Muhtarlar dertlerini anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ankara Valisi Vasip Şahin’in ev sahipliğinde, Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen “Muhtarlar Buluşması” programına katıldı.

Muhtarlar dertlerini anlattı

 Vali Yardımcıları Fatih Kaya ve Ahmet Sait Kurnaz, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, İl ve bölge Müdürleri ve muhtarların katıldığı toplantıda ilçe sorunları ve talepler masaya yatırıldı.

         Yerel yönetimlerde muhtarların devletin uzanan eli, gören gözü, işiten kulağı vurgusunun yapıldığı toplantıda, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna önemli mesajlar verdi.

 

ŞEHİR YÖNETİMİNDE MUHTARLARIN ÖNEMİ

         Muhtarların şehir yönetiminde aktif rol alması gerektiğini belirten Ankara Valisi Vasip Şahin, şöyle konuştu:

“Fakir, yalnız ve kimsesiz vatandaşlarımıza sahip çıkalım koruyup gözetelim. Yakınlarımızı, gazilerimizi ihmal etmeyelim. Mahallerimizde bulunan okullarımızı ve kamu kurumlarımızı mutlaka ziyaret edelim, irtibat halinde olalım.”

         Ankara Valisi Vasip Şahin, Başkent’te uyuşturucu ile mücadele konusunda muhtarlardan destek isteyerek, şu uyarılarda bulundu:

“Çocuklarımızı fikren ve fiziken zehirlemek isteyenlere karşı duyarlı ve dikkatli olalım. Mahallerimizi daha yaşanır daha sağlıklı bir ortama dönüştürelim. Uyuşturucu ve madde bağımlısı olan gençlerimiz ile sorun yaşadıkları ailelerine ulaşalım, onları yalnız bırakmayalım. Bu insanların yalnızlıklarını giderelim. Uyuşturucunun teröre finans kaynağı olduğunu, uyuşturucuyla mücadelenin hepimizin vatan görevi olduğunu unutmayalım ve en önemlisi de şüpheli kişileri kolluk kuvvetlerine mutlaka bildirelim.”

 

BAŞKAN TUNA’DAN BAŞKENT PROJELERİ

          Muhtarların yoğun ilgi gösterdiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da Başkent’te devam eden projeleri anlattı.

           Vatandaşların ekonomisine destek olacak yeni kararlar almayı sürdüreceklerini ifade eden Başkan Tuna, su fiyatlarında bu nedenle indirim yaptıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Gerede suyunun getirilmesiyle birlikte Ankara’da suyun tadı daha da güzelleşecek. Suyun getirilmesinde harcanan enerjinin maliyetinin azalması sonucunda su fiyatlarında indirim yaptık. Bunun özellikle yeni mahalle olan köylerde hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunacağını düşünüyorum.”

          31 Mart Yerel Seçimlerinde tüm muhtarlara başarılar dileyen Başkan Tuna, devam eden yol projeleri hakkında da şu bilgileri verdi:

“Etimesgut, Ayaş, Sincan, Beypazarı ve Nallıhan güzergâhını ilgilendiren Devlet Mahallesi ve İstasyon Caddesi’nde oluşan trafik sorununu çözecek projenin ihalesi yapıldı. Alternatif yol yapım çalışmaları çok kısa sürede başlayacak ve böylece buradaki trafik yoğunluğu giderilecek.”

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2019, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER