Seçim Şaibeli... iptal edilmeli...

AK Parti Gölbaşı İlçe Teşkilat Başkanı Osman Karaaslan ve Belediye meclis üyeleri, geçtiğimiz günlerde Belediye meclisinde yapılan encümen seçimlerinin ardından, Gölbaşı Kaymakamlığı’na suç duyurusunda bulunarak, seçimlerin şaibeli olduğunu belirtti ve itiraz etti.

 AK Parti Gölbaşı İlçe Teşkilat Başkanı Osman Karaaslan geçtiğimiz günlerde Belediye meclisinde yapılan encümen seçimlerinin ardından, Gölbaşı Kaymakamlığı’na suç duyurusunda bulunarak, seçimlerin şaibeli olduğunu belirtti ve itiraz etti.

Karaaslan ve beraberinde ki meclis üyeleri, Kaymakamlık önünde basın açıklaması yaparak, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın şeffaf olmadığını ve yapılan encümen seçimlerine şaibenin karıştığını iddia ettiler.

AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan yaptığı açıklamada, yapılan seçimlerde Başkan Odabaşı’nın meclis üyelerinin isimlerinin yazılı olduğu kutuya bakarak çekiliş yaptığını ve kağıtların katlanış şekillerinin de farklı olduğunu belirtti.  Açıklamasında seçimlerin karambole getirildiğine de vurgu yapan Kararaaslan, “Bu seçimleri kamuoyunun ve Yakup Odabaşı’nın vicdanına bırakıyoruz” dedi.

Karaaslan, seçime itiraz ettiklerini kaydederek, “Biz kura çekimi ile ilgili olarak belediye meclis üyelerimizin de bulunmasını istedik. Kendisi adaletli bir başkan olsaydı diğer partilerden de burada gözetmen bulunsun diyebilirdi. Seçimin şeffaf bir şekilde yapılmasını sağlayabilirdi. Bununla ilgili önergemiz de reddedilmişti” şeklinde konuştu.

Karaaslan, yaptıkları itirazın takipçisi olacaklarının da altını çizerek, seçimin şefaflığın çok ötesinde olduğunu bir kez daha yineledi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2012, 22:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER