İnce: Türkiye batmış Numan Kurtulmuş

Muharrem İnce'den AK Parti-Has Parti birleşmesine ilginç yorum.

İnce: Türkiye batmış Numan Kurtulmuş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, gündeme ilişkin değerlendirmelerinde hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu.

"YOKSA SAPANLA MI DÜŞÜRDÜLER"

"Uçağımız düştü mü, düşürüldü mü? Düşürüldüyse neyle düşürüldü. Füzeyle mi düşürüldü? Yoksa Bülent Arınç'ın icat ettiği füze benzeri bir aygıtla mı düşürüldü? Uçaksavarla mı düşürüldü? Yoksa sapanla mı düşürüldü?" sorularını yönelten İnce, şöyle dedi: "Neden birbiriyle çelişen açıklamalar yapılıyor? Kim çark ediyor? Genelkurmay Başkanı mı doğruyu söylüyor? Başbakan mı doğruyu söylüyor? Yoksa 'düşişleri' bakanı Sayın Davutoğlu mu doğruyu söylüyor? Başbakan'ın üslubuyla sesleniyorum: 'Ey Başbakan sen delikanlıysan çık bunun hesabını ver, bunları açıkla' diyorum."

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

"NE ESADCIYIZ NE FESATÇI"

Suriye'de yaşanan gelişmelere dikkat çeken İnce, "Hama'da yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Sayın Recep Erdoğan! Irak'ta 1.5 milyon Müslüman insan katledilirken gıkını çıkaramayan bir Başbakan vardı. Başbakan'a diyorum ki sen dil nakli mi yaptırdın? Irak'ta susuyorsun, Hama'da konuşuyorsun. Neymiş, Suriye'ye demokrasi götüreceklermiş...  Emperyalistlerin diliyle, Obama'nın diliyle konuşan bir Başbakan var. Başbakan önce Esadcıydı sonra fesatçı oldu. Şimdi de ayakçı oldu; bu ülkenin dış politikası ayağa düştü. Önce Esad dostuydu; Esadcıydı. Sonra Suriye'de fesatçılar var; onların tarafına geçti ve şimdi de her ikisi oldu. Biz ne Esadcıyız ne fesadçıyız. Biz dış politikamızı, ülkemizin çıkarları doğrultusunda kuruyoruz" diye kaydetti.

BAŞBAKAN'A SORU

"Sayın Başbakan son günlerde CHP'nin kadınlara şiddet uyguladığından söz ediyor, bir ilçe başkanımızın yaptığı bir olayı bütün partiye mal ediyor" diyen İnce, "O zaman Sayın Başbakan'a şunu soruyoruz: Senin de bir ilçe başkanın 'örtüsüz kadın perdesiz eve benzer ya kiralıktır ya satılıktır' demişti o zaman bu AKP'nin görüşü mü, senin görüşün mü; sen buna katılıyor musun?" diye sordu.

"TÜRKİYE BATMIŞ, NUMAN KURTULMUŞ"

Bugünlerde bir flörtün söz konusu olduğuna işaret eden İnce, şöyle dedi:
"Yeni bir parti evliliği söz konusu, HAS Parti'nin Genel Başkanı 'Harun gibi geldiler Karun gibi gidecekler' diyen AKP'ye bir zamanlar çok sert eleştiriler getiren, bundan iki ay önce havaalanında VIP'te karşılaştığımda yarım saatlik bir sohbette AKP'ye neler söylemişti. Onları ben şimdi söylesem kıyamet kopar. O yarım saatlik sohbetimizde bunların nasıl zenginleştiklerini, artık nasıl dinden imandan uzaklaştıklarını anlatmıştı bana Sayın Kurtulmuş. Geldiğimiz noktada şunu diyoruz: Türkiye batmış, Numan Kurtulmuş. Başbakan'a, başkanlık sarayı yaptırmak için mi bir tuğla da sen koymayı planlıyorsun diyoruz."

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2012, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER