MAMAKLI HANIMLARIN ANKARA GEZİSİ…

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da yaşayıp da kenti gezip tanıma olanağı bulamayan ev hanımları ve çocukları için geziler düzenliyor.

MAMAKLI HANIMLARIN ANKARA GEZİSİ…
 Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da yaşayıp da kenti gezip tanıma olanağı bulamayan ev hanımları ve çocukları için geziler düzenliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu kez konukları Mamaklı ev hanımları ile çocuklarından oluşan 550 kişilik grup oldu. Mamak ilçesinde yaşayan Başkentli ev hanımları ve çocuklar,  Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört bir tarafında hizmete sunduğu dev parklarını, proje alanlarını gezdiler, Gençlik Parkı’ndaki Lunapark’ta 1 saat boyunca ücretsiz olarak diledikleri gibi eğlendiler.  

Üstü açık 12 gezi otobüsüyle düzenlenen geziye Mamak ilçesinde yaşayan yaklaşık 550 ev hanımı ile çocuklardan oluşan  grup katıldı.

Altınpark’ta başlayan gezi Çankaya Hanımlar Lokali, Dikmen Vadisi, Hacı Bayram Camii, Gençlik Parkı, AOÇ Hayvanat Bahçesi, Harikalar Diyarı, Sincan Aile Yaşam Merkezi ve Göksu ile sürdü. Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Alanı’nda son bulan gezide çocukların özellikle Gençlik Parkı’ndaki Lunapark’ta yaşadıkları mutluluk gözlerden kaçmadı.  

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatlarıyla Ankara Alışveriş Festivali sırasında başlatılan üstü açık otobüslerle kent gezileri; maddi durumu iyi olmayan, Ankara’yı gezme olanağı bulunmayan ev hanımları ile uzun tatil dönemini Ankara’da geçiren çocuklara kenti tanıtmayı ve neşeli zaman geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor.

 

-“LUNAPARK’A HİÇ GELMEMİŞTİM, HİÇ BU KADAR ÇOK EĞLENMEMİŞTİM”

 

Geziye katılan ve Gençlik Parkı’ndaki Lunapark’a ilk kez geldiğini söyleyen Sündüz Mendeşoğlu, “Allah getirenden de götürenden de razı olsun. Lunapark’a çocuklarımla hiç gelmemiştim. Yıllardır bu kadar eğlenmedik” derken; Aslı Akgümüş, “Çocuklarımın mutluluğuna bakın. Uyanmak istemediğimiz bir rüya bu. Büyükşehir Belediyesi’ne ne kadar teşekkür etsek az” diye duygularını anlattı.  

Lunapark’taki tüm oyuncaklardan 1 saat boyunca ücretsiz olarak yararlanan çocuklardan Şule Türkmen, geziyi“Yaz tatilinde çok mantıklı bir organizasyon” diye nitelerken; geziye kızı ve kardeşleriyle katılan ev hanımı Fatma Mecidiye, “Çarpışan  otolardan hayalet şatosuna, dönme dolaptan gondola, atlı karıncadan kamikazeye her şeye bindik. Ayrıca Dikmen Vadisi’ne bayıldık, muhteşem bir yer olmuş” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin kadına verdiği değeri ortaya koyan Hanım lokallerinden Çankaya Hanımlar Lokali’ni hayranlıkla gezen bayanlar, Restorasyonu yapılan Hacı Bayram Camii ile çevresindeki Güvercin Sokak gibi tarihi sokaklara büyük ilgi gösterdiler. Ulus bölgesinin merkez olmasına rağmen zaman içinde geri kaldığını söyleyen Arzu Şimşek, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sonrasında Ulus’un güzelleştiğine dikkat çekti.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2012, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER