PROFESYONELLERE TAŞ ÇIKARTIYOR

Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro’da grubu, 2012 tiyatro sezonunda bir kez daha Ankaralıyla buluştu.

PROFESYONELLERE TAŞ ÇIKARTIYOR

Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro’da grubu, 2012 tiyatro sezonunda bir kez daha Ankaralıyla buluştu. Kocatepe Kültür Merkezi’nde bu yıl ilk kez sahneledikleri “Senin Annen Bir Melekti Yavrum” oyunu ile tiyatro severlerin karşısına çıkan genç tiyatrocular, büyük beğeni kazandı.

Profesyonel oyuncuları aratmayan performanslarıyla ayakta alkışlanan oyuncular, bu başarının verdiği güçle 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde yapacakları gala için de çalışmalara başladılar.

Genç bir tiyatro yazarı Erdinç Aydın tarafından kaleme alınan, genç bir tiyatro grubu tarafından sahnelenen “Senin Annen Bir Melekti Yavrum” adlı oyun, Türk Filmi tadında, absürt bir komedi türünde...

Türk sinemasının ünlü isimleri Hulusi Kentmen, Cüneyt Arkın, Belgin Doruk ve Küçük Emrah gibi karakterlerin canlandırıldığı oyunda Leyla ve Mecnun hikayesi mizahi bir dille anlatılıyor. Türk Filmlerine küçük göndermelerin yapıldığı oyun, izleyicileri günün stresi ve dertlerinden uzaklaştırarak, keyifli anlar yaşatıyor. Oyun, Mart ayındaki gösterimleri kaçıranlar için 25-26 Nisan tarihlerinde yeniden sahnelenecek

Oyunun yönetmeni M. Emin Kutluca, AltındağGençlik Merkezi üyelerinden oluşan “Tiyatro’da”ekibinin sahnelediği oyunlara, Başkentli tiyatro severlerin gösterdiği ilgiden oldukça memnun. Bir bölümü Konservatuar öğrencisi olan gençlerin harcadığıemeğin alkışlarla taçlandırılmasıyla motivasyonlarının arttığını kaydeden Kutluca, Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu imkanlar sayesinde her geçen gün güçlenen bir tiyatro ruhuna sahip olduklarını ifade etti.

Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro’da Grubu, bu güzel başarının ardından sıradaki oyunları için kollarını sıvadılar. Genç Tiyatrocular Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle düzenleyecekleri Gala’da 28 Mart tarihinde “Fareler ve İnsanlar” adli oyunu sahneleyecekler.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2012, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER