Bahçeli bayrağa yapılan saldırıya sert çıktı

MHP lideri Bahçeli, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları değerlendirdi.

Bahçeli bayrağa yapılan saldırıya sert çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Suriye'nin kuzeyinde hiçbir şart altında özerk, federasyon ve bağımsız bir Kürdistan kurulmasına fırsat verilmemeli, caydırıcılık ve milli güç unsurları seferber edilmelidir" diye konuştu.

"KUŞKULAR NETLİK KAZANMALIDIR"

Dağlıca'daki 5 askerin şehit olduğu helikopter kazasına değinen Bahçeli, "İlgili kuşku ve muammalar netlik kazanmalıdır. Açıklamalar helikopterin güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğradığını noktasında toplanmıştır. Ancak yazılı ve görsel basındaki bazı haberlerde, sözü edilen helikopterin bölücü terör örgütünün mayınlı saldırısıyla düşürüldüğü iddia edilmektedir. Buna rağmen kamuoyunun daha sağlıklı ve berrak aydınlatılabilmesi için helikopterin düşmesine neden olan her ne ise eğmeden, bükmeden ve sümenaltı yapmadan ortaya çıkarılmalıdır. Bu nedenle başlatılan adli ve idari soruşturma süreci kısa süre içinde açıklığa kavuşturulmalıdır" diye konuştu.

"ESAD YÖNETİMİNİN SİSTEMATİZE ETTİĞİ NE VARSA GÖZDEN DÜŞMEKTEDİR"

Bahçeli, "Suriye'deki gelişmeler, bu çerçevedeki şiddet ve vahşet manzaraları, bunun beraberinde meydana gelen tehlikeli oluşumlar gündemin en üst sıralarını haklı olarak işgal etmektedir. Bu ülkede akıl, teenni ve sağduyu tamamen kaybolmuştur. Barış Ortadoğu'nun kör kuyularında can çekişmeye terk edilmiştir. Özgür Suriye Ordusu ile Şam yönetimi düşman kamplara bölünmüş halde birbirine ölüm kusmaktadır. Suriye'nin toprak bütünlüğü, bu ülke halkının can ve mal güvenliğiyle insanlık onuru tesadüflere bırakılmıştır. Her gün ortaya çıkan kıyımlar, saldırılar ve cinayetler Suriye'yi kördüğüm haline sokmuştur. Görülmektedir ki, Esad ve muhalif unsurlar tüm hatlarıyla birbirlerine girmişlerdir. Büyük Ortadoğu Projesi'nin hedefindeki bir eşik de böylelikle aşılmak üzeredir. Artık Esad yönetiminin idealize ve sistematize ettiği ne varsa çaptan ve gözden düşmektedir" dedi.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2012, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER