Diyarbakır Valisi: Vekil mi eylemci mi anlayamadım

Diyarbakır Valisi, olaylı mitingin ardından konuştu.

Diyarbakır Valisi: Vekil mi eylemci mi anlayamadım

Diyarbakır Valisi Toprak, yasak kararına rağmen BDP'nin miting ısrarını ve olayları değerlendirirken 'Vali olarak yetkimi kullandım ve izin vermedim' dedi. Toprak, BDP'li vekilleri de suçladı: 'Yasak kararına rağmen, ağzı yüzü sarılı insanların olduğu mitingte ne işiniz var?

FOTOĞRAFLARLA BDP'NİN DİYARBAKIR MİTİNGİ

BDP ve DTK'nin 'Özgürlük için Demokrati Direniş' mitingine izin vermeyen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kendisine yönelik eleştirileri ve çıkan olayları değerlendirdi. BDP'lilerin, 'izin verilseydi olay çıkmazdı' diye suçladığı Vali Toprak, 'yasak' kararının gerekçesini Akşam Gazetesi'nden Helin Alp'e anlattı:

MİLLETVEKİLİ Mİ, EYLEMCİ Mİ?

Milletvekillerinin eylemde ne işi var? Pervin Buldan için tabii ki üzüldüm. Olaydan sonra da 'hedef gösterildim' diyor. Böyle bir şey olamaz. Kendisine geçmiş olsun diyorum, ama yasak kararına rağmen milletvekilinin orda ne işi var? Milletvekillerini ibretle izliyorum. BDP'li vekiller, eylemci mi, milletvekili mi anlayamadım. Polis çekiyor, o çekiyor kalkanı. Bırak kardeşim, git göstericileri uyar. Sayın Buldan'ın ayağına tam olarak ne isabet ettiğini bilmiyoruz. Taş da gelmiş olabilir veya seken bir gaz bombası kapsülü de. Bu ihtimalleri inceliyoruz. Olayın nasıl olduğunu araştırıyoruz. Görüntüler izlenip, gereken yapılacaktır.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2012, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER