Göl-Der: ithal aday istemiyoruz

GÖL-DER Başkanı Gürsel Demirci yerel seçimlerde siyasi partilerin meclis adaylarını seçme kriterleri ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Göl-Der: ithal aday istemiyoruz
 GÖL-DER Başkanı Gürsel Demirci yerel seçimlerde siyasi partilerin meclis adaylarını seçme kriterleri ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gölbaşı'nı Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER) Başkanı Gürsel Demirci, “Biz buradan çağrıda bulunuyoruz siyasi parti ilçe başkanları ve belediye başkan adaylarına. Gölbaşı’nda GÖL-DER olarak biz ithal aday istemiyoruz. Eğer toplum olarak bugün buna tepki göstermezsek bir sonraki dönem de genel merkezden gönderilen belediye başkan adayları ile sokakta gezmek zorunda olabiliriz. Gölbaşı’nda kendini yönetebilecek potansiyel var. Bunu burada değerlendirelim” dedi.

Belediye meclis üyesi adaylarının parti genel merkezlerinin kararı ile Ankara’dan gönderilen listelerde çıkacağı iddialarını dile getiren Demirci, “Biz ithal aday istemiyoruz. Gölbaşılı aday istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Demirci açıklamasına şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi önümüzde bir yerel seçim var. Bütün partiler seçime hazırlanıyor. Biz de vatandaş olarak kenardan izliyoruz. Şu anda iki tane belediye başkan adayımız var. 200 üzerinde de belediye meclis üyesi aday adayı var. Biz Gölbaşı’nda yaşıyoruz. Ticaretimizi burada yapıyoruz. Ölümüz dirimiz her şeyimiz Gölbaşı’nda, istiyoruz ki Gölbaşı’nı, Gölbaşılılar yönetsin. Gölbaşı'nın herhangi bir köyünde doğan insanlar değil, Gölbaşı'nda ikamet eden ve yaşamını sürdüren, Bayburtlusu, Karslısı, Yozgatlısı vesaire Türkiye’nin her yerinden gelmiş ve burada yaşamını sürdüren herkesi biz Gölbaşılı olarak kabul ediyoruz.”

Son günlerde yerel seçime girecek olan partilerin belediye meclis üyesi listelerinde ithal aday söylentileri kamuoyunda sıkça konuşulmaktadır” diyen GÖL-DER Başkanı Gürsel Demirci “Gölbaşı’nın yönetiminde Gölbaşı’nda yaşayan insanlar görev alsın istiyoruz. Son zamanlarda kamuoyunda yaygın bir şekilde bir söylenti var. Siyasi partilerimize il ve genel merkezlerden belediye meclis üyesi aday adaylığı için insanların gönderildiğine dair duyumlar alıyoruz. Biz de dernek ve şahıs olarak bundan rahatsız olduk. Burada yaşayanların, bilenlerin burada görev alması lazım,  belediye meclis üyeliği rant kapısı değil hizmet kapısıdır. Orada da Gölbaşı’na hizmet edebilecek kapasitede birçok arkadaşımızın Gölbaşı’nda mevcut olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Demirci Gölbaşı’nın menfaatine olan bütün projelere destek çıktıklarını belirterek; “31 Mart 2019 tarihinde tüm yurtta mahalli idareler seçimi yapılacaktır. Siyasi partiler seçim hazırlıklarına tüm hızlarıyla devam etmekte. Bizler de tüm vatandaşlar gibi süreci yakından izliyoruz. Bildiğiniz gibi biz GÖL-DER olarak siyasetin dışında kalıp Gölbaşı’nın menfaatlerine fayda sağlayacak proje ve yatırımlara destek verdik. Yanlış olanlara da karşı çıktık. Bundan sonrada bu tutumumuz aynen devam edecektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2019, 20:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER