Canlı yayında 28 Şubat manşetleri analizi-İzleyin

Ceylan: Arap starlarını azgın şeyh gibi gösterdiler.

Canlı yayında 28 Şubat manşetleri analizi-İzleyin

Beyaz TV'de yayınlanan Dinamit programına konuk olan dönemin Refah Partisi milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan, 28 Şubat sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunurken, 28 Şubat'ın gizli kalmış gerçeklerini de belgeleriyle ortaya çıkardı.

O dönem Hürriyet gazetesinde yayınlanan 'Yalan Rüzgarı' manşetinin perde arkası aralanırken, Hasan Hüseyin Ceylan'ın belgelerle aydınlattığı diğer manşetleri ise izleyenleri hayretleri içinde bıraktı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

"NASIL OLSA HOCA KONUŞUR" DEDİLER

Hasan Hüseyin Ceylan, 28 Şubat sürecinde Hürriyet'in yayınladığı "Yalan Rüzgarı" manşetinin gizli kalmış sırlarını şöyle açıkladı:

"Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan, 9 Ekim konuşma yapacağını ilan etmiş. Fakat o gün Milli maç olduğunu öğrenince konuşma yapmaktan vazgeçmiş. Hürriyet Gazetesi de, Ertuğrul Özkök ve arkadaşları 'nasıl olsa Hoca konuşur' diye hazırdan haberi girmişlerdir. Yapılmamış konuşmayı, 'yapıldı' diye manşet girilmiştir."

ERBAKAN ÖYLE BİR KONUŞMA YAPMADI

'Necmettin Erbakan ayağının tozuyla Esenboğa Hava alanında düzenlediği basın toplantısında kendi üslubunca Afrika gezisi başarı gibi göstermeye çalıştı. Bütün basın toplantısı yalan rüzgarıyla geçti.' şeklinde verilen haber için "Bunlar varsayımlarla hazırlanmış haberlerdir. Erbakan böyle bir konuşma yapmamıştır." diyen Ceylan, özür beklerken beklemedikleri bir yanıt aldıklarını söyledi.

"ÖZKÖK'ÜN AYIBI"

"Bu olaylardan iki gün sonra biz özür beklerken farklı bir durumla karşılaştık." diyen Ceylan,  Ertuğrul Özkök'ün,  "Biz zaten hocanın ne söyleyeceğini biliyorduk" sözleriyle "özrü kabahatinden büyük bir ayıp sergilediğini" vurguladı.

İşte Ceylan'ın diğer açıklamaları:

SİSİ'DEN "FADİME ŞAHİN" İTİRAFI

Fadime Şahin olayında Sisi 'Fadime Şahin'i biz bulduk' diye itirafta bulundu. Fakat bu süreçte 28 Ocak'ta basılma olayı oldu. Bir ay sonra 28 Şubat.. Bu konuda tarihler de anlamlıdır. Bir hafta sonra 'Cinci Ali Kalkan' olayıyla bütün gazetelerin manşetleri süslendi. Burada odak nokta yine Fadime Şahin'di. Birinde Aczmendi şeyhiyle yakalanıyor, sonrasında cinci Ali Kalkan'la.

"AHLAKSIZ ADAMLAR GİBİ GÖSTERDİLER"

Burada gazetelerin amacı tarikat liderlerini ahlaksız ve bel altı adamlar gibi göstermekti. Bütün bu hareketi yapanlar psikolojik hareket dairesi askerleri ve Sisi'dir. Kendisi Fadime Şahin'i pavyondan bulduğunu ve başörtüsüne kadar seçtiği itiraf etmiştir.

"ALİ KALKANCI HAPÇI ÇIKTI"

Bundan üç yıl önce Ali Kalkancı fabrikasında kaptagon haplarından bulundurma sucundan yakalandı. Bu adam hani tarikat şeyhiydi?

"ARAPLARI ŞEYH GİBİ GÖSTERDİLER"

 "Dergi kapağında gördüğünüz bayan Arap Dünyası'nın starı. Sabah gazetesi askerlerin emriyle çıkardığı bir dergiyi gösteriyorum size. Bu derginin sahibi Dinç Bilgin, yayın yönetmeni Zafer Mutlu. Aynı Arap starını dergide azgın şeyh lideri diye göstermişlerdir. Amaçları erkek şeyhleri kötüledik, birde kadın şeyleri gösterimli diyorlar. Gösterdikleri kadın şeyhte Mısır'ın en büyük en ünlü sanatçısı, oranın Türkan Şoray'ıdır. Bu olaydan Dinç Bilgin'in haberi yok, tamamen askeri bir operasyondur."

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2012, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER