EGO’DAN ÜSTÜ AÇIK TUR OTOBÜSLERİ

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerine düzenlenecek geziler için pek çok Avrupa kentinde bulunan üstü açık otobüsler (City Sight Seeing) hazırlıyor.

EGO’DAN ÜSTÜ AÇIK TUR OTOBÜSLERİ
Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerine düzenlenecek geziler için pek çok Avrupa kentinde bulunan üstü açık otobüsler (City Sight Seeing) hazırlıyor. Yolcular için hem geniş görüş imkanı sağlayan hem de daha keyifli ve heyecanlı bir seyahat olanağı sunan üstü açık EGO otobüslerinin ilki deneme amaçlı olarak trafiğe çıktı. Otobüs filosundan en uygun model  seçilerek, EGO atölyelerinde üstü açılıp 19 tane daha üstü açık tur otobüsü yapılacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent’in turistik değerini artırmak için yaptığı atılımları tüm hızıyla sürdürüyor. Büyükşehir’in bütün birimleri gerek tarihi yerlerin restorasyonu ve düzenlemesi için gerekse kente ilgi çekici yeni cazibe merkezleri kazandırma açısından imkanları doğrultusunda var gücüyle çalışıyor. Bütün bunların yanında kente gelecek yabancı turistler ile yaşadığı şehri daha yakından tanımak isteyen Ankaralılar düşünülerek de yeni projeler oluşturuluyor. Shopping Fest adında dev bir festival, ulusal ve uluslar arası pek çok kongre, seminer, sempozyuma sunulacak katkı, 23 Nisan’da gerçekleşecek muhteşem kutlama ve 9 Mayıs’ta düzenlenecek Avrupa Günü ile kenti hareketlendirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi tüm bu organizasyonlar ve şehir turlarını daha keyifli hale getirmek için de EGO bünyesinde üstü açık otobüsler hazırlıyor.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda hemen hazırlıklara başladıklarını kaydeden EGO yetkililerin verdiği bilgiye göre, ilk önce üstü açılacak otobüslerin modellerine karar verildi. Buna göre ilk uygulama 98 model MAN otobüsüne yapıldı, ikinci için 99 model Mercedes otobüsünde çalışmalar sürüyor. EGO atölyelerinde kesimleri yapılarak üstü açılan, elektrik düzeneği monte edilen, tur rotasının yazılı olduğu dijital panoları yerleştirilen otobüslere OSTİM’de de tuvalet, mutfak bölümleri ile çadırı yerleştirildi. Ses sistemiyle hem müzik yayını hem de mikrofon imkanı sağlanan otobüslerin MAN modelinde 36 koltuk, engelliler için özel yer ayrılan Mercedes modelinde 33 koltuk yer aldı.
EGO’nun kent turlarını daha keyifli, heyecanlı ve canlı kılacak üstü açık arabalarının ilki deneme amaçlı trafiğe çıkarıldı. Teknik çalışmalar bitirildikten sonra üstüne giydirme yapılacak olan otobüslerden 19 tane daha yapılarak eşsiz bir Ankara turu için Başkentlilerin ve konukların hizmetine sunulacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2012, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER