ANKARA’DAN KERKÜK’E UZANAN KÜLTÜR SANAT PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

ANKARA’DAN KERKÜK’E UZANAN KÜLTÜR SANAT PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

 ANKARA’DAN KERKÜK’E UZANAN KÜLTÜR SANAT PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
Kültür, Sanat ve Eğitim alanında başarılı   çalışmaları birey, toplum ve Ülkemize kazandıran, Eğitimci, yazar, ressam Sultan Özateş; Ulusal ve Uluslar arası kültür projeleri gerçekleştiriyor. Projelerinin editörlüğünü ve sponsorluğunu kendi üstlenip, kurumlara örnek olacak ilklere imza atıyor.  Sayısız ödülleri ve başarılı organizasyonları ile Türk Dünyasını ilgilendiren birliğe örnek olacak düzeyde ilerleyen Özateş; Kerkük ile Ülkemizin ilişkisini ilgilendirecek “ Geleceğimiz Değerlerimizdir “ Projesi ile İki Devlet Tek Millet çalışmasına imza attı.
KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ
Eğitimcimiz, Ankara Sanat Platformu kurucusu olup, Türkiye Sanat Platformunu oluşturdu. 71 İlde ve 21 Ülkede Kültür, Sanat Temsilci başkanlarını ve Sanat Kurullarını oluşturmayı başardı. Sivil Toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak, 2013 yılından beri duygu ve düşüncelerini yazanları “Şair Bakışlı Kalemler” , Resim, Hat, Ebru, Kat’ı, El Sanatlarında başarılı yürekleri de “Fark Yaratanlar” Projesinde birleştirmeyi başardı. Merkezi Ankara’da olan Kerkük Kültür Derneği Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci ile
iki Ülke arasında anlamlı bir kardeşlik köprüsü oluşturdular. Ülkemize eğitime gelen Kerkük Öğretmenler Birliğine bağlı Akademisyenlerle tanışma ve kaynaşma sağlandı. Eğitim çalışmaları ve Sanatsal Faaliyetlerin planlanması oluşturuldu. Sultan Özateş’in organizasyonluğu ve ev sahipliğinde Keçiören Estergon Kalesi, Türkmen Sofrasında Edebiyat Söyleşisi ve ödül gecesi düzenlendi. Platform anlatılıp, projeler ve basın bültenlerimiz tanıtıldı. Gecede eğitimcilere hediyeler, madalya, başarı belgesi Özateş ve Küzeci tarafından ayrı ayrı takdim edildi. Yazan yürekler şiirlerini okudular. Editörlüğünü Dr. Şemsettin Küzeci’nin yaptığı Nevruz Çiçekleri Antolojisi tanıtıldı. Devam eden süreçte bu antolojinin yazarları ile söyleşiler yapıldı. Yapımcılığını Küzeci’nin, Sunuculuğunu Sultan Özateş’in yaptığı “TÜRK SANATININ RENKLERİ” adlı Tv Programının ilk çekimleri Tert Tv’de yayınlandı.
Genç Yazar Cansu Tıraşoğlu ve Eğitimci-Yazar Kadriya Ziya ile Edebiyat söyleşisi başarılı tamamlandı.
RESMİ SÜREÇ TAMAMLANDI
Türkiye Sanat Platformu 25 Ocak 2015 tarihinde açılışını Ankara, Estergon Kalesi, Türkmen Sofrasında Ankara Sanat Platformu’nun İlçe Temsilci başkanları, yazar, şair, sivil toplum liderleri ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirdi. Kerkük Kültür-Sanat Temsilci Başkanlığını kabul eden Dr. Şemsettin Küzeci ile Kerkük Sanat köprüsü birliği için el ele verildi. Kerkük’e 25 adet madalya ve 25 adet Başarı belgesi yollanarak, Küzeci tarafından Türkiye Sanat Platformumuz tanıtıldı. Ülkemize misafir olan Türkmen Kadınlar Birliği Gn. Başkanı, Eğitimci Yazar Kadriya Ziya ile tanışma gerçekleşti. Türkiye’de gerçekleşecek “ İKİ DEVLET TEK MİLLET” gecesi ve çerçevesinde ki etkinlikler ve sanatçılarımızın katılım koşulları açıklandı. Kerkük’e 50 plaket, 50 madalya, 50 Hizmet Şeref Belgesinin düzenlendiği Özateş tarafından bildirildi. Her iki Ülke sanatçıları ile karma Resim sergileri, Edebiyat Söyleşileri ve Sanatsal Projelerin duyurusu yapılıp,  proje dahilinde Kerkük’te sanatsal faaliyetlerin başlayacağı basına açıklandı.
TÜRKİYE SANAT PLATFORMU AÇIKLANDI
Sultan Özateş,  Platformun tanıtımını yaptı.
Misyonu: İnsan sevgisi çerçevesinde hizmet eden, bilimsel yöntemler ışığında öz kültürüne sahip çıkan, yeni yetenekleri ilerletme, teşvik etme, değerlendirme çalışmalarını secgi çerçevesinde yürüten şeffaf bir birlik olmaktır.
Vizyonu: Yurtiçinde ve Yurt dışında sanat ile hizmette fark oluşturan, azimle çalışan, yeteneklerini kendi imkânları ile sergileyen,  Uluslararası Sanat güvenliği standartlarına sahip, amaca uygun ve nitelikli eser çıkaran, toplum nezdinde itibarı yüksek bir “ TÜRK SANAT BİRLİĞİ MERKEZİ” oluşturmaktır.
TEMEL DEĞERLER: Dil, din, fikir ve kültürü korumak. Yenilikçi olmak. Ülkesine ve gelecek nesillere katkıyı öncelikli görmek. Milli değerleri ve kültürel özellikleri korumak. Bilgiyi doğru aktarmak. İnsan odaklı düşünmek. İnsanın yeteneğine ve emeğine sahip çıkmak. Beyin gücüne saygılı olmak. Tanıtabilir, sergileyebilir imkânları sağlamak. Takım ruhu ile hareket etmek.
Bu ruh ile gerçekleştirdiği çalışmalarda lider ruhlu ve menfaat gözetmeyen bireylerle Türk Sanatlarını ve Sanata katkı sağlayan yüreklerle ilerlediğini, gönüllü el ele verip, barış sesine katkı sağladığını açıkladı.
SULTAN ÖZATEŞ’E ULUSLARARASI ÖDÜL VERİLDİ
Ankara’da yaşayan ve Şahsi projelerini kendi maddi imkânları ile gerçekleştiren eğitimciz birçok alanda sayısız ödüller aldı. Eğitim, Kültür ve Sanat alanlarında ki başarılı organizasyonlarına katılan Türk Dünyası temsilcileri kendisine “ TÜRK DÜNYASI ONURSAL BAŞKANLIK” ve “ EĞİTİMCİ LİDER” Ödülü takdim ettiler.  Irak Türkmen Eğitimcileri Öğretmen Örgütü tarafından Özateş’e; “ ONUR DİPLOMASI” ve “ HİZMET ŞEREF “Ödülü Türkmeneli Eğitimci-Müfettiş ve Akademisyenleri tarafından takdim edildi.  Öğretmen Örgütü Genel Başkanı Abdulselam Bayraktar ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Gülboy,  Kerkük Kültür Derneği Gn. Bşk. Dr. Şemsettin Küzeci, tarafından, Türk Dünyasına, Irak Türkmen Eğitimine ve Türk Kültürüne vermiş olduğu hizmetlerden dolayı resmi imzalı belgenin ve ödülün takdimini Heyet Kurulu ve Irak Müfettişleri ile gerçekleştirdi.  Kerkük Türkmen Kadınlar Birliği adına Hizmet Ödülü ve Kerkük Milli kıyafeti, el dokuması Kerkük kilimi, Kerkük Ressamlarından yollanan eserler, Küzeci tarafından Özateş’e teslim edildi. Dr. Şemsettin Küzeci’ye “ 2015 TÜRK DÜNYASI ONUR”, “ 2015 GİRİŞİMCİ” ödülleri takdim edildi. Öğretmen Örgütü ve Türkiye Sanat Birliği adına verilen bu başarılarla Ankara’ya dört büyük ödülleri kazandıran Özateş ve Küzeci her iki ülkenin gurur oldular. Özateş tarafından Öğretmenler Birliğinde ki misafirlere şiir kitapları, dergiler,  armağanlar verildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 01:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER