Mogan yine can aldı

Mogan Gölü'nde kayıkla gezintiye çıkan 18 yaşındaki bir genç, serinlemek isterken gölde boğularak hayatını kaybetti.

Mogan yine can aldı

Mogan Gölü'nde kayıkla gezintiye çıkan 18 yaşındaki bir genç, serinlemek isterken gölde boğularak hayatını kaybetti.

Karşıyaka Mahallesi'nde oturan Bilal Özçelik (18) ile Alparslan Adıgüzel, hafta sonunu değerlendirmek için Atatürk Sahil Parkı'ndan deniz bisikleti kiralayarak Mogan Gölü'nde gezintiye çıktı. Gençler, saat 15.00 sıralarında göle açıldı ve bir süre Mogan Gölü'nde gezinti yaptı. Daha sonra sıcak hava nedeniyle serinlemek isteyen gençlerden Gölbaşı Endüstri Meslek Lisesi 4. Sınıf öğrencisi Bilal Özçelik, üzerindeki can yeleğini çıkararak yüzmek için göle atladı. İlk atlayışında deniz bisikletine yeniden çıkan Özçelik, ikinci atlayışında suda kayboldu. Çakmak gazı çekerek göle girdiği iddia edilen genç öğrenci, boğularak hayatını kaybetti.

Yanında bulunan arkadaşı Alparslan Adıgüzel'in, suda çırpınan arkadaşının ayaklarından tuttuğu ancak deniz bisikletine çekemediği öğrenildi.

Çevrede bulunan vatandaşların polise haber vermesinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama ve Kurtarma ekipleri olay yerine gelerek kayıp Özçelik'i aramaya başladı. Dalgıçlar tarafından yaklaşık 2 saat süren arama çalışmaları sonrası Özçelik'in cesedi yosunlara sarılı şekilde bulundu. Bilal Özçelik'in cesedi, Keçiören Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çalışmalar sırasında, polis ve itfaiye ekipleri bölgeyi güvenlik kordonu altına alarak, çevrede bulunan meraklı kalabalık olay yerinden uzaklaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2012, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER