışmalarına Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre,5 adet karla mücadele aracı, 5 adet greyder, 8 adet  JCB kepçe, 2 adet loder, 2 adet dozer, 1 adet solüsyon traktörü,2 adet bobcat  ve 2000 ton tuz, 20 ton solüsyon ile karla mücadele için hazır. Ayrıca kış ayları süresince 150 personel de üç vardiya şeklinde çalışıyor.

 

Karla mücadele çalışmaları kapsamında bu zamana kadar 500 tondan fazla tuz kullanıldı. Yetkililer, Gölbaşı’nda kapalı köy yolu bulunmadığını bildirdi. Bu arada Çalışmaların önce ana arterler ile kamu kurumlarını bağlayan yollarda daha sonra ara sokaklarda devam edeceği öğrenildi.

 

 Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, ‘ Ekiplerimiz 24 saat kar nöbetinde,’ diyerek ‘Fen İşleri Müdürlüğü karla Mücadele ekiplerimiz 24 saat kar nöbeti tutarak 3 vardiya şeklinde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyorlar. İlçe genelinde, mahallerde ve köylerimizde kapalı yolumuz bulunmamaktadır. Ayrıca ekiplerimiz buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarına aralıksız devam edecekler’. Dedi. Başkan Duruay ayrıca şoförleri de uyararak, karlı ve buzlu havalarda trafiğe çıkmamalarını ve kar lastikli araç kullanmaları ,yanlarında mutlaka zincir bulundurmaları konusunda uyarıda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 00:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER