Atabey, fena bombaladı

CHP’nde uzun yıllar hizmet etmiş bir isim olan Gazeteci ve Yazar Nuriye Atabey, çarpıcı açıklamalarda bulunurken, yarın yapılacak olan CHP İl Başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak da CHP Gölbaşı İlçe Örgütünün sergilediği tutumu doğru bulmadığını belirterek, ‘CHP İlçe örgütü çuvalladı” dedi.

Atabey, fena bombaladı

Haber-Röportaj: Çiğdem Şirin....

Nuriye Atabey, CHP İlçe Başkanını istifaya çağırdı…

Gazeteci ve Yazar Nuriye Atabey, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek’i istifaya davet etti.

CHP’nde uzun yıllar hizmet etmiş bir isim olan Gazeteci ve Yazar Nuriye Atabey,  çarpıcı açıklamalarda bulunurken, yarın yapılacak olan CHP İl Başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak da CHP Gölbaşı İlçe Örgütünün sergilediği tutumu doğru bulmadığını belirterek, ‘CHP İlçe örgütü çuvalladı” dedi.

Atabey, CHP Ankara İl Teşkilatı Başkanlık seçimi ile ilgili olarak CHP ilçe örgütünün tavrına da sert tepki göstererek, Mevcut ankara İl Başkanının gösterdiği hoşgörüyü CHP Gölbaşı İlçe Başkanı gösteremedi' dedi..

CHP KİMSENİN MALI DEĞİL

CHP İlçe Örgütünün İl Başkanlığı seçimlerinde sergilediği tavrın siyasi etiğe sığmadığına vurgu yapan Atabey, “CHP İlçe örgütü kimsenin dükkanı ve malı değil. Orada patron gibi davranamazsın. İlçe Başkanı gibi davranman gerekir. Gölbaşı ilçeye kayıtlı iki tane aday adayımız var. İkisini de bireysel olarak oy vermek istemeyebilir, desteklemeyebilirsin. Ama siyasi terbiye şunu gerektirir. Bu iki aday adayını davet edersin ve adaylıklarını ilçede açıklarlar. Taraf olmak zorunda değilsin. Kendi bireysel oyunu gider sandıkta kullanırsın. Ancak, İki tane ilçeye kayıtlı aday adayını yalnız bırakamazsın. Çağırırsın, etik kurallar gereği, iki adaya da başarılar dilersin, CHP’ni kim ileriye taşıyacaksa İl Başkanı o olsun dersin.” şeklinde konuştu.

CHP, AK PARTİ İLE PAZARLIK EDEMEZ

Atabey, Şimşek’in İlçe Başkanı gibi davranmadığını da belirterek, “Kendinin desteklediği bir başka aday olabilir. Ben çoğulcu bir demokrasiden yanayım. Ama kendine yakışanı yapmalıydı” dedi. Atabey, CHP’ni İlçe Başkanı Ercan Şimşek’in düşürdüğü duruma daha önce hiçbir ilçe başkanının da düşürmediğini söyleyerek, “Neden mi? CHP genel politikalarına ters, taban tabana zıt bir politika yürütüyor da o yüzden. Encümen seçimlerinde AK Parti-CHP pazarlığı ayyuka çıktı. Kişinin bireysel menfaatleri CHP’nin politikası değildir. Ama öyle sunuluyor. CHP Ak Parti ile pazarlık edemez. CHP hiçbir şey yapamıyorsa, genel merkezin politikalarına baksın. Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını hiç mi değerlendirmiyorlar” dedi.

İSTİFA ETMELİ

CHP Gölbaşı’nda tek başına bir parti politikası yürüttüğüne değinen Atabey, “Sanki ilçe başkanı genel başkan, oranın patronu, her şeyi onlar bilir. Sanki Yusuf beyle ikisi CHP’ni almışlar” dedi.

Mevcut İlçe Başkanı Ercan Şimşek için, “İstifa etmezse bunun bedelini çok ağır öder” diyerek iddialı konuşan Atabey, bu sözlerine şu şekilde açıklama getirdi:

“ Tabanı biliyorlar mı? Taban ne düşünüyor? Sen kimin adına pazarlık yapıyor, kimin adına konuşuyorsun? Nerden aldın bu yetkiyi? Genel Merkez mi sana bu yetkiyi verdi? Yoksa tabandan mı aldın? Bireysel menfaatlerinizi, oradaki encümen pazarlığını sanki CHP’nin genel politikasıymış gibi kamuoyuna yansıtamazsın. CHP’yi Gölbaşı’nda böyle bir duruma düşürmezsiniz. Buna kimsenin hakkı yok” dedi.

CHP’Yİ DİLE DOLADINIZ

Atabey, CHP’nin belediye meclisindeki tutumunun ardından aynı tavrı AK Partinin seçimlere itirazı durumunda sergilememesini de şaşkınlıkla karşıladığını belirterek, “AK Parti seçime itiraz etti. CHP’nden tık yok. Nerede bu parti şimdi? Neden sesi çıkmıyor? Olmaz böyle. Yine söylüyorum. Bir kere daha tekrarlıyorum. CHP’nin onurunu kurtarmak istiyorsa sayın ilçe başkanı istifa etmeli. CHP’ni bu kadar dile dolayan geçmişte hiçbir ilçe başkanımız olmamıştır” dedi.

ÜLKER BİSKÜVİ KUTULARINA OY ATTIK

CHP’nin kongre öncesinde yapılan delege seçimlerinde muhalif taraf olarak bilinen Nuriye Atabey, bu süreçte neden sessiz kaldığına açıklık getirdi. ‘Seçimleri bireyselleştirmek istemedik’ diyen Atabey, “ Siyaset bireysel yapılacak bir sanat değil. Siyaset ortak yapılır. Seçimlere tabanla ve halkla gidilmesi lazım. Delegenin aklını karıştırmak da istemedim. Çok zor bir delege seçimi yaşadık. Ülker bisküvi kutularına oy attık. CHP’ye yakışmayan bir seçim. Orada olanları herkes biliyor. O sandıklar her türlü müdahaleye açıktı. Merkez delegasyonunda, bırakın beni Kılıçdaroğlu gelip adaylığını koysaydı o sandıktan çıkmazdı” dedi.

SANDIKLARIN HER TARAFI AÇIKTI

“Çoğunluk demek demokrasi demek değildir” diyen Atabey, “Çoğulcu demokrasi sandığın illaki önüne gelmesi demek değildir. Sandığın gelmiş olması bizim demokratik bir seçim yaptığımız anlamına gelmiyor. Çünkü üstünlük ilçe yönetimindeydi. Biz zaten delege seçimlerine çok büyük bir riskle başladık. Bize oy veren ve vermeyenlere teşekkür ediyorum. Biz istedik ki geniş katılımlı bir seçim ve ortak bir aday olsun. İlçeye de önerdiğimiz buydu. Dayatmacı bir aday olmasın. Demokrasilerde esas olan bu çoğulcu katılımı sağlayabilmekti. Bizim listemiz sayesinde biz bu katılımı sağladık. Ama sandıkların her tarafı açıktı. Sandıktanda onlar çıktı. Seçimler biz gelmeden başladı. Hakim denetimi yoktu. Hakim denetiminde olmadığı için itiraz da edemezsiniz. Hakim istenebilirdi. Hükümet komiseri yoksa itiraz etme hakkınız da yok. O saatten sonra elbette sessiz kaldık” dedi.

CHP İLÇE ÖRGÜTÜ ÇUVALLADI

CHP İlçe Örgütünün il Başkanlığı seçimlerindeki tutumunu da eleştiren Atabey, “Delege seçimlerinin ardından yönetime bize yakın arkadaşlar aldılar. Bunu iyi yaptılar. Ama encümen ve il seçiminde Gölbaşı İlçe örgütü çuvalladı. Derhal istifa etmeli. CHP’nin onurunu kurtarsın hiç olmazsa. Ben patronum benim dedğiim olurla olmaz bu işler. İl Başkanlığı seçiminde de bu siyasi terbiyeyi göremedik. CHP’ye yakışmayan hareketler içersinde. Bunları yapan sonucuna da katlanır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2012, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER