Üsküdar'ın kızları Londra'nın tozunu attırdı

Bu işi belediyelere bırakan beyler alın size Üsküdar örneği..

Üsküdar'ın kızları Londra'nın tozunu attırdı

Londra 2012 Olimpiyatlarında gurur dolu bir gece daha yaşadık. Bayanlar 1500 metre final mücadelesinde atletlerimizden Aslı Çakır Alptekin altın, Gamze Bulut ise gümüş madalya kazandı. Helsinki'de 1500'de ilk iki sırayı paylaşan Aslı Çakır Alptekin ile Gamze Bulut elde ettikleri derecelerle ülkemizin gururu oldu.

ÜSKÜDAR'IN GURURU OLDULAR

Üsküdar Belediyesi, Sosyal Belediyecilik alanındaki başarısı dışında sportif alanda yapmış olduğu başarılı çalışmalarla Belediyecilik kavramına farklı boyutlar kazandırdı. Tarihi, kültürü ve sanatıyla, bir tarih ve kültür şehri, bir dünya şehri olan Üsküdar, spora yaptığı yatırımlar ve projeleri neticesinde şimdi de "şampiyonlar şehri" olmanın onurunu ve gururunu bu akşam Aslı ve Gamze'yle bir kez daha yaşadı. Aslı ve Gamze örneği belediyenin başarısını kanıtladı.

KARE KARE ALTIN KOŞU

ALTIN DA GÜMÜŞ DE BİZİM

Olimpiyat Stadı'nda yapılan kadınlar 1500 metre finalinde Aslı Çakır Alptekin
4:10.23'lük derecesiyle birinci olurken, Gamze Bulut da 4:10.40 ile ikinci
sırayı elde etti.

İŞTE O MÜCADELE

Yarışın başlamasıyla birlikte Gamze Bulut ve Aslı Çakır Alptekin, öndeki grupta yer aldılar. Gamze Bulut, ilk 400 metreyi lider geçerken, Aslı Çakır Alptekin de ilk
5 içinde koştu.

Son tura da Gamze lider girdi. Son 300 metrede atağa kalkan Aslı Çakır
Alptekin, liderliği ele geçirdi. Son düzlüğe de lider giren Aslı Çakır Alptekin,
yarışın sonuna kadar liderliğini korudu. Gamze de ikinci sırada yarışı bitirince
Türkiye olimpiyat oyunlarında 1500 metreyi iki madalyayla kapadı.

Üsküdar Belediyesi'nin sporu tabana yayma yönündeki çalışmalarının ne kadar olumlu sonuçlar doğurduğunun en büyük kanıtının Aslı Çakır Alptekin olduğunu ifade etti.

ÇIPLAK AYAKTAN MADALYAYA

Olimpiyatlarda ülkemize güreş ve halter branşı dışında ilk altın madalyayı kazandıran ve kulübü Üsküdar Belediyesi'nde başarıdan başarıya koşan Aslı Çakır Alptekin çıplak ayakla koştuğu günleri hiç unutmuyor. Aslı Çakır Alptekin bu konudaki anısını şöyle anlatıyor:

"İlkokul dördüncü sınıftaydım, o zamanlar kros yarışları yapılıyordu. Bez ayakkabılarla yarışıyorduk. Ayakkabıları pazardan alıyorduk. Yarış içinde ayakkabı ayağımı acıttı. Çıkarttım, çıplak ayakla koşmaya başladım. Bunu gören federasyon başkanı beni yanına çağırdı. Ayakkabı numaramı sordu ve bir dahaki yarışta bana kırmızı ayakkabı getirdi. Ondan sonra atletizme dört elle sarıldım".

ASLI'NIN UĞURU EVLİLİK YÜZÜĞÜ

Aslı Çakır Alptekin uğura inanıyor. Uğurunun evlilik yüzüğü  olduğunu  belirten Alptekin her yarış öncesi alyansını öptüğünü  belirterek, "Müsabakadan  önce ve sonra mutlaka yüzüğümü öperim. Bana  uğurlu geliyor. Yine  uğurlu geldi. İyi bir yarış çıkaracağıma  inanıyordum. Hedefim derece  değil, madalyaydı. Hep başarıyı hedefledim.  Kimi zaman eleştiri okları  üzerimize çevrildi. Bu günlere kolay  gelmedik" dedi.

ASLI ÇAKIR ALPTEKİN

Üsküdar Belediyesi  sporcusu,  1985'te doğdu. 2011 yılında Çin'de  yapılan Yaz Üniversite  Oyunları'nda ve 2012'de Helsinki'de  gerçekleştirilen Avrupa Atletizm  Şampiyonası'nda 1500 metrede altın  kazandı.  Alptekin ayrıca 2012  yılında İstanbul'da düzenlenen Dünya  Salon Atletizm Şampiyonası'nda da  bronz madalya aldı.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2012, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER