BÜYÜKŞEHİR’DE “E-TAHSİLAT” DÖNEMİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vergi ve harç ödemelerini kolaylaştırmak için “e-tahsilat” uygulamasını başlattı.

BÜYÜKŞEHİR’DE “E-TAHSİLAT” DÖNEMİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi, vergi ve harç ödemelerini kolaylaştırmak için “e-tahsilat” uygulamasını başlattı.
Bilgi Teknolojilerinin etkin ve yaygın kullanımı ile vatandaşlara daha çağdaşhizmetler sunma kararlılığı içerisinde çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, artık ödemelerde büyük kolaylık sağlıyor. İnteraktif “e-tahsilat” uygulamasıyla internet üzerinden ödeme yapma imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi, özellikle belediye binasına gelme imkanı olmayan vatandaşlara büyük zaman kazandırıyor.
E-Tahsilat hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “www.ankara.bel.tr” adresinden e-tahsilat linkine tıklayarak belediyeye gelmeden “T.C Kimlik numarası veya Muhatap Sicil Numarası” ile bilgisayar başından borçlarını öğrenebiliyorlar. Borçlarını gördükten sonra devam tuşuna basarak, kredi kartı ile hızlıca ödeme imkânına sahip olan vatandaşlar, “belediye vergi, harç ve resimleri”ni belirlenen tarifeler üzerinden ödeyebiliyor.
- GÜVENLİK UYARILARI…
E-Tahsilat Sisteminin güvenliğinin , “GlobalSIGN 128 bit SSL” sistemi güvencesi altında olduğunu, tahsilat işlemlerinin SSL protokolü ile gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, vatandaşları kişisel olarak da bazıgüvenlik kurallarına uymaları noktasında uyardılar. Kredi kartı ile ödemelerini güvenle yapacaklarını dile getiren yetkililer, şunları söyledi:
“Vatandaşlarımızın ödemelerini yaparken dikkat etmesi gereken bazı hususlar var. Örneğin, lütfen, “https://tahsilat.ankara.bel.tr” dışında bir adresten bu uygulamaya erişmesinler. Uygulamaya doğru adresten eriştiklerinde, browsera göre sağ üst veya alt köşede iletişimin güvenli olduğunu gösteren bir kilit işareti görmeleri lazım, buna tıklayarak sertifikanın geçerliliğini kontrol edebilirler. Sistemlerine mutlaka bir anti-virus yazılımı kurulu olmalıve sürekli güncel tutulmalı. En önemlisi de “Kredi Kartı Bilgileri, Şifre, T.C.Kimlik No, Muhatap Sicil No” gibi bilgilerini kimseyle paylaşmasınlar.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2012, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER