Büyükelçinin yaptığına bakın

Emekli büyükelçi Daryal Batıbay'ın devletten aşırdığı şarapları, gizli bir depoda tuttuğu anlaşıldı.

Büyükelçinin yaptığına bakın
Emekli büyükelçi Daryal Batıbay'ın 200 bin euroluk (yaklaşık 472 bin lira) şaraplarının izi bulundu. İddiaya göre, Strazburg'daki Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliğimiz'de 8 yıl boyunca görev yapan Batıbay, burada elçiliğe ait olan pahalı Fransız şaraplarını zimmetine geçirip kendi ev eşyalarıyla Türkiye'ye getirmişti. Hatta Batıbay'ın, devletin parasıyla kendisine şarap alıp nice zenginlere taş çıkartacak bir koleksiyon oluşturduğu öne sürülmüştü. Skandalı ortaya çıkartan ise Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu oldu. Kurul, yaptığı araştırmaların ardından Gümrük Müdürlüğü'ne bir yazı yazıp, "Batıbay'ın Türkiye'ye getirdiği 50 kasa şarabın bir antrepoda olduğu öğrenildi" dedi.
 
İKİ AYRI DEPO TUTMUŞ
 
Bunun üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ön araştırma başlattı. Söz konusu şarapların, "ev eşyası" olarak beyan edilerek bir nakliyat firmasına ait antrepoya alındığı tespit edildi. Bu tespit üzerine Gümrük Muhafaza ekipleri, antrepoya baskın yaptı. Ancak Batıbay'a ait eşyaların buradan alınıp yan taraftaki bir depoya konulduğu anlaşıldı. Bu depoya yapılan baskında da ev eşyalarının arasına gizlenmiş 778 şişe şarap ve 6 şişe şampanya ele geçirildi. Ayrıca yine Batıbay'a ait olan bir diğer depoda da 153 şişe kaliteli Fransız şarabı bulundu.
 
KARiYERi ÇOK PARLAK
 
Ekiplerin yaptıkları baskınlarda ele geçirilen 937 şişe Fransız şarabına, Ankara Savcılığı'nın talimatı ile el konuldu. Ardından da konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Öte yandan emekli Büyükelçi Daryal Batıbay, Dışişleri Bakanlığı'nın parlak diplomatları arasında yer alıyordu. Batıbay, 8 yıl yürüttüğü Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliği'nden önce Zagreb, Pekin gibi önemli başkentlerde büyükelçilik yapmıştı. (Takvim)

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2012, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER