Başkan Duruay'dan 23 Nisan Mesajı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı.

Başkan Duruay'dan 23 Nisan Mesajı
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan milletimizin aynı zamanda üzerinde yaşadığı toprakların egemenliğini de ilan edişinin yıldönümüdür.



23 Nisan 1920 tarihi Milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasıdır. Bu tarih Vatanımızı işgal etme teşebbüsleri karşısında Türk milletinin istiklalini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı tarihtir.



Gazi Mustafa Kemal’in çocuklara armağan ederek ebedileştirdiği 23 Nisan, daima hür ve bağımsız yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.



Cumhuriyetimizin kurucusu ve İlk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli iradenin hayat bulduğu bu günü bir bayram olarak geleceğin teminatı olan çocuklara armağan ederken, çocuklara verdiği değeri ve Türk Milleti'nin geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğine işaret etmiştir.



Çocuklarımıza ne mutlu ki Cumhuriyetin geleceğini onlara emanet edecek kadar güvenen ve milli egemenliğin ilan edildiği günü onlara bayram ilan eden bir milletin çocuklarıdırlar. Onlar bizim yarınlarımızın güvencesi ve egemenliğimizin teminatıdır. Şehit kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın gelecek sahipleri evlatlarımızdır.  



Büyük Millet Meclisimizin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın  95.’inci yılını kutlamanın mutluluğunu yaşarken
başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Kurtuluş mücadelesinde hayatını kaybetmiş aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucu üyelerini minnet, rahmet, şükran ve saygıyla anarken, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve tüm hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, sevgi ve saygılar sunarım. 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER