BELSO TESİSLERİ YENİLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin meyve suyu tesisleri yenilendi.

BELSO TESİSLERİ YENİLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin meyve suyu tesisleri yenilendi. Daha modern ve daha hijyen hale getirilen tesisler sayesinde Başkentliler güvenli ve içinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan taze sıkılmış meyve suları içiyor. Meyve sularının konulduğu pet şişeler de tesislerde üretiliyor.

Yıllardır Başkent halkına taze meyve suyu sağlamaya devam eden Büyükşehir Belediyesi’nin, özellikle 2 ay önce yenilediği ve tüm aşamalarında el değmeden otomatik olarak işlem yapılan modern meyve suyu üretim fabrikası, Ankara’nın gözbebeği oldu.

“Türkiye’nin taze meyve suyu üretiminde en modern tesisleri”ne sahip Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELSO A. Ş.’nin tesisleri, Başkent Ankara’ya “Türkiye’de en çok taze sıkılmış meyve suyu tüketen il” unvanını da kazandırıyor.  

-BAŞKENT’İN EN TAZE MEYVE SUYUNUN SERÜVENİ… 

Başkentte yaşayan pek çok vatandaş, vücut direncini artırıp  hastalanmamak için, hastalanınca da ilaç kullanmak yerine Büyükşehir Belediyesi’nin doğal vitaminli portakal, nar ve havuç sularını tercih ettiklerini belirtiyorlar.

Başkent’te 2011 yılında 614 bin litresi portakal suyu olmak üzere değişik miktarlarda tüketilen nar, havuç, greyfurt, kuşburnu, limonata, vişne, nektarin ve domates sularıyla toplam 945 bin litreye ulaşılan meyve sularının hazırlanmasında şu aşamalardan geçiliyor:  

-BELSO yetkilileri, ‘iyi ürün iyi hammaddeden’ üretilir gerçeğinden hareket ederek, ilk olarak üretim bölgelerindeki en güzel meyvelerin seçilerek BELSO’nun soğuk hava depolarına getirilmesine özen gösteriyorlar.

-Soğuk hava deposunda muhafaza edilen ürünler; ayıklama, boylama, yıkama, dezenfeksiyon ve durulama işlemlerinden geçiriliyor.

-Daha sonra bu işlemlerden geçirilen günlük üretim miktarı kadar ürün, modern meyve suyu üretim fabrikasına gönderiliyor.

-Özel hammadde giriş kabinine alınan ürünler, buradan üretim fabrikasına naklediliyor.

-Sırasıyla sıkım, şişelere dolum, etiketleme ve tarihleme işlemlerinden geçen ürünler, ambalajlı olarak satış noktalarına sevk ediliyor.

-Üretim fabrikasına giriş yapan kişi, hijyen odasında galoş, bone, önlük gibi giysileri veya özel kıyafet giydikten sonra hijyen bariyerinde ellerini dezenfekte etmesiyle otomatik olarak açılan turnikeden geçiş yapıyor.

-Taze meyve suyu doldurulan pet şişeler de aynı üretim fabrikasında el değmeden üretiliyor ve sadece bir kez kullanılıyor.

-Hiçbir katkı maddesi içermeyen ve ısıl işlem görmeyen taze sıkılmış meyve suları,  günlük olarak tüketiliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2012, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER