Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatları konuşması

Erdoğan, Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninde yaptığı konuşmada Gülen'e seslendi..

Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatları konuşması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 10. Türkçe Olimpiyatları kapanış töreninde konuştu...

Başbakan Erdoğan konuşmasında, isim vermeden Fethullah Gülen'e seslenerek ''Gurbet hasrettir. Hasretin bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz'' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Buradan barış mesajlarını ilettiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Güzel Türkçe'mize kendi seslerini, kendi ahenklerini, kendi renklerini katanlara teşekkür ediyorum. Tüm okul yöneticilerine ve desteği geçenlere teşekkür ediyorum. Elbette en büyük takdiri Türk Okulları'nda görev yapan öğretmenlerimiz hak ediyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Türkçe her zaman aşkın, sevdanın dili oldu. Bu dil hiçbir zaman kültür baskısının dili olmadı. Türkçe her zaman hoşgörünün, her zaman barışın dili oldu. Türkçe çok geniş bir coğrafyandan kazandığı kelimeler ile çok büyük bir dili kucakladı. Bir sevgi medeniyetinin lisanı oldu. Türkçe'nin büyük ustası Yusuf Has Hacip'i saygıyla anıyoruz. 

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Bu şehir İstanbul Kudüs'ün kardeşidir. Bu şehir Beyrut'un kardeşidir. Bu şehir, Mogadişu'nun, Lefkoşa'nın, Tokya'nın, Mekke-Medine'nin, Bağdat'ın, Hama'nın, Humus'un kardeşidir. Siz iki hafta boyunca Türkiye'nin 41 ilinde kardeşlik mesajını ilettiniz. Bu kardeşlik mesajını ülkenize döndüğünüzde anne-babalarınıza da iletmenizi istiyorum. Biz öyle bir milletiz ki insanı sadece insan olduğu için Yunus gibi yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Hiçbir kimseyi dili dini ırkına bakmadan severiz. Kendisinden olmayanı hor gören gibi olamayız. Biz nasıl ki 75 milyonu bir görüyorsak, dünya üzerinde 7 milyarı da ayrı görmüyoruz. Bizim için önemli olan barıştır, haktır, hukutur. İşte Türkçe böyle bir medeniyetin dilidir. 

GÜLEN'E AÇIK MESAJ: BİTSİN BU HASRET

Kardeşlerim gurbet hasrettir. Hasretin bedeli çok ağırdır. Biz şu vatanın hasreti ile yananları aramızda görmek istiyoruz. Gurbet aynı zamanda garipliktir. Biz garipliğe tahammül edemeyiz. Bu sıla hasreti artık bitmelidr. Bitsin istiyoruz. Doğrusu ben şu andaki hareketinizle bu hasretin bitmesi gerektiğin anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim. Ve bu anlamlı gecede kadim bir medeniyetin evlatları olarak Türkçe olarak sesleniyorum. Gurbeti bir kenara, hasreti bir kenara bırakalım diyorum. (Erdoğan hasretin bitmesi gerektiğini söylediği anda dakikalarca ayakta alkışlandı.)

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2012, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER